Leida kwam vanuit Nederlands-Indië naar Nederland, ‘maar toen was het wennen’

Na de Tweede Oorlog veranderde er veel in Nederlands-Indië. In 1949 werd het land onafhankelijk, waardoor veel inwoners met wat meer Nederlandse roots ervoor kozen om te vertrekken. Veelal per boot, sommigen per vliegtuig, naar Nederland. Zo ook Leida Lolang (87).Zij vertrok voor een baan als verpleegster in Amsterdam. Daardoor had ze het geluk dat ze per vliegtuig naar Nederland kon. De boottocht die anderen maakten, duurde namelijk drie tot vier weken.De 98-jarige Erna Smith ging met de boot, al vond ze dat niet heel erg. In het programma Van Gelders Grijs praat Jochem van Gelder met de twee dames.   Omroep Gelderland

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.