Noelle Sanders en de moties

Noelle Sanders heeft in 2017 op het D66-congres een motie ingediend.
Die werd aangenomen .

Vandaag heeft ze haar lidmaatschap van D66 opgezegd.
Ze reageert hiermee op het standpunt van D66 in de Tweede Kamer, bij monde van kamerlid Pia Dijkstra , niet opnieuw een onderzoek voor te stellen naar hoe Nederland met de Indische kwestie om is gegaan de laatste 75 jaar . Een motie hiertoe van Dijkstra werd in 2011 met 75 tegen 73 stemmen afgewezen . Die 75 afwijzingen kwamen van de regeringspartijen VVD, CDA en PVV.

In 2017 stond ze nog op kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamer.
Twee weken geleden  verliet ze de D66-fractie in de gemeenteraad van Amersfoort.   Ze gaat alleen verder in de raad.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Noelle Sanders en de moties

 1. Bung Tolol zegt:

  Dus in 2011 diende D66 bij monde van Pia Dijkstra een motie in om de Indische kwestie op de agenda te zetten .Motie werd kiele kiele afgewezen 75-73 Regering partijen waren tegen .Nu sekarang 2019 zit D66 zelf in de regering en wilt Pia Dijkstra niks meer van die motie weten ,ja ben je dan een soto ayam oftewel een soepkip of niet ? Deze mensen hebben geen moraal bij hun gaat het om macht en eigenlijk kan die hele Indische gemeenschap Pia Dijkstra geen moer schelen .Ok volgende verkiezingen ,D66 houdt 1 zetel over en vliegt uit het kabinet en wie heeft er weer de grootste mond over die Indische kwestie ? Juist ja Pia Dijkstra ! Tjonge jonge mw Dijkstra u en uw partij zijn inderdaad noch vlees noch vis ,jullie zwabberen maar wat ,ben bang dat jullie trouwe aanhang er ook zo over denkt ,dat wordt een zware afstraffing bij de volgende verkiezingen .Wie je wie er ECHTE RUGGEGRAAT heeft ? ………Noelle Sanders !!!

  • lambert duys zegt:

   goed voorbeeld doet volgen.
   mijn respect.

  • PLemon zegt:

   @ eigenlijk kan die hele Indische gemeenschap Pia Dijkstra geen moer schelen .

   # ergens las ik dat een kamerzetel goed is voor 70.000 stemmen. De boeren bijvoorbeeld zouden bijelkaar goed zijn voor 50.000 en dus voor de politiek minder interessant en op die manier ondanks de tractor protesten weinig druk kunnen uitoefenen.
   Als onze indische gemeenschap nu eens massaal (straks,) op de partij ‘ groep Sanders’ zouden stemmen. Ajooh.

   • Jan A. Somers zegt:

    “ondanks de tractor protesten weinig druk kunnen uitoefenen.” Dat valt reuze mee hoor. Wel eens de begroting voor ‘landbouw’ doorgevlooid? Naast de zelfde begrotingshoofdstukken van de EU? Met die tractoren de geldkraan weer een kiertje verder open gekregen.

    • PLemon zegt:

     @ Dat valt reuze mee hoor.

     #Op papier misschien, maar….

     ***  ,,De regels voor boeren veranderen continu. Je kunt een stal bouwen voor een bepaald aantal dieren, terwijl na drie jaar de regels weer heel anders zijn. Dat merkte je de afgelopen jaren vooral bij de melkveehouders, die met de fosfaatrechten te maken kregen en een bepaald percentage van hun vee ineens moesten inleveren. Nu zijn er ook geluiden dat het aantal dieren in Nederland gehalveerd moet worden. Dat zou voor mijn pluimveebedrijf inhouden dat ik maar ongeveer 20.000 kippen mag houden in plaats van 43.000. Iedereen die opeens de helft van zijn inkomen moet inleveren, zou naar de baas stappen en zeggen dat dit zomaar niet kan. Daarom heb ik busvervoer geregeld en een oproep op Facebook geplaatst voor andere boeren die de mening delen. Inmiddels zijn er honderd aanmeldingen en gaan we met twee bussen en hopen we misschien nog een derde bus vol te krijgen.” https://www.destentor.nl/dalfsen/ruim-duizend-boeren-uit-oost-nederland-naar-den-haag-voor-protestactie-er-moet-wat-gebeuren~a43f2c94/

    • R Geenen zegt:

     U wordt niet alleen geregeerd, maar ook geleefd door Den Haag.

    • Jan A. Somers zegt:

     Uit dat “kiertje”: Uitkopen voor boeren op kwetsbare plekken!
     “maar ook geleefd door Den Haag.” Dat vinden alleen ondernemers. Kijken alleen of je via de regels subsidie krijgt. Soms wel makkelijk als je die regels kent, scheelt een hoop denkwerk, en kan je een vervelende ambtenaar mee om de oren slaan. Hadden al die op hun salaris wachtende Indische Nederlanders maar de regels van het arbeidsrecht gekend! Scheelt een hoop demonstreren. Daar word je alleen maar onrustig van. En uiteindelijk moet je dank je wel zeggen voor de fooi waarmee je rustig wordt gehouden.

    • Jan A. Somers zegt:

     “dat ik maar ongeveer 20.000 kippen mag houden in plaats van 43.000. Iedereen die opeens de helft van zijn inkomen moet inleveren,” Zo krijg je het Malieveld vol! En het grootste aantal files aller tijden! Prachtige organisatie! Niks halveren van de bedrijven, het is halveren van de veestapel. Waar de overheid aan meebetaalt. Als veeteeltboeren kunnen switchen naar landbouw, is er geen probleem. Voor extra kosten komen er subsidiemogelijkheden. Nabij kwetsbare gebieden worden veeteeltbedrijven (die niet kunnen switchen) opgekocht. Bedrijfsvoering wordt dan beëindigd. Na her/ruilverkaveling en overgang op landbouw worden deze percelen weer verkocht aan (andere) boeren. Speelt in theorie quitte. De hierbij komende kosten kunnen weer worden gedekt met subsidie. Het probleem is voor een groot deel gevoelsmatig. Een boer is verknocht aan zijn bedrijf, ik kan me daar wel wat bij voorstellen. Hij kan ook niet ineens iets anders. En het gezin vindt het ook niet leuk, verhuizen enz. een nieuw bedrijf stichten enz. Je mag dit niet bagatelliseren, maar ook niet overdrijven.
     “die met de fosfaatrechten te maken kregen en een bepaald percentage van hun vee ineens moesten inleveren. ” Vanwege het melkoverschot was er lange tijd een productiequotum. Gekoppeld aan de maximering van mestproductie (fosfaatrechten). Na beëindiging van dat melkquotum begonnen de boeren fors uit te breiden, De maximale fosfaatuitstoot werd gemakshalve vergeten. Behalve dan door de handhavende organen. Ach ja, je kan het altijd proberen.

    • Loekie zegt:

     En waar moet na de sanering het vlees vandaan komen?
     En de prijzen in de winkel? Een tientje voor een onsje boterhamworst?

    • Jan A. Somers zegt:

     “En waar moet na de sanering het vlees vandaan komen?” Landbouw/veeteelt is wereldhandel. Nederland speelt daar een toppositie in, denk bijvoorbeeld aan kaas naar de VS. Ja, dat zal wel minder worden, maar de veeteeltproducten worden vervangen door de landbouwproducten. Het beste vlees komt overigens ook uit het buitenland, in Nederland is vlees vaak van de oude melkkoeien.. En wat de prijzen betreft, melk bijvoorbeeld uit België is goedkoper dan melk uit Nederland. In de supermarkt moet je maar eens de prijzen relateren aan de landen van herkomst. Staat op de verpakking! Bij dit alles moet je ook bedenken dat we maar een klein, dicht bevolkt land zijn. Je kan hier niet alles! Maar in de wereldhandel is wel alles te koop. Goed te doen binnen de EU! Denkend aan Indië: De Indische rijst was van topkwaliteit qua uiterlijk. Geslepen witte rijst. Werd in de export veel aan verdiend (niet door de Nederlanders overigens). Dit werd gecompenseerd door grote import uit Siam (beras Siam). Zag er minder mooi uit, maar was als zilvervliesrijs veel gezonder. Vanwege het uiterlijk werd dit door de (Indisch)Nederlandse bevolking als armoe gezien. De buren mochten het ook niet weten. Maar ze wisten niet beter.

    • Arthur Olive zegt:

     “Vanwege het uiterlijk werd dit door de (Indische)Nederlandse bevolking als armoe gezien.”
     Ik geloof dat ze dat Beras Menir noemden of was dat gewoon gebroken rijst.

    • R Geenen zegt:

     @@of was dat gewoon gebroken rijst.@@
     Ja, dat was gebroken rijst. Toen wij pas in Nl waren, kom mijn moeder met het weinige geld, $70 per maand, niets anders dan dat soort rijst kopen. Armoe was troef.

    • Jan A. Somers zegt:

     ” Beras Menir noemden of was dat gewoon gebroken rijst.” Ja, in beide vormen. De gebroken rijst was uiteraard goedkoper dan de zilvervliesrijst zoals we die nu kennen. De gebroken rijst was de tweede kwaliteit bij het zeven van de rijstkorrels. Maar beide soorten uitstekend tegen beri beri, dat veel voorkwam.

    • Loekie zegt:

     Kalfsvlees is niet van een oude koe. Varkensvlees ook niet.
     Maar dus meer vlees uit het buitenland importeren? Da’s ook meer transport vanuit het buitenland. Dat transport veroorzaakt allerlei uitstoot….uitstoot die men nu juist wil verminderen.

  • Indorein zegt:

   Citaat: “..kamerlid Pia Dijkstra , niet opnieuw een onderzoek voor te stellen naar hoe Nederland met de Indische kwestie om is gegaan de laatste 75 jaar” … :

   Deze Pia heeft wellicht nu een andere oplossing voor de “Indische kwestie”:
   Euthanasie voor alle Indo’s die menen dat zij nog wat te goed hebben van de NL-staat.
   Leeftijd maakt niet uit voor deze madam, immers of je een baby bent of babyboomer van 70 jaar: Ben je voor deze maatschappij niet van nut dan de naald er in! Even wachten … en opgelost is het probleem.

   Natuurlijk , ik chargeer, maar deze mevrouw heeft echt eelt op haar ziel of ze heeft geen ziel. Ik neig naar het laatste.

   Ik geloof, dat alleen een advocaat als mw. Zegveld het kaliber heeft om deze regering de Indische kwestie door de strot te douwen met een positieve uitspraak van de rechtbank.
   Wanneer gaat de vertegenwoordiging van de Indische gemeenschap eindelijk eens contact leggen met deze uiterst bekwame advocaat? Succes verzekerd! Onze vertegenwoordigers krijgen toch subsidie genoeg voor allerlei activiteiten? Wel, gebruik (een deel van) dat geld om deze advocaat in te kunnen huren, zou ik zeggen.

   Praten met de 2e Kamer of de regering is water naar de zee dragen! Zie de onlangs door D66/Pia Dijkstra gewraakte uitspraak.

   • Boeroeng zegt:

    Pia Dijkstra associeren met een moordplan voor oudere indo’s gaat nergens heen.
    Er is geen enkel kamerlid op dit moment die een dergelijke onderzoeksmotie gaat indienen, zoals zij deed in 2011
    De desinteresse is algemeen. Mocht die motie er wel komen dan wordt het opnieuw door VVD en CDA afgewezen, de regerende partijen van 2011.
    Wijs de vinger vooral naar hen en de meerderheid van de Tweede Kamer.

 2. Boeroeng zegt:

  Motie Sanders 2017 D66-congres

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.