„Binnenkort zijn Indo’s geschiedenis” 

Vandaag is de sterfdag van zijn moeder en dus houdt Reggie Baay (64) een selamatan voor haar, zoals hij elk jaar doet op de geboorte- en sterfdagen van zijn al jaren geleden gestorven ouders. Hij bezoekt haar graf en maakt thuis een rijsttafel, die hij met zijn gezin en familie opeet. Met dat gezellige, vrolijke samenzijn eren en herdenken de levenden de dierbare overledene, vertelt hij. „De selamatan symboliseert dat de overledene nog steeds deel uitmaakt van ons leven. Niet omdat ik geloof dat er zoiets is als een leven na de dood, maar uit respect. En respect voor de ouders is in de Indische cultuur nog altijd heel belangrijk.”  RD.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op „Binnenkort zijn Indo’s geschiedenis” 

 1. Robert zegt:

  Goede gewoonten en waarden!

  • R Geenen zegt:

   Twee dagen geleden op 15 augustus is mijn vader op 36 jarige leeftijd overleden, mijn moeder is in NL op 7 december overleden, mijn jongere broer is in CA op 11 maart overleden. Ik denk vaak wel aan hun, maar vieren met een slamatan? Nee hoor. Ik verwacht dat ook niet dat iemand dat voor mij gaat doen. Want er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. En als de tijd van komen is gegaan is de tijd van gaan gekomen.

 2. tjodot zegt:

  Bij ons wordt bij de foto’s op de verjaardagen en sterfdagen van onze ouders altijd wat te drinken en eten neergezet door mijn vrouw. Uit respect en ter nagedachtenis. Mijn vrouw is van Molukse afkomst en dit is een onderdeel van haar cultuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.