Maluku4Maluku gaat Nederland aanklagen

De groep Maluku4Maluku roept Molukkers op zich in te schrijven en te betalen voor juridische acties tegen de staat der Nederlanden

De strijd zal ontbranden op de volgende gebieden:
— Stichting Maluku4Maluku gaat een nieuwe behandeling opeisen in zake de uitkeringsregel “backpay” (25.000,- euro) en dit geldt ook voor de Molukse KNIL-veteranen die op de Molukken wonen
–-  Stichting Maluku4Maluku gaat het wachtgeld of militair pensioen opeisen voor het KNIL-echtpaar of de KNIL-vrijgezel.
Let op   dit is een veel hoger bedrag  kan in de tonnen lopen
–-  Stichting Maluku4Maluku eist een grondig onderzoek geleidt door onze voorzitter naar de verdere levensloop van de 350 vergeten kinderen en 150 vergeten jonge moeders van de KNIL-militairen. Hiervoor is geld nodig. En vanuit de bevindingen van het onderzoek zal er compensatie moeten komen voor alle families op basis van schendingen van mensenrechten.
Lees verder

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Maluku4Maluku gaat Nederland aanklagen

 1. Lijkt mij toch wel waanzin. Vergeleken van Turkse en Marokkaanse immigranten zijn de Indonesiërs die hier naar NL zijn gekomen toch wel behoorlijk geïntrigeerd. Lijkt mij mosterd na de maaltijd dat voor mensen die vroeger als KNIL soldaten hadden gewerkt. De vraag is ook of het wel bij de mensen aankomen, gezien de meeste mensen al op leeftijd zijn of zijn inmiddels al gestorven.

  • Boeroeng zegt:

   Punt 1 is de salarissen voor KNIL-soldaten in japanse gevangenschap die Nederland weigert te betalen.
   Punt 3 is de eis dat er een onderzoek komt naar achtergebleven echtgenotes en kinderen van Molukse ex-knillers die naar Nederland werden gedeporteerd >
   Gezien de hele lakse wijze hoe Nederland de Molukkers behandelde zal het wel zijn dat Nederland niks/veel te weinig deed voor die gezinshereniging
   Dit zijjn terechte eisen.

   Punt 2
   Als er daadwerkelijk nog rechten zijn op pensioengelden, die nog niet uitbetaald zijn dan is het ook terecht te eisen dat deze onderzocht en uitbetaald worden.
   Maar ik meen te begrijpen dat maluku4maluku die pensioenrechten ontleend aan een wachtgeldregeling die er was vanaf inscheping tot aan hun ontslag. dwz …. de bewering is dat dit wachtgeld ook na ontslag zou gelden tot aan heden en dat dit wachtgeld na ontslag omgezet moest worden in pensioenen.
   Punt 2 lijkt me een drogredenering.
   En dat verhaal van “recht op tonnen euro’s” is mensen een worst voorhouden.
   Maar… ik ben benieuwd of het tot een proces komt en welke rechtbank oordeelt. Het kan ook zijn dat te weinig mensen willen betalen voor de kosten en dat er niks gebeurt.

   • Jan A. Somers zegt:

    Zijn er pensioenpremies betaald? Vragen bij SAIP! Zo nee, dan geen pensioen. Heel eenvoudig rekensommetje. Wat ikzelf een probleem vind is dat soldij geen salaris is, dus geen pensioenpremie betaald! Als je dan toch wilt procederen ga dan niet naar de rechtbank, maar naar de kantonrechter, arbeidsrecht. Goedkoop en geen dure advocaat nodig. Maak eerst een babbel met de griffier, kost niks. Als je daar toch bent, vraag in het kader van arbeidsrecht over je achterstallig salaris. Ik denk dat die zaak potdicht zit, verjaard, maar vragen kost niks. Naar de rechtbank kan altijd nog. ff sparen!

   • R Geenen zegt:

    @@Maar ik meen te begrijpen dat maluku4maluku die pensioenrechten ontleend aan een wachtgeldregeling die er was tot aan hun ontslag.@@
    Dat ontslag had nooit mogen gebeuren. Op dat punt zijn ze in Nederland belazerd geworden.

    • Jan A. Somers zegt:

     “die pensioenrechten ontleend aan een wachtgeldregeling ” Als dat zo is, moeten de premies van die pensioenregeling bij SAIP te traceren zijn. Kwestie van de boeken nakijken, niks rechtszaak. Wachtgeld komt van de regering, pensioen van de SAIP. Laten ze nou eerst die wachtgeldregeling boven water halen, daar moet het instaan. Als het woord pensioen er niet instaat >> geen pensioen. Sorry, ik wil ze alleen waarschuwen eerst hun zaakjes bij elkaar te hebben voordat ze veel geld gaan uitgeven aan een advocaat. Is er bij de eisers niet iemand die lid is van een vakbond? Kan die daar gratis om advies vagen.

    • R Geenen zegt:

     @Als dat zo is, moeten de premies van die pensioenregeling bij SAIP te traceren zijn. @
     Vermoedelijk valt er niet veel meer bij SAIP te traceren. Heb via SAIP een schrijven gekregen, zwart op wit, waarin staat, dat volgens de Nederlandse wet pensioenen en uitkeringen voor 5 jaren dienen bewaard te worden. Heb daarom ook geen antwoord op mijn vragen kunnen krijgen.

    • Jan A. Somers zegt:

     Een wachtgeldregeling (ambtenaren) is globaal gelijk aan een afvloeiingsregeling > werkloosheidsuitkering (werknemers algemeen). Beide zijn aflopende regelingen (tijdsduur staat in de tekst, geen belazeren!). Daarna kan bijstand volgen. Wij praten hier in het wilde weg en wijzen met vingertjes naar iedereen die voorbij komt. Lees nou eerst die wachtgeldregeling.

    • R Geenen zegt:

     Het heeft niet alleen met geld te maken. De Molukkers werden na aankomst in Nl gewoon ontslagen. Dat noem ik belazeren. O.a. ook het afnemen van de Nl nationaliteit van KNIL militairen nadat ze eerst in het buitenland voor NL hebben gevochten. Of staat dat in uw wetsboeken dat dat normaal is? Dat had toch een ieder kunnen overkomen; u ook?

    • Jan A. Somers zegt:

     “taat dat in uw wetsboeken dat dat normaal is? ” Uit de wetboeken kunt u afleiden dat wachtgeldregelingen eindig zijn. In de regeling zelf staan de details, ook de einddatum = definitief ontslag. Dat heeft niks met koningin en vaderland te maken, gewoon zakelijk. Militairen zijn gewoon werknemers, net zoals ikzelf was. Ik zei alleen: ga nu eens die regeling lezen en begrijpen, voordat je geld weggooit. Ikzelf heb ook zo’n akkefietje gehad, op voor mij gunstige voorwaarden. Gevolg van Kenpeitaiproblemen. Jammer dat ze geen vakbondslid waren. In Indië waren wel de matrozenbonden actief, met succes.

    • Jan A. Somers zegt:

     ff vergeten: Als ze toch naar een rechtbank willen, ga dan naar de militaire kamer van de arrondissementsrechtbank Arnhem.

    • Jan A. Somers zegt:

     Sorry, ik was vergeten dat het in Arnhem een militaire strafrechtkamer was. Naar de kantonrechter dus, voor arbeidsrecht. Of helemaal niet. Eerst helemaal uitpluizen hoe het in elkaar stak.

    • R Geenen zegt:

     Denkt u nu werkelijk dat geen ene Molukker dat al heeft uitgeplozen? Daarom proberen ze er nu een zaak van te maken. U toont geen hoge dunk te hebben van de Molukker.

    • e.m. zegt:

     Understatement:

     @Eerst helemaal uitpluizen hoe het in elkaar stak.@

    • R Geenen zegt:

     Bent u een Molukker?

    • e.m. zegt:

     Een trotse Alfoer (Alifuru), die zich het beste in Nederland thuis voelt. Tweede generatie, zoon van een Ambonese KNIL-sergeant.

     Vader is tijdens zijn leven ‘financieel’ ondersteund door de Stichting 1940-1945.

     Op de site lees ik:
     @Dus het is nu opstaan en actie? Of helemaal niets meer doen! Maar dan ook niet meer zielig doen, en zeuren!@

     Dat laatste doe ik al jaren !

    • R Geenen zegt:

     Maar daarom heb ik wel respect voor de vechters mentaliteit van de Molukker die het niet op wil geven. Zo heb ik ook respect voor de Molukker, die tegen de wil van de Nl Molukkers in, naar Amerika gingen en een nieuw leven begonnen. Het leven bestaat uit keuzes maken.

    • Loekie zegt:

     Over vechters gesproken :

 2. Boeroeng zegt:

  Dit item ( worst voorhouden) doet me denken aan een poging bij de rechter te eisen dat Nederland nog uitbetalingen moet doen uit ontvangen gelden ingevolge het tractaat van Wassenaar.
  Mensen hebben gedoneerd voor de kosten van advocaten en procedures, maar het hele initiatief is vastgelopen. Geld is op, en wat is er eigenlijk gebeurd? Brieven verstuurd aan een ministerie ?
  Een proces is er nooit geweest, zover ik weet.

 3. Bung Tolol zegt:

  Tja wat moet ik hierop nou zeggen ? Als het nou een aktie was van Maluku4Maluku voor pak hem beet ,een schoolgebouw of een ander goed doel op Ambon ,ik ben je man maar dit geld is allemaal weggegooid aan dure zeg maar peperdure advocaten .Ja ja de peper wordt duur betaald ! Niettemin wens ik Maluku4Maluku succes .

 4. Defilm van Loekie heeft niets mee temaken met de Moluccen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.