15 aug Lezing: het onbeloofde land


Op 15 augustus wordt de Japanse capitulatie herdacht. Voor mensen met Indische achtergrond een memorabele datum, zo ook voor Ellen Brakel, Gitte Spee en Paula Brunsveld van Hulten, dezelfde familie met Indische roots. Zij willen vrienden en andere aanwezigen meenemen in die roots.
Bron

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Een reactie op 15 aug Lezing: het onbeloofde land

  1. Loekie zegt:

    “Paula Brunsveld van Hulten, Surabaya 1948, kwam in 1962 met ouders, broer en zuster als spijtoptantengezin naar Nederland, migranten avant la lettre. Na HBO Communicatie en kunstopleiding was ze werkzaam in publieksvoorlichting bij de landelijke overheid. Migratie en vooral de groeiende integratieproblematiek brachten haar tot landelijk politieke activiteit. Ze was onder meer staflid van een Haags-Marokkaanse organisatie voor allochtone jongeren en vrouwen. Ze publiceerde eerder een non-fictie boek Wij zijn Nederland: autochtone en allochtone Nederlanders over elkaar. De afgelopen jaren is ze naast het schrijven actief als kunst- en portretschilder. “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.