Indonesië actueel

Honderden Indonesische Joden willen naar Israël verhuizen
In Jayapura, de hoofdstad van de Indonesische provincie Papoea, wonen zo’n 300 Joden. Zij overwegen om te verhuizen (Aliyah, red.) naar Israël, meldt Israël Today. Ze leven volgens een Joodse levensstijl, hebben een synagoge en een begraafplaats en dragen keppeltjes.   CIP.nl

** De stewardessen aan boord van vlucht GA238 van Jakarta naar Semarang droegen de kebaya als vorm van waardering voor deze prachtige klederdracht van Indonesië. Garuda Indonesia wil met de speciale Kebaya Pertiwi-vlucht bijdragen aan het behoud van de kebaya als cultureel erfgoed van Indonesië.  IndonesieNU

** Inwoners van Jakarta zijn vervuiling beu en vervolgen regering   Metro

**21 vogelsoorten uit Indonesië die ernstig bedreigd zijn, waaronder de niasbeo, kleine geelkuifkaketoe, helmneushoornvogel en floreskuifarend.In de Archipel

** Een 38-jarige Indonesische vrouw die haar baas betichte van seksuele intimidatie moest zélf zes maanden de gevangenis van Jakarta in.
metronieuws.nl

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

9 reacties op Indonesië actueel

 1. Arthur Olive zegt:

  “Honderden Indonesische Joden willen naar Israel verhuizen.”
  Ik vraag me af hoe ze weten dat hun voorvader Judah is, al zouden ze informatie hebben die terug gaan, het houd op in 70 AD met de verwoesting van alle gegevens in Herod’s tempel. Nadien was er een tijd in hun geschiedenis dat verwarring bracht omdat de vrouwelijke lijn het Jodendom aangaf.

  • R Geenen zegt:

   Blijkbaar elk middel helpt. Daarom komen er ook zoveel christelijke Indonesiërs naar SoCal. Want wat weten we eigenlijk wat er plaatselijk gebeurd tussen de verschillende religies. Het enige is dat er bepaalde groepen moslims steeds moeilijker gaan doen en allerlei eisen gaan stellen. Ik denk om af en toe wat vragen te stellen.

  • e.m. zegt:

   Pak Olive, ik meen dat het Jodendom een godsdienstbeleving is. Een ieder kan zich tot een godsdienst bekeren. Ik dacht dat de beroemde Amerikaan wijlen Sammy Davis Jr. zich ook blijvend tot het Joodse geloof had bekeerd.

   De Indonesiërs hierboven zouden Indisch/Indo’s kunnen zijn als nazaten van Europese Joden die zich mettertijd in Nederlands-Indië vestigden. Dus niet per se via de matrilineaire afstamming.

   • Indorein zegt:

    Als er 1 volk is, dat zijn bloedlijn uiterst nauwkeurig registreert dan zijn dat wel de Joden via de rabbinale registratie.
    Lees maar het geschiedkundige boek van de Duitse historicus Werner Keller “… En zij werden verspreid onder alle volken” over de Diaspora sinds het jaar 70.

    Jodendom is geen religie; er zijn meer a-religieuze Joden dan religieuze, toch worden alle Joodse jongens besneden op de 8ste dag en ingewijd in mannelijke wasdom op hun 13e.
    Dat is niet vanwege religieuze overtuiging maar van een uiterst secure registratie van wie zich wel of niet Jood mag noemen.

    Iemand die zich tot het zogenaamde Jodendom bekeert, wordt geen Jood maar een Jodengenoot. Jood ben je als je kunt aantonen, dat je dat bent uit geboorte.

    In de Middeleeuwen trachtte de Katholieke kerk het Jodendom te vernietigen (Portugese inquisitie) door en masse Joodse vrouwen te laten verkrachten door katholieke mannen en hun echtgenoten op de brandstapels te doden (walgelijk verleden van de katholieke kerk in Spanje en Portugal); de daar uit geboren kinderen waren dus geen Jood. Een slimme rabbijn bedacht toen om de Joodse lijn te bewaren door de zaak om te draaien: niet de vader maar de moeder was voortaan bepalend of het kind wel of niet Joods zou zijn. Dit was 1 van de redenen waarom er vele Joden uit Portugal en Spanje naar Amsterdam waren gevlucht.

    Tegenwoordig in de staat Israël is dat niet meer bepalend. Een van mijn nichtjes is getrouwd geweest met een Israëlisch-Joodse man uit Tel Aviv. Haar kinderen zijn Joods en Israëlisch.

    • e.m. zegt:

     Een rabbijn zal in eerste instantie een niet-Jood afraden om tot het Jodendom te komen. Naast de Noachidische geboden, ook nog eens al die honderden ge- en verboden uit de Thora die bindend zijn voor Joden.

     Niet vergeten dat Abraham, de aartsvader, een bekeerling was.

     Eenmaal door een Joodse rechtbank geaccepteerd als een bekeerling, is die bekeerling een Jood zoals iedere andere Jood.

   • Loekie zegt:

    Jodendom geen religie?? Complete onzin.

    • Indorein zegt:

     “Jodendom geen religie?? Complete onzin.”:

     Eerst Flavius Josephus lezen Loekie! Heb ik gedaan, de Engelse versie. Maar dat is een heel dik boekwerk (netzoals de trilogie van de Hobbits), dus waarschijnlijk te lang en te ingewikkeld voor jou.
     Had je het wel gelezen dan kon je daarin lezen, dat Flavius Josephus de geschiedenis heeft beschreven van het Joodse volk zijnde de nakomelingen van Abraham, Isaac en Jacob (hun aartsvaders).
     Niet alle nakomelingen van A. I. en J. geloven echter in de God van hun aartsvaders, maar ze zijn wel Jood, omdat Joden een volk zijn net als de Arabieren (hebben overigens dezelfde aartsvader Abraham).
     En je wilt toch niet beweren dat “Arabdom” een religie is?

    • Loekie zegt:

     Ga maar fijn lezen, kost maar een tientje. En er zijn nog duizenden andere boeken over de Joodse religie.:
     https://www.bol.com/nl/p/symboliek-van-de-joodse-religie/1001004001548995/?suggestionType=typedsearch&bltgh=mVkV–jdLUt6-2-WXUVIcg.1.3.ProductTitle

    • PLemon zegt:

     @ maar ze zijn wel Jood, omdat Joden een volk zijn net als de Arabieren

     *** En van alles wat….

     *** Uit bovenstaande discussie blijkt duidelijk dat er een zekere hoeveelheid van waarheid schuilt in de beweringen dat Jodendom een godsdienst, een ras, of een ethnische groep is, maar geen van deze beschrijvingen is volledig adequaat om te beschrijven wat het is dat Joden bindt met andere Joden. En toch voelen bijna alle Joden zich op een of andere wijze met elkaar verbonden, een verbondenheid die velen moeilijk vinden om te omschrijven, te definiëren of zelfs om te begrijpen.

     De beste verklaring is de traditionele verklaring die in de Tora gegeven wordt: dat de Joden een volk zijn. Het Hebreeuwse woord voor volk, geloof het of niet, is „goj.” We gebruiken het woord volk niet in de moderne betekenis van een territoriale en politieke entiteit, maar in de antieke betekenis van een groep mensen met een gemeenschappelijke historie, een gemeenschappelijke bestemming en het gevoel dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Wij zijn, in het het kort, een enorm uitgebreide familie.
     https://joodsleven.nl/Encyclopedie/Wat%20is%20Jodendom/WatIsJodendom.htm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.