Carla Eijsma

Een aristocratische voorouder in Borneo:
Carla Meek – Eijsma (1925-2016)
Kenner van Indonesische adellijke families en Indische Nederlander Donald P. Tick is bekend met mevrouw Meek – Eysma via het familie netwerk van zijn vrouw prinses Gusti Yulianitha. Zij stamt uit de sultansdynastie van Banjarmasin, Kalimantan, het vroegere Borneo. Mevrouw Meek – Eijsma was van beroep maatschappelijk werkster maar ontwikkelde zich tot een netwerker die de Indische gemeenschap in verbinding bracht met overheden, welzijn- en andere belangenorganisaties. Door haar diplomatieke gaven, luisterend oor en grote energie was ze succesvol. Al in de jaren zeventig van de vorige eeuw toen Nederland nog kampte met een post-koloniaal trauma, zette ze zich in om voormalige kolonie Indonesië en zijn voormalige kolonisator Nederland nader tot elkaar te brengen. Ze vond dat beide landen met elkaar waren verbonden en veel voor elkaar konden betekenen indischhistorisch.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.