Contractpensions

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Contractpensions

 1. R Geenen zegt:

  Heb zelf ook nog een paar nota’s van mijn moeder geërfd. Ben vooral geïnteresseerd in de nota’s die door Nederland in rekening werden gebracht betreffende de kleren die in Egypte werden verstrekt en afkomstig waren van Canada en Amerika.

 2. Bert zegt:

  Ja Ron bekend verhaal Nederland kreeg die kleren gratis toegezonden door Canada en Amerika en had de brutaliteit dat de repatrianten in rekening te brengen ,in die tijd waren de Roomsen heer en meester in Nederland ,ze waren misschien wel Rooms maar ze waren vooral achter de elleboog ,wat een gluiperds ,ben er nog steeds trots op dat mijn vader zo,n pastoor van de trap af sloeg in Limburg .

  • R Geenen zegt:

   @@wat een gluiperds ,ben er nog steeds trots op dat mijn vader zo,n pastoor van de trap af sloeg in Limburg @@

   Toch een frappante vergelijking. Mijn stiefvader deed het zelfde met de pastoor in Beuningen. Die zei dat mijn moeder haar reuma ziekte kreeg als straf van god omdat ze als katholiek met een protestante man was hertrouwd. Intussen zijn het bijna allemaal pedo’s.

   • Jan A. Somers zegt:

    “ben er nog steeds trots op dat mijn vader zo,n pastoor van de trap af sloeg in Limburg” Ik dacht altijd dat Indische Nederlanders netjes waren opgevoed tot fatsoenlijke mensen. Een tijdje geleden was er in het NA een prachtige tentoonstelling met veel materiaal over contractpensions. Ik dacht niet dat er veel Indische Nederlanders onder het publiek waren.

    • R Geenen zegt:

     @@tentoonstelling met veel materiaal over contractpensions. Ik dacht niet dat er veel Indische Nederlanders onder het publiek waren.@@

     Wat had U dan verwacht. Velen hebben die ellende meegemaakt. Je gaat toch veel liever naar iets plezieriger. Wel goed voor de blanda, die dan leert hoe hun landgenoten o.a. de Indo hadden behandeld/gediscrimineerd.

    • Jan A. Somers zegt:

     “gaat toch veel liever naar iets plezieriger” Dat doen ze dan ook massaal. Workshop Indisch koken op de TTF (voor mij nog altijd Pasar Malam!). Zelf ben ik twee weken in een opvanglocatie in Warmond geweest, daarna had mijn vader zelfstandige woonruimte geoeroest (moest je natuurlijk wel zelf organiseren). Ging uit verveling de kok helpen, en die heeft mij vissen geleerd. Doe ik nooit meer, word er zenuwachtig van.

 3. Robert zegt:

  Contract pensions een creatie van de Dutch uncles to rip off my poor mother van haar spaargelden die zuur waren verdiend. To hell with those devils with their Dutch treat.May they burn eternally in the lower Hells.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.