Taart voor 100-jarige Marietje

Mevrouw Marietje Gräber-Jans mocht donderdag 100 kaarsjes uitblazen op haar verjaarstaart. De eeuwelinge kreeg bezoek van loco-burgemeester Rotgans die een mooi boeket bloemen meebracht voor de jarige.Marietje is geboren in Indonesië in provincie Buitenzorg in het dorp Depok. Ze is in 1948 getrouwd in Indonesië, met een Nederlandse man.  Gezinsblad

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Taart voor 100-jarige Marietje

 1. Tolol zegt:

  Natuurlijk heel lief van de gemeente Purmerend om mw Graber-Jans zo te eren maar mensen toch ,beste gemeente ibu Jans dari Indonesia ! Dus dan wat ? Nou geef haar een mand met Indonesische vruchten ( Ook hier makkelijk te verkrijgen ) b,v Papaya ,Mango ,zuurzak ,Durian etc etc en samen helemaal niet mahal en die taart ? weg er mee spekkoek in de plaats en die burgemeester moet gewoon een batikshirt aantrekken .Allemaal goede bedoelingen natuurlijk van die gemeente ambtenaren maar laten ze ook een keer hun fantasie het werk doen

  • van Beek zegt:

   Mango die in Nederland te verkrijgen is toch van een heel ander kalibar dan de Mangga harum manis dari Indonesia 😉

   • Arthur Olive zegt:

    De meeste Mangga’s in Nederland zijn de Keitt en de Kent omdat ze goed verschepen. Het zijn seedlings van de Haden Mangga uit Florida.
    Van de ongeveer 300 Mangga soorten zijn deze niet de beste maar ook niet de slechtste.
    De best Mangga’s zijn de Alphonso, Carrie en Harum Manis, alhoewel er veel soorten zijn die een bepaalde geur of smaak hebben. Sommigen hebben een klapper smaak en andere een citroen smaak.
    Ik heb tientallen verschillende geproefd bij de jaarlikse taste festival in de Fairchild gardens in Zuid Florida.
    In mijn greenhouse heb ik ook een Hatian manga, Madame Francis. Het vruchtvlees is donker oranje en de smaak is zoet met een kruiden smaak.

 2. Bert zegt:

  Je snapt het niet helemaal beste Stephan ,het gaat niet om de Mango ,Mangga of Manja ( Surinaams ) Het gaat erom dat je als instantie ( Gemeente) rekening houdt met de achtergrond van je bewoners en handel daar ook naar ,als ik naar Surinaamse oudjes ga in het verzorgingstehuis neem ik Surinaamse vruchten mee en voor de mannen een djogo ( 1 Liter Parbo bier ) en voor de wat jongere oudjes ( Surinaams) een djonko ye sabi tog ! Voor Nederlanders brengen we haring mee met of zonder uitjes !

  • Anoniem zegt:

   @ rekening houdt met de achtergrond van je bewoners en handel daar ook naar …

   # Ja maar…dat deed Dhr Rotgans toch ook …ze is getrouwd met een Nederlandse(?) man in Indonesië terwijl ze zelf neem ik aan (Jans) ook Nederlandse is.
   En Nederlanders feliciteren elkaar hier met een bosje bloemen en taart. 🎂😋
   (Tja… indo families komen met hartige hapjes en gorengan’s)

 3. Bert zegt:

  Ja beste Anoniem ( Pak Lemon ?) Hoeveel 100 jarigen zal een gemiddelde gemeente per jaar verkrijgen ? Niet zo veel toch ? Een 100 jarige leeft over het algemeen ( Niet allemaal ) in het verleden ,ja veel toekomst heb je als 100 jarige nu eenmaal niet of heeft u weleens een 100 jarige ontmoet die fris en fruitig aan een nieuwe studie is begonnen ? Een 100 jarige uit Nederland zeg geboren in Limburg ,geef je b.v een Limburgse vlaai en andere Limburgse specialiteiten en niet te vergeten foto,s uit de plaats van haar/zijn jeugd ( Even het archief induiken ) Nu sekarang is het overal eenheidsworst ,het zelfde bloemstukje en de zelfde taart ( Volgens voorschriften ) Kijk naar de achtergrond van de 100 jarige en bedenk iets aparts natuurlijk zoals het nu gaat is ook niet echt verkeerd maar het kan beter ! Als u 100 jaar wordt krijgt u tjendol ,bir Bintang ,paiet muda en spekkoek ,onde -onde ,pisang goreng etc etc en wat die bloemen betreft ,de meeste Indische vrouwen hebben in hun huis plastic bloemen ( Hoef je geen water te geven en blijft lang goed ) as maal gampang .Als ik 100 jaar wordt hoeven ze niet aan te komen met dat bloemetje en die taart ! Indonesische vruchten en 10 kratten bier en een fles Jonny Walker om het weg te spoelen is altijd welkom .

  • Loekie zegt:

   … en bij al die smakelijke cadeaus krijg je, bij wijze van geintje, een overzicht van wat je zoal hebt gekost, bijvoorbeeld :
   – 35 jaar aow
   – 35 jaar pensioen.

   • Bert zegt:

    @Loekie nadat ik die 10 kratten bier en fles Jonny op heb ,denk ik dan als “” seniele”” 100 jarige dat ik nog 35 jaar AOW en 35 Jaar pensioen te goed heb en geef ze meteen mijn bankrekeningnummer ,ja stort u het maar daar op !

    • PLemon zegt:

     @Hr Bert….Bier en Whiskey,
     # Wie appelen vaart die appelen eet..en ja wat mevrouw Marietje voor de kost deed of zwakheden kent…? Daar had de Gemeente op kunnen inspelen natuurlijk…maar ja Hollandse zuinigheid en gelijke monniken gelijke kappen tôh. Hoewel voor een 100 jarige best de kadopot gebolost mag worden :))

   • Jan A. Somers zegt:

    “wat je zoal hebt gekost” Nou, nou, daar heb je wel zelf voor betaald hoor. En dat scheelt de belastingbetaler (u en ik) onze kosten aan de Bijstand.

 4. Bert zegt:

  @Pak Lemon ,u snapt het ,ik heb de eer gehad eenmaal een honderdjarige de hand te schudden en op de zelfde dag won die 100 jarige nog een schaaktoernooi voor ex Kamerleden ,toen zijn vrouw overleed ,ja die was ook 100 jaar ging hij naar een verzorgingstehuis op 107 jarige leeftijd ,jammer hij had beter thuis kunnen blijven met veel hulp ,want die verzorging tehuizen in Nederland en misschien overal zijn gewoon pakhuizen volgepropt met oudjes waar het weinige personeel zich uit de naad werkt voor weinig geld ,terwijl de top van die tehuizen hun zakken links en rechts vullen .

 5. Bert zegt:

  Ja inderdaad ,veel schakers werden na de oorlog opgepakt omdat ze vermeend lid waren van de NSB maar NSB stond toen voor Nederlandse Schaakbond ,ijlings is die naam veranderd in KNSB ,Koninklijke Nederlandse Schaakbond ,gelukkig werden die z,g NSB schakers niet naar Boven-Digoel of de Joden Savanne gedeporteerd .Trouwens ene Rembrandt van Rhijn werd na de oorlog ook door de Belgische opsporingsdiensten gezocht op verdenking van collaboratie met de Duitsers ,vanwege zijn schilderijen die de Duitsers verhandelden .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.