Schrijfster Jill Stolk overleden

De Haagse schrijfster Jill Stolk is woensdag op 69-jarige leeftijd overleden. Bij haar werd enkele maanden geleden alvleesklierkanker geconstateerd. Jill Stolk was sinds 2015 weduwe en had twee zonen.Jill Stolk werd in 1949 geboren in Hilversum, maar woonde het grootste deel van haar leven in Den Haag. Zij volgde een opleiding tot muziekpedagoog aan het Koninklijk Conservatorium. In 1983 debuteerde ze als schrijver met haar roman ‘Scherven van Smaragd’ bij de kleine Haagse uitgeverij Moesson. In Indische kringen werd het boek als controversieel beschouwd, omdat de schrijfster onomwonden aangaf hoe veel Indische mensen van de eerste generatie hun afkomst verloochenen, onder een minderwaardigheidsgevoel gebukt gaan, de zon vermijden om te voorkomen dat ze nog donkerder worden en hun kinderen leren vooral bescheiden te zijn en niet op te vallen.   Dagblad070

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Schrijfster Jill Stolk overleden

  1. Ronny Geenen zegt:

    Een vorm van generaliseren wat mij echt moe maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.