Sla eens een ouwe krant open

Zie ook:  digibron.nl

Ca 1978 madjoe eist 3 jaar soldij op het Binnenhof

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Sla eens een ouwe krant open

 1. Boeroeng zegt:

  Lees páragraaf Nederland. Klik op het plaatje voor een vergroting

  • Jan A.Somers zegt:

   Het gaat er niet om wat ze waren, waar en voor wie ze vochten, waar ze gevangen zaten enz. Het gaat er om wie hun werkgever (of diens rechtsopvolger) was waarmee ze een arbeidsovereenkomst hadden. Op paleis Soestdijk en op het Binnenhof waren ze aan het verkeerde adres. Gewoon arbeidsrecht, waar de kantonrechter ontvankelijk voor is. Dat heeft niemand gedaan. Er waren wel ‘vooraanstaande’ ex-Indisch ambtenaren die dat wel eventjes zouden regelen, maar die klopten aan bij de Nederlandse regering, en die was uiteraard niet ontvankelijk (twee rechtszaken + beroep).

   • Loekie zegt:

    Nou, de Franse president bijvoorbeeld, die zei gisteren dat het minimumloon 100 euro omhoog gaat. Niks geen arbeidsrecht, niks geen werkgevers, gewoon de politiek, i.c. de president.
    Ik bedoel: er zijn situaties denkbaar (geweest) dat van hogerop beslissingen worden genomen.

    • Jan A.Somers zegt:

     Die zijn er in Indië niet geweest. Dat achterstallig loon is gewoon nominaal blijven liggen.

    • Jan A.Somers zegt:

     Minimumloon komt niet voort uit arbeidsvoorwaarden waarover wordt onderhandeld tussen werkgevers en werknemers. Minimumloon is een wettelijke regeling waar je bij die onderhandelingen rekening mee moet houden. Aow is weer heel wat anders. Dat is een oudedagverzekering waar premie voor wordt betaald. Meer AOW uitkeren kan altijd, maar daar is dan wel premieverhoging voor nodig. Het is geen belastinggeld alhoewel tekorten daar wel uit worden betaald, maar dat is een besluit van regering en parlement. Precies hetzelfde als pensioenverhoging. Dat moet ook uit de premies worden betaald, niet uit belasting. Pensioen is een overeenkomst tussen werkgevers en werknemers, niet van overheid/parlement. Met premie die door werkgever en werknemer samen worden betaald.

 2. Huib zegt:

  ” …….. Nou, de Franse president bijvoorbeeld, die zei gisteren dat het minimumloon 100 euro omhoog gaat…..”.

  Pad nadat heel veel Fransen/Parijzenaars in gele hesjes de straat op gingen gepaard gaande met veel rellen. Parijzenaars/ weten hoe ze de regering hun wil kunnen opleggen. Ze hebben zelfs het Franse koningshuis de laan uit gestuurd. En ook Napoleon werd later het land uit geknikkerd en naar Elba verbannen. Wel of geen arbeidsrecht.

  Die KNIL militairen hebben verzuimd om met z’n allen net als die Fransen een vuist te maken en de straat op te gaan en desnoods het Binnenhof of Soestdijk af te breken.

  Krijgen de AOW-ers en weduwes er 100 euro bij na jaren van interen en de geplande BTW verhoging waardoor de boodschappen 6 % duurder worden ? Geen partij die er wat tegen doet. Rutte lacht zich rot.

  • Ronny Geenen zegt:

   @Krijgen de AOW-ers en weduwes er 100 euro bij na jaren van interen en de geplande BTW verhoging waardoor de boodschappen 6 % duurder worden ? Geen partij die er wat tegen doet. Rutte lacht zich rot.@

   Wat voor reden wordt er voor gegeven om maar steeds de belastingen te verhogen? Komen ze miljoenen te kort om de vluchtelingen te verzorgen? Of moeten ze weer een of ander gat gaan dichten? Hoe hoog is die BTW eigenlijk? Hoe kunnen de jongere generatie nu gaan sparen voor hun oude dag?

 3. Lord Dendeng zegt:

  Het is nu blijkbaar tijd dat ze het hele Binnenhof opruimen, de bezem door de Augias stal. De ouderen worden steeds meer voor het lapje gehouden en verarmd door allerlei belasting maatregelen en kortingen opglegd door een stelletje brandkastridders en paneelkrakers van hoog gehalte.

  • Ronny Geenen zegt:

   De beloften van voor de verkiezingen zijn de belastingen er na. Vergeet niet dat je nu een kabinet hebt met 150 rovers.

   • Pierre de la Croix zegt:

    Zoveel passen er toch niet in een kabinet, heer Geenen?

    En tegen die brandkastridders van Lord Dèndèng hadden “we” jaren geleden een geducht Indo wapen: De gentleman-boef Aage M. met zijn thermische lans. Jammer genoeg al een poosje bij Toean Allah in den hemel, zonder opvolgers te hebben achtergelaten.

    Pak Pierre

    • Ronny Geenen zegt:

     Er zijn ook nog de 2de kamerleden, of is dat afgeschaft?

    • Pierre de la Croix zegt:

     Oh, sorry. U schreef over een “kabinet”, niet over de Nederlandse 2de Kamer.

     Als u de 150 leden van dat parlementaire instituut bedoelt, dan zijn het toch niet allemaal boeven?

     Er zijn mensen op deze site die u onmiddellijk om bewijs en onderbouwing van uw bewering zouden vragen. Gelukkig ben ik meer van “ach, laat maar waaien”.

     Pak Pierre

    • Ronny Geenen zegt:

     Ik heb ook niet gezegd dat het allemaal boeven zijn. Laat mij nu maar alles onder een noemer brengen. De politiek! De meeste mensen vertrouwen zelf al die politieke figuren niet. En het heeft een reden. En het zijn niet alleen de laag geschoolden. In tegendeel. In het algemeen is politiek een vorm van macht en meer niet.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Nu ja meneer Geenen, u en ik leven in redelijk functionerende democratieën, gerund door politici die door het volk – u en ik – worden gekozen. Als politici of enkelen daarvan, boeven blijken te zijn, dan heeft het volk die boeven gekozen en in het politieke zadel geholpen. Who is to blame?

     Pak Pierre

    • Ronny Geenen zegt:

     Zal dan de verhouding van het volk weergeven, want er lopen op straat ook boeven rond. (met kiesrecht)

   • Lord Dendeng zegt:

    Ik dacht dat Ali Baba 40 rovers had. Nu zijn er veel meer.

   • Indorein zegt:

    @ Vergeet niet dat je nu een kabinet hebt met 150 rovers.@:

    Volgens mijn ervaringen sinds ik in NL woon (1952) zijn er alleen maar rovers geweest, waarbij het niet uitmaakt of je als politicus links, midden of rechts bent. Dat is alleen maar voor de bühne. Rutte is daarvan een sprekend voorbeeld, net als voorheen ene Ed Nijpels, wijlen Wim Kok, Balkenende en zo kan ik wel doorgaan.
    Allemaal met maar 1 doel: na een zittingsperiode van enige jaren (soms zelfs korter) in het parlement en/of regering op een comfortabele stoel deze zitplaats verwisselen met een dikbetaalde overheidsfunctie (nationaal, europees, regionaal) of leuke goedbetaalde adviseurs- of commissarisfunctie van een multinational of bank de loopbaan uitzitten tot je het vette pensioen kunt binnenhalen en elders (leuk huisje op de Antillen ofzo!) nog wat geld kunt opstrijken met vrijblijvende adviesjes en lezingen houden aan “captains of industry” .

    Het grote voorbeeld voor deze lieden is natuurlijk hoe hun Amerikaanse voorbeelden (Democraten en Republikeinen) dat al sinds jaar en dag plegen te doen. En een nederlands gezegde zegt: Goed voorbeeld doet volgen!
    Alleen revoluties (bijvoorbeeld de Franse!) kunnen dergelijke patronen doorbreken, maar ook maar voor een beperkte tijd, want het zit zo lekker en comfortabel op het regeringspluche!

    Voel ik mij beroerd zult u misschien opperen? Nee hoor, helemaal niet! Ik loop alleen niet met oogkleppen op. Daarbij beseffend, dat ik er geen kloot aan kan veranderen als ik niet de moed (of: wanhoop) heb om er iets aan te doen.
    Daarnaast heb ik nog steeds voldoende pecunia (uit zelf verdiende arbeid!) om in dit dure landje nog redelijk comfortabel te leven met een eigen huis, 2 auto’s, regelmatig uit eten, 2 á 3x per jaar een vette buitenlandse vakantie (uiteraard met CO2 uitstotende vliegtuigen) enz., enz.

    Ik heb daarom wel respect voor die Franse “gele hesjes”. Ze staan tegen de muur en dan kun je nog maar 1 kant op. Maar NL is een polderland: er zal wel weer een “tafel” worden aangesteld (overigens met lieden die door niemand zijn gekozen!) om een prachtig document op te stellen met allerlei aanbevelingen. Deze belandt dan vervolgens in het zogenaamde “ronde archief” van de regering. En na een tijdje heeft niemand het er meer over. Zo gaat dat immers altijd al.

    Even een blijde mededeling, of-the-record: op Mars waait een wind! Mijn dag kan niet meer stuk als ik zoiets verneem. Of was het toch nepnieuws?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.