Hedy d’Ancona en Ernst Jansz – Nationaal Comité 4 en 5 mei

Hedy d’Ancona en Ernst Jansz in gesprek met elkaar over hun jeugdjaren, over de invloed van de Tweede Wereldoorlog op hun familie, over geliefdes die op hun schreden terugkeren en over hun onvervalste strijdbaarheid.Een ogenschijnlijk simpele vraag – In wat voor gezin ben je opgegroeid? – leidt bij beiden tot een verrassend lang antwoord. Het gezin, dat was een chaotische situatie met half- en stiefbroers en – zussen, familiegeheimen, geheime relaties en oorlogstrauma’s. Onder de oppervlakte smeulden de emoties, in het dagelijks leven heerste het grote zwijgen. Die onnavolgbare gezinssituatie had bij allebei direct te maken met de Tweede Wereldoorlog.  Nationaal Comité 4 en 5 mei

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Hedy d’Ancona en Ernst Jansz – Nationaal Comité 4 en 5 mei

  1. Barbara Zuidema zegt:

    Onvoorstelbaar! Wat 2 heel erg indrukwekkende verhalen!

    • Bert zegt:

      Ja ben ook onder de indruk ,vooral door het feit dat de vader van Hedy d,Ancona terug kwam naar Nederland in 1941 ,hij kwam terug naar een door Nazi moordenaars bezet Nederland !! Was hij gewoon met zijn ook Joodse vrouw en kind in Amerika gebleven ,had hij waarschijnlijk wel de oorlog overleefd ,tragisch tragisch ,ja wat iemand bezielt om dat te doen ……..het zal altijd een raadsel blijven .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.