Happy Birthday !! Selamat HUT !!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Happy Birthday !! Selamat HUT !!

 1. Toby zegt:

  Dag meneer Kleijn, heel hartelijk gefeliciteerd met uw 94e verjaardag! Wat een leeftijd en dat nadat u zoveel heeft meegemaakt. God is goed voor u geweest. Ik hoop dat u nog vele jaren in ons midden mag blijven en een hele leuke verjaardag heeft met veel lekker eten en vooral veel cadeautjes.
  Respect voor u and may God bless you even more❤️🌸❤️

 2. ernst de groot zegt:

  beelden van de reis van Henk Kleijn in 2015 naar Nagasaki: https://vimeo.com/168686195

 3. Arthur Olive zegt:

  Mitsubishi heeft nooit een verontschuldiging gegeven aan de de Nagasaki POW’s van het kamp op Koyagi, laat staan compensatie voor hun slavenarbeid.
  Vraag me af of Henk Klein onderscheiding heeft gekregen als “Hibakusha”, dat is een onderscheiding die de Japanse regering geeft aan iedere overlevende van de atoombom en hiermee krijgen ze gratis medische hulp en zelfs living expenses. Sommige POW’s hebben dat gekregen.
  Henk Kleijn is een dubbel slachtoffer, niet alleen als POW maar ook van de atoombom.
  Met het eerbetoog aan hem geeft Japan de atoombomtragedie een international character wat waarschijnlijk ook de bedoeling was.

  • Ronny Geenen zegt:

   @Vraag me af of Henk Klein onderscheiding heeft gekregen als “Hibakusha”, dat is een onderscheiding die de Japanse regering geeft aan iedere overlevende van de atoombom en hiermee krijgen ze gratis medische hulp en zelfs living expenses. Sommige POW’s hebben dat gekregen.@
   En hoe zit het met degenen die een paar jaren later zijn overleden? Heb een vriend in Alphen a/d Rijn wiens vader dat is overkomen.

  • Ronny Geenen zegt:

   @Vraag me af of Henk Klein onderscheiding heeft gekregen als “Hibakusha”, dat is een onderscheiding die de Japanse regering geeft aan iedere overlevende van de atoombom en hiermee krijgen ze gratis medische hulp en zelfs living expenses. Sommige POW’s hebben dat gekregen.@

   Heb mijn vriend, Albert van Ingen, gevraagd over zijn vader. Zijn vader was als KNIL ook het slachtoffer en in Japan als slaaf aan het werk gezet. Echter niet bij een van de 2 steden die de atoombommen op hun dak kregen, maar Fukuoka, Japan. Een mijn stad. Hij had o.a. ook zijn rug gebroken en stierf er ter plaatse. Die mensen die daar als slaaf hebben moeten werken, hebben blijkbaar nooit een vergoeding gekregen.

  • A. Frijling zegt:

   De scheepswerf op het toenmalige eilandje Koyagi was de Kawaminami Koyagi Shipyard en had toen niets met Mitsubishi te maken. Mitsubishi nam de failliete werf pas in de jaren zestig over. Als Hibakusha kon men worden bestempeld als men aan bepaalde voorwaarden voldeed, o.a. de afstand van ca. 2 kilometer tot het epicentrum van de (plutonium)atoombom en blootstelling aan radio-actieve fall-out. Kamp Fukuoka 2 en de scheepswerf bevonden zich op resp. 9 en 7 kilometer van de plaats van de explosie. De dwangarbeiders op de werf noch die in het aangrenzende kamp konden op grond hiervan in aanmerking komen. De meeste nog aanwezige krijgsgevangenen van kamp 14 echter bevonden zich wel binnen de gestelde grenzen om als Hibakusha aangemerkt te kunnen worden. In kamp 14 vielen 8 slachtoffers door de atoombom, 4 op de dag van de explosie, 3 enkele dagen erna en 1 op 1 augustus tijdens een bombardement. Zij stierven door de explosieve kracht of door opgelopen ziektes door onhygiënische omstandigheden in combinatie met verzwakking. De heer Kleijn kreeg stukken glas van gesprongen ruiten als gevolg van de explosie over zich heen. Hij lag op dat moment onder een schip in aanbouw. In kamp 2 en op de Kawaminami scheepswerf vielen geen dodelijke slachtoffers. Zie ook Fukuoka14B op Facebook.

   • Ronny Geenen zegt:

    Kreeg een ieder van de gevangenen in Japan een uitkering of alleen zij die de atoombom hebben overleefd en in een bepaalde straal van het centrum verkeerden? Hoe werd dat bepaald?

    • A. Frijling zegt:

     Dit is een vrij gecompliceerde en ingewikkelde materie waar voornamelijk onrecht en onredelijkheid de boventoon voert. Laten we de verjaardagswensen aan de heer Kleijn daarmee niet te onplezierig maken, start er een nieuw topic over als je die discussie wilt voeren.

    • Ronny Geenen zegt:

     Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Heb een vriend, Albert van Ingen, die in Alphen a/d Rijn woont. Heeft persoonlijk nooit zijn vader gekend en heeft ook geen ene foto van hem. Zijn vader heette Adrianus van Ingen en werd 20 mei 1943 in kamp Fukuoka kamp No. 16, B geïnterneerd. Hij is aan gebroken rug overleden. Via de hulp van Luit. Kol. b.d. Jacq Brijl heeft Albert nog een ere penning als aandenken aan zijn vader mogen ontvangen. Daarom mijn vraag betreffende de uitkering van japan aan de oorlogsslachtoffers. Vader van Albert kreeg namelijk niets.

    • Arthur Olive zegt:

     “Laten we de verjardagswensen aan de heer Kleijn daarmee niet te onplezierig maken,”
     Het verhaal gaat niet alleen over de aankondiging van zijn verjaardag maar ook over zijn tijd in gevangenschap. Hoezo nieuw topic als u, A Frijling, op 2 nov. om 10.03 zelf een relaas geeft over Koyagi wat niets te maken heeft met verjaardagswensen.
     In elk geval bedankt voor uw uitleg over de situatie aldaar.

    • Ronny Geenen zegt:

     Klopt, de heer Frijlings heeft met zijn schrijven voor mij de deur geopend. Daarom heb ik hem nu nogmaals om uitleg gevraagd.

 4. Willem zegt:

  Zuid Korea rechtbank veroordeelt Japanse bedrijven compensatie voor arbeid geleverd tijdens de oorlog.
  Dit zal een gevolg kunnen hebben voor heel Azie en ook de POWs van nederland en andere allies

  http://time.com/5438709/korea-japan-court-forced-labor-compensation/

 5. Wal Suparmo zegt:

  Indonesie met naar schatting 300 000 romusha heeft geen enkel persoon en compensatie ontvangen wegens geen eis van de Indonesische regering om dat er geen steun van andere landen en de reden de goede relatie tussen de 2 landen niet te bedrijven.Anders dan de troostmeisjes..

  • Ron Geenen zegt:

   @Indonesie met naar schatting 300 000 romusha heeft geen enkel persoon en compensatie ontvangen wegens geen eis van de Indonesische regering @
   En al zou Indonesie daarvoor compensatie gekregen hebben, dan nog hebben de 300,000 geen cent gezien. Dat geld zal dan bij de grote bazen in hun zakken zijn verdwenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.