Indische Soos #5 ayoohhh de herfst kan ook mooi zijn

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

59 reacties op Indische Soos #5 ayoohhh de herfst kan ook mooi zijn

 1. Jan A.Somers zegt:

  Clouds with a silver lining! Of (citaat JC): elk nadeel heb z’n voordeel.

 2. Anoniem zegt:

  Ik wilde nog een reactie plaatsen op “Archief van Tranen”, maar het onderwerp is geblokkeerd omdat vnl Amerindo’s de onbedwingbare behoefte tonen hun America First boodschap te verkondigen. Iedereen is vrij dat te doen maar als die interventies chronische vormingen begint te vertonen, dan wordt de discussie wel door de elkaar de football toewerpende actors gemonopoliseerd. Dan beperken ze wel de vrije meningsuiting van anderen.
  Bij mij vergaat dan wel de lust, maar menigeen zal daar best tevreden mee zijn. Wordt er tenminste niet over Indisch geduscussieerd

  • Arthur Olive zegt:

   @maar het onderwerp is geblokkeerd omdat vnl Amerindo’s de ondwingbare behoefte tonen hun America First boodschap te verkondigen.@
   Ik dacht dat het onderwerp geblokkeerd was omdat het ging over het gevaar van de ondergang van Western Civilization in Europa. Off Topic dus. Misschien bedoelde u Europa First.

  • Ronny Geenen zegt:

   De Amerindo’s maken zich in ieder geval bekent. En U?

 3. Boeroeng zegt:

  1e nummer laatste concert Andy Tielman op de Tong Tong Fair 2011

 4. Indisch4ever zegt:

  Ik kwam dit tegen, een wetsvoorstel van Wilders

  Artikel 2
  1. De volgende islamitische uitingen zijn verboden:
  a. moskeeën;
  b. scholen;
  c. koran;
  d. het dragen van een boerka of een nikaab.

  Deed me denken aan een boeroengpikirans uit 2007 : De wet van Wilders.

  knock..knock Ik keek op… knock..knock…
  De bel was weer kapot, blijkbaar.
  Ik legde mijn bril, krantje en joint neer en sjokte naar de voordeur. Wadhoehhhh… twee bokito’s in uniform..
  “Politie meneer, we zijn hier involge de bevoegdheid ons gegeven in artikel 23 v
  an de Wet Wilders.”
  Ik slikte…. met artikel 23 spot men niet.. Zo… toen stonden we in de woonkamer.
  “Ik moet u dit vragen, volgens het arrest van 9 augustus 2016 van de Hoge Raad. Heeft u de koran in huis ?”
  ” Nee hoor, nooit gehad ook” piepte ik.
  ” Nogmaals meneer, heeft u koranteksten, gedrukt, handgeschreven, gefotokopieerd, getekend, geschilderd, geborduurd of  anderszins gereproduceerd in de woning?”
  ” Zover ik weet.. heb ik niks..of ik ben iets vergeten tijdens de culturele zuivering van 2013″.. ik staarde naar buiten.

  de Wet van Wilders

 5. Jan A.Somers zegt:

  I4E is op mijn computer traag geworden. Ligt dat aan mij? De computer? Of de vele (oude) plaatjes die elke keer weer moeten komen?

  • Ronny Geenen zegt:

   Het ligt niet aan I4E en ook niet aan U, maar uw computer moet blijkbaar te veel doen met te weinig vermogen. U vermeldt niet hoeveel geheugen er op uw computer is? Hoe vol is uw harddrive? Wat voor harddrive u heeft. Lees het volgende.
   10 ways to fix a slow computer
   1. Uninstall unused programs. (AP) …
   2. Delete temporary files. Whenever you use internet Explorer all your browsing history remains in the depths of your PC. …
   3. Install a solid state drive. (Samsung) …
   4. Get more hard drive storage. (WD) …
   5. Stop unnecessary start ups. …
   6. Get more RAM. …
   7. Run a disk defragment. …
   8. Run a disk clean-up.

   One of the most common reasons for a slow computer are programs running in the background. Remove or disable any TSRs and startup programs that automatically start each time the computer boots. To see what programs are running in the background and how much memory and CPU they are using, open Task Manager.

   • Jan A.Somers zegt:

    Ik ben niet zo’n computerkenner, het is voor mij een veredeld schrijfblok en brievenbus. Meer wil ik er ook niet van weten. Maar op ‘Deze PC’ staat: Windows 853 GB van 918 GB beschikbaar. Die harde schijf lijkt mij tamelijk leeg! En ik heb automatisch onderhoud aanstaan. En af en toe defragmentatie. Op CCleaner staat dat er nog 1,zoveel GB kan worden bezuinigd. Vergelijkend, met Javapost heb ik helemaal geen probleem.

    • Ronny Geenen zegt:

     Uw Computer heeft inderdaad genoeg lege ruimte om te storen. Ben dan wel benieuwd wat het vermogen is van uw video kaart. Ook hoeveel RAM uw systeem heeft. En als basis wat oor computer heeft u? Een basis, vaak de goedkoopste, een i3, i5 of een super i7? Is uw harddrive een hhd of een Ssd? Een SSD harddrive heeft geen bewegende delen. Windows 10 vraagt nog al wat vermogen. Google Chrome and Firefox zijn snellere browsers dan die van windows. Gebruik voor pdf files niet adobe maar Foxit of Sumatra.
     Ik doe nogal wat foto editing en heb mijn video kaart net verandert van 1gb naar 8gb. Ram van mijn computer is 16gb en de moederbord is een i5/i7. Iedere 3 a 4 jaren veroudert iedere computer. Ik heb een goede kennis, die computers bouwt en laat hem de onderdelen aanpassen aan de tijd. Ik zie de computer ook als een veredelde pen. Maar ook pennen hebben verschil in kwaliteit. Schrijft u met een Big of met een Pelikaan?

    • Jan A.Somers zegt:

     Adoeh, verschrikkelijk zeg! Is niet zo nieuw meer, HP all in one, was in de aanbieding. Google Chrome. Ik had eerst naar tevredenheid de bijgeleverde Windows Edge, maar een liefhebber vond mij ouderwets en passangde Google Chrome. Ook Winows Live Mail vond hij maar niks, zodoende nu de langzamere Mozilla Thunderdbird. Als ik weer eens een nieuwe koop (denk het niet) laat ik alles gewoon bij het bijgeleverde Windowspakket.En dat I4E bij mij langzaam is, is niet zo erg. Als gepensioneerde schijn ik veel vrije tijd te hebben. Gek, dat op mijn Medion (goedkope) laptop I4E vlotter loopt.

    • Ronny Geenen zegt:

     @Als gepensioneerde schijn ik veel vrije tijd te hebben. Gek, dat op mijn Medion (goedkope) laptop I4E vlotter loopt.@
     Nogmaals, Ik wilde u alleen maar aangeven waarom en welke redenen er kunnen zijn dat uw computer langzaam is. Er zijn er namelijk vele. Maar als u tevreden bent met uw systeem, soit qui mal y pense

  • Indisch4ever zegt:

   Die oude plaatjes zijn kleine plaatjes.met opzet zo klein gemaakt, zodat ze niet te zwaar loaden.
   Het zware loaden kan zijn door de links naar facebookpages.

   • Jan A.Somers zegt:

    Bedankt. Soedah, laar maar. Ik ben gepensioneerd en heb alle tijd, Zeggen ze.

   • Ronny Geenen zegt:

    Je kan de plaatjes ook niet te klein maken, want dan zien ze er uit als een postzegel. Persoonlijk heb ik de breedte van mijn midden pagina van mijn web opgemeten. die is 550 breed. Mijn plaatjes en foto’s crop ik dan bijna altijd naar 540 breed. Heb ik oude foto’s die veel minder pixel breedte hebben, dan vergroot ik dat met een speciale software. Scherpte gegarandeerd.

 6. Huib zegt:

  Kreeg vandaag de 2018 Oktober uitgave van de Stuurkolom, een uitgave van de vereniging reunies Militaire Luchtvaart van het Knil met op blz. 59 en 60 het oorlogsverhaal over mijn vader Johan Carel Otto..

 7. Ronny Geenen zegt:

  Heb een dringend verzoek aan een ieder om mij met het volgende te helpen. Mijn moeder kreeg op 31 oktober 1956 een schrijven van Bureau japanse uitkeringen aan ex-geïnterneerden, Hooftstraat 1, Den Haag. In hun schrijven aan mijn moeder stond, dat vanwege een OVEREENKOMST TUSSEN NEDERLAND EN JAPAN, zij het recht had op compensatie en vergoeding vanwege martelingen van mijn vader, waar hij ook aan stierf. De vergoeding was f 385.- . Kan iemand mij van die overeenkomst op de hoogte brengen? Waar kan ik die tekst van die overeenkomst vinden? Wat stond er in die overeenkomst? Welke Nederlandse instantie heeft die overeenkomst met japan geregeld?

  • Boeroeng zegt:

   Ron…. je bedoelt het Stikker-Yoshida akkoord van 1956.
   Google die trefwoorden

   • Bert zegt:

    Kijk kijk Pak Boeroeng de helpende Engel ,mooi elke hulp kan Ron wel gebruiken ,hij vraagt toch niets illegaals ? Gewoon iets over een akkoord van 1956.

    • Ronny Geenen zegt:

     Kreeg net van een vriend Indo, al met ambtenarenpensioen, te horen, dat er jaren geleden al vragen over zijn gesteld, maar veel ervan is toen in de doofpot gestopt.

    • Ronny Geenen zegt:

     Ja Bert een accord van 1951/1956.
     Er zit volgens mij heel wat scheef. Via het kabinet Luns kreeg mijn moeder geen f 415,- maar f 385,- .
     Waarom? De bekende strijkstok?
     Daarnaast hebben mijn moeder en 4 kinderen 3 1/2 jaren in diverse kampen doorgebracht, waarvan een grootgedeelte in Bangkinang. Heb data niets van in de papieren kunnen terugvinden.
     Gaat toch kontakt met SAIP opnemen. Dat is vast het begin. Heb ook 4 familieleden o.a. aan de Burma spoor verloren. Toch eens goed nalezen wat Griselda Molemans er van heeft geschreven.

   • Ronny Geenen zegt:

    Kom net thuis en ziet meteen dat Boeroeng misschien de oplossing voor mij heeft. Alvast dank.
    Hopelijk staat er ook de volledige uitleg van deze belazerde fooi aan mijn moeder. Het is immers een soort afkoopsom op de moord op mijn vader.

    • P.Lemon zegt:

     @ volledige uitleg van deze belazerde fooi…

     # Het protocol, ondertekend door Reuchlin en de Japanse minister van buitenlandse zaken Mamoru Shigemitzu, trad in werking op 1 juni 1956.

     Vier jaar later, in 1960, was aan 90 duizend ex-burgergeïnterneerden ieder fl. 415,- uitgekeerd en was het Japanse geld op. Omdat op dat moment nog steeds aanvragen werden ingediend, besloot de Nederlandse overheid uit coulance-overwegingen de regeling niet te sluiten maar te gaan betalen uit eigen middelen. En dáár, u leest het goed, is nooit verandering in gekomen.
     https://javapost.nl/2011/02/05/japanse-uitkering/

    • Ronny Geenen zegt:

     Heb dat ook allemaal gelezen. Dan toch de eerste vraag: Waarom kreeg mijn moeder 385 guldens en niet de 415, zoals vastgesteld? Ik heb heel wat werk voor de boeg, want ze zijn met mij nog niet klaar. Ik ga voor elk familielid die in het nipkamp heeft doorgebracht vragen stellen. Alleen die foto van Yoshida met die grijns op zijn smoel stimuleert mij om er iets aan te doen.

    • PLemon zegt:

     @ f 385,- in f 415,-

     #Mogelijk dat er belasting en sociale premie erop is ingehouden. Achteraf bij de aangifte terug te vragen.

     *** Heeft u één van onderstaande uitkeringen ontvangen? En daarom komt uw vermogen op 1 januari boven het heffingvrij vermogen uit? Dan kunt u de Belastingdienst vragen om dit bijzonder vermogen niet te laten meetellen. Dat kunt u overigens pas na afloop van het kalenderjaar doen.
     o.a.
     * individuele uitkeringen in het kader van tegoeden Tweede Wereldoorlog aan leden van de Joodse, Sinti, Roma en Indische gemeenschappen door de Maror-stichtingen, stichting Het Gebaar, stichting Rechtsherstel Sinti en Roma, stichting Joods Humanitair Fonds en Sjoa-stichtingen
     * uitkeringen op grond van de ‘Uitkeringsregeling backpay’ aan ambtenaren en militairen die tijdens de Japanse bezetting in dienst waren van het Nederlands-Indisch Gouvernement

     https://www3.anbo.nl/raad-daad/inkomen/belasting/belasting-over-uw-vermogen/telt-al-het-vermogen-mee

    • Ronny Geenen zegt:

     @#Mogelijk dat er belasting en sociale premie erop is ingehouden. Achteraf bij de aangifte terug te vragen.@

     Eerlijk gezegd zou mij dat niet verbazen, want het schrijven kwam van het ministerie van Buitenlandse zaken. En wie zat toen aan het roer? Juist ja, die man die zich ook makkelijk liet afkopen met het traktaat van Wassenaar: Luns. Dit heerschap vindt het normaal om bloedgeld te incasseren. Een vriend van mij schreef mij onlangs over Nederland en sprak over het Roversstaatje aan de Noordzee!

 8. Boeroeng zegt:

  Ontvangen mail

  Roswitha plaatste een foto van erwtensoep op Facebook, nu moet ze bijna 5000 euro betalen
  https://mobile.twitter.com/RTLnieuws/status/1062382369146093568

  Merci voor de link.
  Ik ben al voorzichtiger geworden 2 jaar geleden toen ik gestalkt werd door een paperazzi
  Hij eiste 1000 euro en te betalen binnen 5 dagen.
  Dit soort fotografen maken vaak foto’s van mensen die het eigenlijk niet willen.
  Het zal hun worst wezen…. ze zien die mensen als winstobject en ze stelen hun portretten en privacy.
  Stalken is hun bezigheid.

  Ook bij deze vrouw zie je wolfachtige mentaliteit van de fotograaf.
  Duizenden euro’s eisen voor opnames van een seconde.

  B

  • Ron Geenen zegt:

   @Ook bij deze vrouw zie je wolfachtige mentaliteit van de fotograaf.
   Duizenden euro’s eisen voor opnames van een seconde@

   Sorry, ben het niet met je eens. Die dame heeft een bedrijf en daar wil ze met het gebruik van die “gestolen” foto geld maken. Ik kan er anders over denken, als een persoon een foto leent voor een verhaaltje zonder winst bejag. Ik geef wel vaker toestemming als iemand een opname vraagt te gebruiken. Het volgende is mij eens overkomen toen ik als beroeps fotograaf opnamen maakte voor makelaars. Makelaar ‘A’ bracht een huis op de markt van meer dan een miljoen en vraagt mij als fotograaf. Wij tekenen een contract. Hij krijgt 30 opnamen voor $200. Een maand later ontslaat de huis eigenaar makelaar ‘A’ en neemt makelaar ‘B’. Makelaar ‘B’ gebruikt mijn opnamen. Ik stuur hem de rekening voor het moedwillig gebruik van mijn foto’s. Hij weigert te betalen. Een paar weken later verkoopt hij het huis voor $1200000 en makelaars courtage is 5%, d.i. $60000.
   Ik stap naar onze makelaars rechtsafdeling en makelaar ‘B’ moest mij $3000 betalen.

   • Boeroeng zegt:

    Het is afpersing.
    Voor een uurtje werk. perst de fotograaf een kleine winkelier duizenden euro’s af .
    Ik vermoed dat hij allang betaald is voor die foto’s.
    Hij had ook een schikking kunnen accepteren van 50 euro.
    Wat nog 45 euro te veel is voor zo’n stom fotootje van niks
    Tjjaaaa. hij is een geldwolf…

    Massa’s mensen halen foto’s van het internet en men ervaart dat als normaal.
    De internet ziet men algemeen als publieke ruimte en als iemand zijn koopwaar buiten op straat legt, dag en nacht dan wordt het meegenomen … Heel logisch.
    De rechter moet daar rekening mee houden en coulant oordelen.

    • Ron Geenen zegt:

     @Iedereen haalt foto;s van het internet en men ervaart dat als normaal.@

     Zolang er auteursrechten als wet zijn neergeschreven, heeft men er naar te leven. Mijn voorbeeld is ook zo’n geval. Ik had de makelaar aangeschreven mij ook $200 voor de 30 foto’s te betalen. Stom genoeg weigerde hij dat. En naar zijn verdiensten op het huis moest hij mij $3000 betalen.
     En mijn tijd voor het maken van de foto’s was zeker 4 uren. Had o.a. een kleine 100 opnamen gemaakt. Vervolgens met software vervolmaakt. Bij het fotograferen van een huis werk ik met 2 bodies en 2 lenzen, 2 elektronische flitsers op statieven. Waarde duizenden dollars. Daarnaast ook nog de kosten van software. Nogmaals wanneer je een foto voor je bedrijf gebruikt, dan moet je er ook voor betalen. Die dame had er veel goedkoper van af kunnen komen, maar liet het links liggen. Niet erg zakelijk.

 9. Boeroeng zegt:

  Kunstzinnig toh deze ?

 10. Boeroeng zegt:

  Columnist Clarice Gargard is naar de politie gestapt omdat ze bedreigd en beledigd werd op Facebook.Gargard had een livestream geplaatst van een demonstratie tegen Zwarte Piet. Daar werden reacties als ‘een bom er tussen gooien’, ‘allemaal aan het gas’ en ‘afschieten dit tuig’ onder neergezet. Duizenden reacties’Ik had eerst een soort laconieke reactie, van, het zal wel’, vertelt Gargard. ‘Maar later, toen ik zag hoe erg het was, dat het steeds erger werd en dat het duizenden reacties waren, ging het me niet in de koude kleren zitten. Het was wel ingrijpend en aangrijpend omdat het direct aan mij gericht werd en aan de mensen die daar stonden, de mensen om mij heen, mensen die gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting.’

  AT5

  • Ron Geenen zegt:

   @mensen die gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting.’@

   Zij krijgt reacties ook vanwege de vrije meningsuiting. In NL kan alles en mag alles toch! In ieder geval werd dat mij onlangs door een vriend uit NL gezegd.

 11. Ronny Geenen zegt:

  Las net Indische Ouders van twee schrijvers.
  Heb net het volgende geschreven over ouders van vandaag hier in Amerika en ben nieuwsgierig hoe dat in Nederland is.
  Indisch familieleven in Amerika.

  In het algemeen is de familieband hier tussen de verschillende generaties, en daar bedoel ik mee, vooral tussen de 1st, 2de en 3de generatie zodanig, dat de oudjes hier tussen hun kinderen blijven wonen en goed verzorgd worden.
  Er zijn hier, een uitzondering daar gelaten, geen tehuizen voor oudjes. En de paar die er zijn, zijn vaak onbetaalbaar. Ik kan, zonder namen te noemen, vele voorbeelden noemen, waarbij ouderen tot ver in de 90, bij hun kinderen wonen en verzorgd worden.
  In de staat Oregon bij de stad Portland wonen ook Nederlanders en Amerikanen van Indische afkomst. Echter niet zoveel als in b.v. Socal. Echter ze hebben daar toch een “Insulinde club” van op het ogenblik 71 leden en brengen ook een internet neiuwsblad uit:
  Insulinde Het Krantje 2018 November Volume 33 Issue 5 For E-Copy PDF

  Halverwege dit Krantje is er ook een foto van de 95 jarige Hugo Waardenburg, die op zijn verjaardag door de jongere generatie in het zonnetje werd gezet. Hugo woont in bij zoon en andere familieleden.
  In het plaatsje Vista in het noorden van San Diego woont een Indische dame van ongeveer 60 jaar. Haar echtgenoot is reeds overleden en zij bezit een groot huis.
  Zij heeft al heel wat jaren haar woonruimte ter beschikking gesteld aan Indische, die alleen woonden en heeft ze ook verzorgd.
  Rene Creutzburg en vele vrijwilligers brengen al bijna 60 jaar het gele boekje of kleine tijdschrift van een 40 pagina’s iedere maand uit. Alle verhalen worden ingezonden en in het blad “De Indo” gedrukt, vervolgens per post naar de mensen gestuurd. Met opzet geen internet, want vele abonnees bestaan uit ouderen en hebben geen computer of kunnen er niet mee overweg. Dit blad heeft ongeveer een 2000 leden in 18 landen wereldwijd. De reacties van deze oudjes zijn bewonderenswaardig.
  Regelmatig zie ik persoonlijk op onze wekelijkse Indo kumpulan lunch in West Covina jongere generatie met oudjes verschijnen. Om toch een naam te noemen, James Intveld, de Indo country zanger, kwam diverse keren met zijn oude moeder en demente vader bij ons. Ik zag hem sate met lontong bestellen voor zijn vader en hielp hem met het eten.
  Bij mij in de buurt woont een Indische dame van 95 jaren. Haar dochter, getrouwd en heeft een zoon, is arts in een ziekenhuis. Zij werkt vaak nachts zodat zij overdag voor haar moeder kan zorgen, terwijl haar man en zoon werken en omgekeerd.
  Een van mijn kumpulan vrienden, een Vietnam vet, gaat altijd om 1:00pm naar huis, want de gehuurde verzorgster gaat om 2 uur weg en hij neemt het dan van haar over om moeder van in de 90 te verzorgen.

  Persoonlijk probeer ik een kleine bijdrage te leveren door ook artikelen te schrijven, die in De Indo door Rene geplaatst worden. O.a. hoe informatie te krijgen van de SVB betreffende AOW/WUBO/WUV/AOR of via SAIP en Pelita. Van de directrice heb ik een naam gekregen, die bereid is mij met vragen te assisteren. Ook heb ik zeer prettige internet contact met de man die de website van Pelita onderhoud. Enfin, lees u zelf maar, want hier is zijn laatste email, die ik gisteren heb ontvangen.

  Geachte heer Geenen,

  Hartelijk dank voor uw reactie. Sorry voor mijn late beantwoording, ten gevolge van een samenloop aan hinderlijke oorzaken. Door verandering van het systeem van ARQ kan ik als buitendienstmedewerker voorlopig niet vanuit mijn huis werken en zit nu dus op het Centraal Bureau in Diemen.

  Mijn complimenten over uw prachtige website. Ik zal deze in mijn nieuwsbrieven noemen, c.q. de nieuwsbrief van Pelita en de nieuwsbrief van het Indisch Netwerk (die ik in mijn vrije tijd verzorg). Ik weet niet of u deze al ontvangt en of u deze graag wilt ontvangen. Laat me dit dan s.v.p. weten.

  Dinsdag heb ik een gesprek met mijn directeur over de website en zal haar vragen of er mogelijkheid is voor een Engelse vertaling.

  Met vriendelijke groet,
  Peter Bouman

  En hoe is het contact vandaag aan den dag in Nederland tussen de oudere Indische, vooral eerste generatie, en de jongeren? Wonen de oudjes hoofdzakelijk in bejaardenhuizen?
  Worden ze alleen bezocht of ook uitgenomen? Enz.

  • Arthur Olive zegt:

   De assisted living communities zijn heel duur hier in California. Eskaton bv. is $8000 per maand.
   Medi-Cal betaald het voor arme mensen maar er is een manier om er ge(mis)bruik van te maken.
   Als je huis in een trust is en je minder dan $118000 heb als een couple dan kan je ervoor in aanmerking komen.
   Eskaton zal echter met een smoes komen dat ze geen plaats meer hebben voor Medi-Cal patienten. eskaton.org/evc
   Je betaald dus de eerste maand om er in te komen om daarna Medi-Cal aan te vragen en in die tussentijd opened jouw lawyer een speciale trust om alles boven de $118000 er in te doen. De lawyer kan $8800 per dag in die trust doen en Medi-Cal kan er niet aan komen, ook niet aan de ervenis.
   http://www.canhr.org/publications/PDFs/Medi-Cal_Recovery.pdf

   • Ronny Geenen zegt:

    Dat is bijna een ton per jaar. Waanzin. En ik heb gehoord van een Indo dat het eten erg flauw is.
    Ik zou zeggen schiet mij dan maar dood.
    Ik weet ook dat in California je eigen huis, onder voorwaarden, kan omzetten in een vorm van assisted living. Maximaal voor 6 personen. Die zijn wat goedkoper of liever gezegd, minder duur.

    • Arthur Olive zegt:

     Dat is bijna een ton per jaar. Waanzin.
     Als men weet wat men moet doen dan kost het na de eerste maand niets.
     http://www.eskaton.org/evc

    • Ronny Geenen zegt:

     Ja, daarom zijn er hier ook zoveel lawyers. Maar wilt u in zo’n assisted living terecht komen?

    • Arthur Olive zegt:

     Ik niet, mijn vrouw wel als het moet en aangezien de man eerder dood gaat….

    • Ronny Geenen zegt:

     Zowel mijn vrouw als ik hebben via de Geenen Trust bepaald dat wij, zo lang wij in leven zijn, niet uit ons huis verwijdert kunnen worden. En de Trustee is daar van op de hoogte. Als u geen Trust heeft, raad ik het U ten zeerste aan. De belastingen kunnen niet bij een Trust.

    • Arthur Olive zegt:

     Wij hebben een revocableTrust en zolang een van ons in leven is zijn wij onze eigen Trustee dus niemand kan ons legaal het huis uitkrijgen als we niet willen.
     Als u en uw vrouw niet de Trustee’s zijn dan hebt u waarschijnlijk een Irrevocable Trust.

    • Ronny Geenen zegt:

     Ook wij hebben een revocableTrust, maar we hebben iemand als Trustee aangewezen wanneer mijn vrouw overblijft om haar bij te staan. Zij is namelijk getraumatiseerd. Die iemand is de dochter van mijn jongere broer.

 12. Ronny Geenen zegt:

  C:\Users\Owner\Documents\PDF\Insulinde Het Krantje 2018 November Volume 33 Issue 5 For E-Copy PDF.pdf
  Hoop dat de pdf link hier werkt

 13. Anoniem zegt:

  Il wil als goed opgevoede Indo (tautologie?)niet een discussie vestoren, dus plaats ik mijn opmerking hier. dhr Geenen plaatst bij hrt topic Gert Oostindie “het idee, dat ik….” oop 26/11 pm 22:37 een merkwaardige opmerking “Westerling had een bendeleider een kopje kleiner gemaakt en dat hoofd aan de Engelsen gegeven. Dat gebaar geeft niet alleen de maniakale wreedheid van hem aan maar Westerling geeft ook een duidelijke boodschap af: hij kent zijn geschiedenis want nl bij de communistische opstand van 1926 nam het KNIl op dezelfde manier wraak op de Indonesische bevolking, een opstandelingenleider werdvop Sumatro ook onthoofd (het lijkt ISIS wel) en zijn hoofd werd op een speer langs de opstandige dorpen gevoerd. De boodschap was duidelijk l’histoire se repete.

  • Ronny Geenen zegt:

   @Il wil als goed opgevoede Indo (tautologie?)niet een discussie vestoren, dus plaats ik mijn opmerking hier. @

   Als een goed opgevoede Indo? Is uw naam “Anoniem?”
   Westerling had wel de moed om zijn naam bekent te maken. Trouwens elke zaak kent twee kanten. Menno van der Veen en zijn moeder waren wat dankbaar dat Luit. Westerling het vrouwenkamp heeft kunnen vrijwaren van de Indonesische bendes. Ze heeft hem dan ook persoonlijk daarvoor bedankt. Els Smulders heeft mij nog niet zolang geleden ook enige zaken verteld, want haar oudere broer Alex, al overleden, was chauffeur van Luit. Westerling op Sumatra.
   Oom van mijn moeder, Alphons Chevalier, werd na de oorlog door de baas van Westerling, Carl Brondgeest, ingedeeld bij Westerling. Heb van hem een paar vellen beschreven informatie van.
   Voor mij is het belangrijk om beide kanten te kennen. Heb begrepen dat de ploppers, wanneer ze met gelijke munt werden behandeld, er niet tegenop kunnen.

   • Anoniem zegt:

    Two times wrong make a right is a logical fallacy often used on the internet. p

    Wat dhr Geenen bedoelt is met twee verschillende maten meten. En dat is natuurlijk heel iets anders dan het gedrag van Westerling toetsen aan het Recht.

    Peter van den Broek

    • Ronny Geenen zegt:

     @Wat dhr Geenen bedoelt is met twee verschillende maten meten.@

     Dat kan uw mening zijn, maar beslist niet de mijne. Maar we verschillen wel eens meer.

    • Peter van den Broek zegt:

     Het gaat hier om gedrag toetsen , dat van Westerling en dat van die ploppers. Mijn argument is in beide gevallen het Recht, de Rule if Law. Dhr Geenen mag toch eindelijk eens uitleggen welke maat hij voor die 2 gevallen neemt, tot dusver heeft hij dat nagelaten.

     Daders aanmerken als “ploppers” is toch wel een hele specifieke aanduiding!!! En wie zegt dat die ploppers welke ploppers, de daders waren? dat is toch ook maar de mening van een misdadiger?
     Wie gaf Westerling uitdrukkelijk toestemming Standrecht toe te passen. De Haagse Rechtbank heeft in soortgelijke gevallen al een oordeel geveld. Niet alleen de rechters maar ook dr. Remy Limpach.

     Ik kan zeggen:?1601 Slag bij Nieuwpoort , verschil ik ook van mening.
     Welke kwalificatie, de kracht van argumenten heeft de mening van dhr. Geenen ?

   • C. .A.M.Brondgeest: De methode van Westerling waren mogelijk niet bepaald humaan maar onder deze omstandigheden,volkomen gerechtvardig en zeer doeltrefend.Op zij bureau heeft hij een paar afgehakte hoofde in zijn prulle mand.

    • R Geenen zegt:

     Majoor Brondgeest was in Medan, Sumatra, de baas van toen nog Luit. P. Westerling. En hij was het volledig eens met de plannen van Westerling. Brondgeest heeft zelf Westerling laten weten, dat de Engelsen niets van zijn geheime politie eenheid mocht weten, want de engelsen (van uit Colombo) negeerden de weinige Nederlandse militairen ter plekke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.