Indonesia actueel

*** In Indonesië lopen morgen de Aziatische Spelen af. In al het enthousiasme verklaarde president Joko Widodo dat zijn land graag een gooi zou doen naar de organisatie van de Olympische Spelen van 2032. “Door de organisatie van deze Aziatische Spelen heeft Indonesië getoond dat het de capaciteiten heeft om een groot sportief toernooi te organiseren”, verklaarde Widodo. “Daarom zal Indonesië zich meteen officieel kandidaat stellen om de Spelen van 2032 te mogen organiseren.  HLN

***Indonesia drops abortion charge against teen raped by brother. The Straits Times

*** A video of girls from an Indonesian  kindergarten marching in a cultural parade on Saturday while wearing niqab (face veils) and black robes and carrying prop guns recently went viral and led to accusations that the school was indoctrinating its students in radical and terrorist ideologie   Coconuts Jakarta

*** Java is door reismagazine Travel+Leisure uitgeroepen tot het beste eiland ter wereld. Het is de eerste keer dat het Indonesische eiland een plek in de lijst heeft weten te bemachtigen. IndonesieNU

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Indonesia actueel

 1. Ronny Geenen zegt:

  Olympische spelen? Dat zal ze vies tegenvallen. Ze moeten maar eerst hun zaken op orde brengen. 70% van de bevolking is vrij arm en dan het probleem van de mensen rechten. En in 2032 bestaat Jakarta misschien niet meer, of is het een onderwater stad geworden.

 2. Boeroeng zegt:

  Indonesië was de afgelopen twee weken de gastheer van de Aziatische Spelen oftewel de Asian Games. Deze 18e editie van de Asian Games werden gehouden in de hoofdstad Jakarta en de stad Palembang in Zuid-Sumatra, met nog enkele andere onderdelen in West-Java. Met een vierde plaats op de medaillespiegel hebben de Indonesische sporters ver boven verwachting gepresteerd. Op de Asian Games in voorgaande jaren haalde Indonesië nooit de top-10 van de medaillespiegel, en bij de vorige Spelen in 2014 was er zelfs een schamele 17e plaats. Het doel voor dit jaar was een plek bij de eerste 10, en dat is dus ruimschoots gehaald.
  —————————–
   In de Archipel

  • Jan A.Somers zegt:

   Gelukkig blijven ze in Indonesië vooruit kijken. Dat is onderdeel van besturen. Zien ze wel waar het schip mogelijk strandt. In Nederland hebben we ook de Olympische Spelen gehad. Het centrale stadion bestaat nog steeds. Kunnen ze ruzie maken over de naam van het plein ervoor. Een paar jaar geleden hebben ze nog met België overlegt of ze samen iets konden organiseren, maar dat bleek niet te doen.

   • Ronny Geenen zegt:

    @Een paar jaar geleden hebben ze nog met België overlegt of ze samen iets konden organiseren, maar dat bleek niet te doen.@
    Maar goed ook, want het zouden miljarden hebben gekost. Alleen grote, rijke landen kunnen dat nog voor elkaar krijgen. Of ze zouden een ander systeem moeten opzetten.

  • P.Lemon zegt:

   #Mahal betul?

   Statistiekbureau Statista heeft een overzicht gepubliceerd van alle Olympische Spelen sinds 1992 en hun kostenplaatjes.

   In totaal klokken de Spelen in Brazilië af op 4,58 miljard, 51% meer dan het oorspronkelijke budget. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Hamburg vorig jaar zijn kandidatuur om de Spelen van 2024 te organiseren introk, omdat de stad niet genoeg geld bij elkaar kreeg.

   Rio lijkt veel te kosten, maar het verbleekt in het niets bij de vorige Zomerspelen in Londen. De Britten moesten in 2012 14,89 miljard ophoesten, ruim drie keer meer dan de Brazilianen dit jaar. Daartussen vonden de Winterspelen in het Russische Sotsji plaats, met voorsprong de duurste Spelen ooit. Die kostten maar liefst 21,89 miljard en gingen 289% over het budget.

   http://sportmagazine.knack.be/sport/andere-sporten/infografiek-zoveel-kosten-de-spelen-van-rio-en-die-van-peking-kostten-drie-keer-meer/article-normal-736495.html

   • Loekie zegt:

    En dat alles om X driehonderdste van een seconde harder te zien lopen / zwemmen / roeien enz. dan Y.
    Y is diep teleurgesteld. Al zijn trainingen en investeringen gedurende de afgelopen jaren blijken voor niets te zijn geweest, want hij heeft geen goud.

   • Ronny Geenen zegt:

    En dan wilt Indonesie dat in 2032 opzetten. Kosten 30 a 50 miljarden dollars als schatting? Gewoon mijn schatting gebaseerd op inflatie en corruptie.

  • Ronny Geenen zegt:

   En is er ook bekend gemaakt wat die games gekost hebben? Hadden ze dat niet beter aan de armoede in hun land kunnen besteden? Wat betere voorzieningen opzetten, als die er al zijn? En dan in 2032 de Olympische spelen willen organiseren. Tot op heden is er nog nooit een moslim natie geweest die de spelen toebedeeld hebben gekregen. Reden mensenrechten. O ja, 2032: bestaat Jakarta dan nog? Als onderwaterstad?

 3. Jan A.Somers zegt:

  U bent dan ook niet sportief! Heeft u wel eens de euforie van winnen, of bevrijd worden meegemaakt? Maar dat komt niet vanzelf! “want hij heeft geen goud.” Dat is toch all in the game? Er kan er maar één winnen, dat weet je vooraf al. En toch…..

  • Loekie zegt:

   Nou, tussen winnen en bevrijd worden is toch wel wat verschil.
   Als je bevrijd wordt, dan zat je dus gevangen. Je was lijdelijk, je was slachtoffer.
   Winnen is de boel overhoop knallen en platgooien en de stumperds die gevangen zitten bevrijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.