Indisch in Beeld

Ik ben getrouwd als 18 jarige jongeman in Delfzijl (1961)
Met mijn meisje van Indonesia.
Wij waren het eerste echtpaar met een andere kleur. IK was wit en mijn vrouw prachtig bruin!
Wij hadden een tweeling in September. 2 schatten van jongetjes.  In 1962 kregen wij nog een baby boy erby.
In 1964 overleed mijn vrouw. Ik was ontzettend van slag af en emotioneel niet aanspreekbaar.
Mijn kinderen waren”tijdelijk” op vakantie by het Leger Des Heils in Groningen.(1964)

Ik heb ze toen nog 1 keer mijn kinderen gezien en verteld dat ze my waren ontnomen…Dat was nog een grotere slag voor mij en was ik helemaal van de kaart. Zij gingen naar ECHTE Hollanders toe als pleeg kinderen!

Ik ben later (1981) geëmigreerd naar nieuw Zealand…Met de toestemming van de Kinder Voogdij…..  Ze konden mij zeker langer er by hebben deze vreselijke misdadigheden. Dit was een grote schande van de Nederlandse regering om via de Kinderbescherming, half bloed kinderen van Indie te zo te behandelen…….

Ik heb nog een foto van mijn vrouw en mij die op onze Trouwdag was genomen.

Voor mijn vertrek naar NZ, heb ik mijn 3 kinderen nog gezien…. Danks door de opbrenging van “DE kinderbescherming” waren all 3 jongens flink op weg met drugs, alcohol en criminele actieve naar de donder geholpen..Dat gaf nog meer werk voor de Social werkers !! Een vicious circle!
Ik heb goed woord over voor de zogenaamde (Civilized Maatschappij ) in Nederland…

Ik ben nu 76 jaren oud en God zij dank, ik zal hier niet meer langer de lucht in ademen van het Kolianistisch gewind.

onder voor behoud,
teken ik met een pseudoniem VW
PS Ik lees nog steeds Indisch4ever

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

40 reacties op Indisch in Beeld

 1. Loekie zegt:

  Een beetje een vaag verhaal. Wat zou je graag willen?
  Je vrouw is overleden, je bleef met 3 kleine kinderen achter, door het overlijden van je vrouw was je niet in staat voor de kinderen te zorgen, die werden tijdelijk elders ondergebracht, maar dat tijdelijke werd definitief. Waarom? Waarom werd je blijkbaar niet in staat geacht voor je kinderen te zorgen?

  • Anoniem zegt:

   Een troost had ik jaren later.
   Een van de leden van de Kindervoogdij kwam persoonljk aan mij deur.
   Hij vertelde dat hij het beslist niiet eens was met de anderen leden maar moest zien hoe die andere leden.
   Hij heeft daarom zijn ontslag ingediend.
   Nu, in het jaar 2018 weten wij allemaal beter dat het zeer belangrijk is om een family band te behouden……
   Mijn advies aan andere is ook nu om nooit te trouwen en een gezin beginnen tot dat de hersenen zijn ontwikkeld ……
   Trouw na je 25ste

   VW

   • Ronny Geenen zegt:

    Helaas is het tegenwoordig een gewoonte om alleen een paar jaren samen te wonen, maken een paar kinderen en dan scheiden. Beiden, zowel man als vrouw vinden het belangrijker om een ander te vinden (voor de fun). De kinderen, ach onbelangrijk. Desnoods zorgt vader staat wel voor hun.

  • Anoniem zegt:

   Heeft U ook ooit van een zenuw inzinking gehoort ?
   Nu noemen we het anders….

 2. R.A. Ferouge zegt:

  Zonder de overwegingen te kennen waardoor de kinderen zijn afgenomen begrijp ik uw verdriet en hartzeer. Destijds werd dat vrij gemakkelijk gedaan. De remedie was vaak erger dan de kwaal! Ik wens u veel sterkte zo ver hier vandaan.

  • Anoniem zegt:

   Zeer vriendelijk bedankt voor U reactie…
   IK was 21 toen my vrouw overleed.
   Sorry voor de uitdrukking dat mijn kinderen waren afgenomen…….Die mensen zogenaamde sociale werkers, hadden een praacht plabn om mijn kinderen uit mijn huis te krijgen.
   De huishoudster die mij kwam helpen voor een paar uur was bezig. Een van de tweeling trok aan haar rok en zei”Mama, mama… waarop ik in een huilbui viel..
   Dat was ge raporteerd aan haar baas in het kantyoor.
   Die vongd het nodig om dit te vertellen aan een zogenaamde ” Sociale werkster”…
   Die lichte de kinder bescherming in an ik kreeg bezoek van hun.
   Die waren getrained om moeilijke zaken op te lossen.
   Mij werd verteld dat ik een vakantie zou moeten hebben…
   Eerst heb ik mij daarin tegen verzet.
   Toen my laten bepraten dat mijn kinderen tijdelijk bij het Leger de Heits kinder tehuis zouden opgevangen. Ik werkte 200 honders meter daar van dat tehuis en ik werd eerst toe gezegt dat ik vrij ze konden bezioeken wanneer ik maar wou….
   Tijdens een beperkte bezoek, werd mij gevraagt om te bespreken of het niet beter was om de kleine kinderen by pleegouders onder te brengen.
   Ik verzette mij daarop tegen arguing dat het tijdelijk zoe wezen.
   IK werd toen in het rapport gezet dat ik zeer agressief was….
   dat werd later gebruikt dat ik niet ggeschikt was om mijn kinderen op te brengen…

   IN een hoor zitting (terwijl ik nog lang niet beter was)..werd mij gevraagd om het eens te wezen met mij uit de ouderlijke macht te ontheffen…
   ik ging daar tegen in…..
   Toen werd er gedreigt dat als ik niet vrijwillig ONTHEFFING zou accepteren, ik zou dan ONZET worden uit mijn ouderlijke macht…..
   Ik was nog nooit in een rechtbank geweest………

   En alleen maar 21 jaren oud….
   wij hadden niet veel voorlichting vroeger. nu ..
   met Google kan je alles snel vinden..’
   met vriendelijke groeten
   VW

 3. Leo Grollé. zegt:

  Ja dat vraag ik mij ook af Loeki ?

 4. Wouter van der Sluis zegt:

  Wat een hartverscheurende geschiedenis. Men had toch beter moeten weten en de relatie met uw kinderen hoe moeilijk dat misschien was in stand moeten houden. Ik heb zeer met u te doen en met uw zoons. Wat een onbegrip en wellicht ook racisme. Ouder worden en terugkijkend met meer over en inzicht maakt het zeer zoveel groter is mijn ervaring. Waarderen wat er toch is aan aardigs en moois in het leven en vrede met het verleden zoeken. Omzien in wrok brengt niet veel. Er over praten wel. Dank voor uw verhaal

  • Anoniem zegt:

   Geachte Wouter van der Sluis,
   Zeer vriendelijk bedankt,
   2 van mijn 3 jongens zijn inmiddels overleden.
   Ja, waarom heeft die Raad van Kinderbescherming zo gehandelt?
   1/ Ik was zo jong
   2/ Bruine mensen waren niet erkend in Nederland
   3/ Family die my geld moesten terug geven wat ik hun hem had geleent, wou ook van mij af…zodat die heeft vreselijke verhalen verteld over mij aan de RvKB. Hij had ook een tante die kinderloos was. HIJ VERTELDE MIJ NOOIT DAT DIE KNDEREN NAAR HAAR TOE GINGEN.
   4/ Ik begon net een nieuwe zaak in Groningen en mensen waren vreselijk jaloers in de family. 2 maanden later mijn vrouw overleed.
   Met mijn verhaal wil ik alleen maar aandiden dat wij in Nederland beslist niet zo ontwikkeld en sociaal waren.
   Natuurlijk, hadden wij nooit een gezin moeten beginnen maar …….?
   geen voor lichting was normaal toen der tijd

 5. Ronny Geenen zegt:

  @onder voor behoud,
  teken ik met een pseudoniem VW@

  Ik sta volledig aan uw kant en vind het gedrag van de NL wetgeving schandalig. Voor mij hoeft u ook niet als pseudoniem te tekenen. Het gaat u goed.

  • Anoniem zegt:

   Zeer vriendelijk bedankt voor U reactie.
   In NZ is het anders dan in Nederland. Ik wil niet graag laten weten wie ik ben hier….In Nederland is het anders..
   Thank you

 6. Bert zegt:

  @Wouter van der Sluis : Ja inderdaad een hartverscheurende geschiedenis maar uw brief is hart verwarmend ,echt medeleven heeft deze persoon nodig ,hij zal ook wel wat niet goed hebben gedaan maar hij was nog heel jong toen ,op z,n 19 e had hij al de verantwoording over 3 kinderen ,terwijl hij zelf nog een kind was ,ja dan val je in handen van niets ontziende organisaties ,die enkel hun eigen belang op het oog hebben ,hoop inderdaad dat hij niet omkijkt in wrok ,hoewel ik me dat wel enigszins kan voorstellen ,nou pukul terus VW !

  • Anoniem zegt:

   Zeer vriendelijk bedankt voor U reactie…
   IK was 21 toen my vrouw overleed.
   Vroeger was er niet de voorlichting zoals nu ..
   met Google kan je alles snel vinden..’

 7. Huib zegt:

  Ongelooflijk triest verhaal en vergelijkbaar met wat nu speelt met de terugzending van die twee helemaal geintegreerde Armeense kinderen die notabene al ruim 8 jaar in Nederland zijn, nadat ze eerst de moeder het land uit hebben geschopt en van haar kinderen gescheiden.
  Kom je illegaal uit Afrika op een schoen en een slof, al dan niet analfabeet dan ben je blijkbaar van harte welkom.

  • Arthur Olive zegt:

   @Terug zending van die twee helemaal geintegreerde Armeense kinderen@

   De kinderen en de moeder zijn niet schuldig.
   Het probleem is echter het integreren van asylum seekers omdat origineel een asylum seekers terug moet naar het land van herkomst als het weer veilig is.
   Als deze mensen niet worden geintegreerd en veilig in kampen terecht komen zoals in Syrie dan begint men kabaal te trappen en als ze toch worden geintegreerd dan komt er weer kabaal als ze worden terug gezonden omdat er zoveel tijd voorbij is gegaan en er kinderen zijn bijgekomen.
   Het komt dus hier op neer, de mensen die kabaal trappen willen eigenlijk open grensen.

   • Loekie zegt:

    Asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen hoeven niet meer terug naar hun land als het daar weer veilig is voor hen. Dat is beleid. De praktijk leert, dat zodra zij een verblijfsvergunning hebben gekregen, zij hun land regelmatig bezoeken…als vakantieganger. Op familiebezoek.

    • Arthur Olive zegt:

     Als een asielzoeker gegronde reden had om een verbljfsvergunning te krijgen dan is de reden vals als hij met vacantie gaat naar het land van herkomst. Hij belaasterd de boel en er is dan reden om zijn verblijfsvergunning in te trekken.
     Hier in Amerika krijgen mensen geen toestemming om terug te komen als ze er van worden verdacht dat hun geboorte acte is vervalst om zodanig Amerikaan te worden. Dit is op het ogenblik een hot potato in de politiek hier.

    • Ronny Geenen zegt:

     Kan alleen maar mee eens zijn. Profiteurs hebben we niet nodig.

  • Indorein zegt:

   Indertijd was het in Nederland normaal, dat een vader alleen niet bij machte was om voor zijn kinderen te zorgen. Dat was een taak voor vrouwen.
   Hoe ik dat weet? Een broer van mij werd toen ook weduwnaar. En hij kon volgens de Kinderbescherming niet voor zijn kinderen zorgen. Ik heb toen samen met mijn vrouw ons als voogden aangegeven. Zo konden de kinderen binnen de familie blijven.
   We leven in een vrij land, maar niet helemaal. Overheidsinstanties zijn oppermachtig en bepalen heel veel zaken voor jou.

   En dan dit nog:
   @ Kom je illegaal uit Afrika op een schoen en een slof, al dan niet analfabeet dan ben je blijkbaar van harte welkom.@:
   Beste Huib,
   Jij schetst het nog wat bescheiden. Ik constateer (lezende de krant en kijkend luisterend naar diverse omroepen) echter volgende:
   En dat niet alleen! Je wordt met alle egards door elkaar beconcurrerende NGO’s, die hun luxe boten hebben aangeschaft met onze belastingcenten, opgepikt uit zee (weliswaar vlak voor de kust vanwaar ze vertrokken) en keurig netjes “afgeleverd” in een EU land.
   Bij de incheck geef je dan op dat je een islamiet bent, die vanwege zijn geloof uit dat islamitische land is gevlucht (huh … ??? !!!!). Dat wordt vervolgens als zoete koek geslikt en wordt je een verblijfsvergunning verleend (vooral in Duitsland).

   N.B.: Als je echter als christen uit een islamitisch bewind bent gevlucht (Iran, Afghanistan, Pakistan of Noord-Afrika) dan heb je geen schijn van kans om een verblijfsvergunning te krijgen: Immers, in die islamitische landen wordt je als christen geen strobreed in de weg gelegd (standpunt EU). Sterker nog, tijdens de bootreis is er nog eens het dreigende gevaar van “gevluchte” islamieten die je overboord willen gooien!

   • Loekie zegt:

    Wat is dat nou weer? Als een van de ouders overlijdt, houdt de andere ouder gewoon het ouderlijk gezag (dat hij/zij al had). Komt geen kinderbescherming bij kijken. Kinderen blijven gewoon thuis bij de overgebleven ouder. Als de overgebleven ouder een voogd aanwijst, is dat alleen voor het geval ook hij/zij komt te overlijden. Bepaalde ouderlijke taken zijn dan alvast geregeld.

    • Indorein zegt:

     Had mijn broer vroeger jou maar als advocaat Loekie dan was hem heel wat ellende bespaard gebleven die de overheid over hem uitgoot m.b.t. voogdijschap. Jij weet echt alles veel beter.
     Van welke planeet (of zonnestelsel) kom jij eigenlijk?

    • Jan A. Somers zegt:

     “Als de overgebleven ouder een voogd aanwijst,” Gelukkig is dat niet zo makkelijk. In het belang van het kind!
     “Kinderen blijven gewoon thuis” Tenzij uit huis plaatsing in het belang van het kind is.

    • Ronny Geenen zegt:

     @“Kinderen blijven gewoon thuis” Tenzij uit huis plaatsing in het belang van het kind is.@
     Ook daar kent u de wetten van, maar u moet dat maar aan een van de kinderen, nu oudjes, vertellen. Garandeert dat u wat anders krijgt te horen. In die vroegere jaren 50/60 hebben heel wat ambtenaren Indische families uit elkaar gerukt en ongelukkig gemaakt. In Nederland Door Omstandigheden!

    • Ronny Geenen zegt:

     De praktijk heeft het anders aangetoond.

   • Ronny Geenen zegt:

    @Indertijd was het in Nederland normaal, dat een vader alleen niet bij machte was om voor zijn kinderen te zorgen. Dat was een taak voor vrouwen.@

    Ik kan u een voorbeeld noemen waarbij dat Nederlandse beleid ook op een Indische vrouw met 5 kinderen werd toegepast. Nu woont een van de Jongens (85) bij mij in de buurt en de ander met vrouw in Canada. Het Canadese echtpaar heeft het boek uitgebracht met de titel “From Niks”
    Mevrouw Molemans heeft in haar boek ook aandacht aan de situatie besteed en op mijn web staat er ook een verhaal over. Nederland was beslist geen lief minded land voor de Indische.

 8. Loekie zegt:

  Allemaal geoohaa. Moeder en kinderen hadden geen verblijfsrecht en moesten dus vertrekken. Simpel. Volwassenen laten die kinderen nu allerlei zinnen uit hun hoofd leren en uitspreken, zodat het allemaal zeer dramatisch oogt.
  Wat wil een kind? Bij moeders zijn! Toch? Maar ze willen niet naar moeders, ze willen hier blijven….maar natuurlijk….als ze dan mogen blijven, dan kan mammie op basis van gezinshereniging ook weer komen. Is dat de strategie van de kinderen? Natuurlijk niet, maar van ‘sociaal bewogen’ Nederlanders. En laat de rechter, die heeft gezegd dat de kinderen weg moeten, maar uit zijn nek kletsen.

  Maar wat die meneer betreft: iedereen barst weer in tranen uit, maar weet iedereen dan ook de redenen waarom hij uit de ouderlijke macht is ontzet? En toch zijn die redenen alleszins van belang om te kunnen oordelen, en om eventueel daarna desgewenst in huilen uit te barsten. Net als bij de Armeense moeder; eerst te weten komen of ze de boel geflest heeft en daarom is afgewezen en dan bezien of ze haar kinderen inzet om toch haar zin te krijgen, en daarna eventueel in verontwaardiging uitbarsten.

  Indo’s zijn erg huilerig geworden, ook als ze de feiten niet kennen.

 9. Bert zegt:

  Nou nou geachte VW ,toch leuk dat onze beroeps mopperaar je nog even een steuntje in de rug geeft maar in tendens heeft si Loekie wel gelijk ,we weten van de hoed noch de rand ,is dat nodig ?? Welnee deze brief van VW is gewoon een schrijven uit zijn hart ,hij wil geen kritiek maar medeleven ,nou van mens tot mens krijgt ie die gewoon ,wat die 2 kinderen uit Armenie betreft ,ja daar heeft si Loekie zeker gelijk in ,moeder belazert de boel ,kinderen zijn de dupe ,die kinderen willen graag naar de moeder maar die heeft geen cent te makken ,dat die kinderen geen Armeens spreken ,geloof ik geen barst van ,die moeder sprak geen Nederlands ,hoe communiceren ze dan ? Gewoon ze heeft haar kinderen Armeens geleerd ,ze zullen het wel niet vloeiend spreken maar ze kunnen zich verstaanbaar maken ,die kinderen zijn nu de speelbal van volwassenen ,treurig ,treurig .Ik geloof dat de regering van Armenie nu zal ingrijpen want hun geloofwaardigheid staat op het spel en dat kan een kleine nieuwe trotse natie niet gebruiken ,moeder en vader (?) zullen ontboden worden en er zal hun gevraagd worden ,wat voor rot spelletje ze met hun kinderen spelen .

 10. Isak Laurens zegt:

  Wat ik mis is de mogelijke opvang van die drie jongens bij op en oma of bij oom en tantes. Verder zou ik graag het verdere leven in NZ willen horen. Mogelijk is dat wel positief verder gegaan.

  • Anoniem zegt:

   Zeer vriendelijk bedankt voor U reactie
   Kort na aankomst in NZ, had ik een ongeluk op het werk en belande in het ziekenhuis aan gesloten aan een LIFE SUPPORT MACHINE

   Ik heb weer leren praten, lopen en nu kan ik aardig functioneren

 11. P.Lemon zegt:

  @. …Ik geloof dat de regering van Armenie nu zal ingrijpen want hun geloofwaardigheid staat op het spel en dat kan een kleine nieuwe trotse natie niet gebruiken ,

  # Er werd in een tv reportage aangetoond dat het schrikbeeld van de opvang (weeshuis)’niet klopt en de moeder bewust (weigert hulp) in een krot woont. Je moet wel concluderen dat ze daarmee hun thuisland te kijk zetten en vooral te schande. Het muisje zal wel een staartje krijgen.

  • Bert zegt:

   De Armeense immigratie dienst gaat zich nu met “Het geval “” bezighouden ,ze zeggen ook we geven die moeder niet van alles en nog wat ,we geven die moeder een hengel en dan moet ze zelf vissen ! Armenie is echt wel een vrij en democratisch land ,alleen ze vertikken het om mensen zomaar voor niets doen een uitkering te geven .!

   • Huib zegt:

    Waardoor eigenlijk het probleem met die Armeense kinderen en hun moeder is ontstaan is de Nederlandse asielindustrie. Hulpverlenende instantie en asieladvocaten die proces op proces stapelen, zogenaamd om de asielzoekers te helpen.
    Maar in feite om hun eigen zakken te vullen. Als je hoort dat ze voor die Armeens kinderen en hun moeder al sinds 2008 hebben geprocedeerd en steeds in hoger beroep kunnen gaan dan is het wel duidelijk waarmee ze bezig zijn. Nl. hun eigen werkgelegenheid veilig stellen zodat ze hun zakken met ons belastinggeld kunnen vullen.
    Maar het blijft wel staan dat die kinderen uiteindelijk de dupe zijn dat ze na 10 jaar alsnog het land uit moeten.
    Maar daar is de politiek voor verantwoordelijk dat ze dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. .

 12. Wat vreselijk voor u. Hoop, dat u daar in Nieuw-Zeeland uw geluk heeft gevonden.

  • Anoniem zegt:

   Zeer vriendelijk bedankt voor U reactie
   Kort na aankomst in NZ, had ik een ongeluk op het werk en belande in het ziekenhuis aan gesloten aan een LIFE SUPPORT MACHINE
   Ik heb weer leren praten, lopen en nu kan ik aardig functioneren.
   Ik ben opnieuw gehuwd met een Engelse dame, maar bij aan komst in Nederland was alles een grote schock voor haar. Ze kwam aan de drugs verslaafd en ik zorgde voor de 2 kinderen die uit dat huwelijk geboren waren.
   Met toestemmimg van de Kinderbescherming be ik toen geeommigrrert. Helaas 1 dochter kwam in aan raking met drugs, en de vicious circle werd weer herhaald….Zij kreeg een dochter en de artsen wouden het kind niet afgeven aan haa, Het meisje had vreselijke gevolgen van haar moeder die drugs gebruikte..
   Ik heb voor haar een hele poos gezorgt maar wetend dat de verbinding niet gebroken moest worden, heb ik langzaam en zeker haar weer toestemmimg gegeven om te bewijzen dat ze voor haar kind kon zorgen…..
   Nu wonenen ze allemaal weer in Nederland en zijn ze gelukkig…en ik ben gelukkig en leefde in China voor 2.5 jaren…..
   Nu, ongehuwd heb ik zinds 1995 voor Overzeese Studenten gezorgt……Een vervanging van mijn kinderen…..nu woon ik nog steeds met studenten en die hebben mij een goed leven gegeven…jonge mensen met een positief zicht op het leven….
   Ik hoop dat alle mensen meer geluk heb, dan ik had.

   Beantwoorden

  • Ronny Geenen zegt:

   Beste Esther: Bent U familie van o.a. Wim Tophoven, die ook in Beuningen bij Nijmegen heeft gewoond?

 13. harmonyatnz zegt:

  Geachte redactie van INDISH4EVER,

  Zeer vriendelijk bedankt voor mijn gedeeltelijke levens verhaal, te publiseren.

  Inmiddels zijn 2 van de 3 kinderen al overleden.

  Ik alleen ben nog over gebleven met mijn verschrikkelijke herinneringen. Traumatish !

  Voordat mijn vrouw overleed vroeg ze mij om een belofte na te volgen…..

  Trouw spoedig “Want de kinderen hebben een moeder nodig”.

  Als ze wist hoe “ONZE CIVILISATIE” werkte……..

  Na vele tegenslagen, ben ik in 1981 naar New Zealand ge immigreerd.

  By aan komst kreeg ik een ongeluk op het werk en eidigde op aan een Life support Machine

  Ik heb weer leren praten, lopen en beperkt funcioneren.

  Ik heb een Autobiografie/autobiography geschreven maar ik kan het niet drukken in boek vorm…..

  want ik heb simple het geld er niet voor…..

  Het is geschreven om mijn EIGEN family leden te laten weten wat my heeft beredend om zo jong te gaan trouwen…..

  Een ding was zeker: LIefde voor eeen ander

  I kan wel zo door blijven schrijven voor dagen.

  Hie ik als een jong kereltje naar Duistland was getransporteerd waar mijn ECHTE Vader was, want onze Nederlandse Gemeente en Sociale mensen konden het niet uitstaan dat er een kind uit liefde geboren was terwijl de Politieke Lijders mensen cre eerde om elkaar af te slachten,

  Toen ik na een paar jaren weer terug kwam by my moeder in Amsterdam,ware inmiddels een echtpaar van Indonesia naast onz komen wonen. Die Indishe dame heeft mij lekker eten gekookt, (Ik was meest been en bot) haar fantastiche klede laten zien Krontjong laten luisteren, kort om, ge introduceert by een prachtige Culture….

  Ik besefde dat er op deze wereld “ANDERE CULTURES” waren.

  Ik was toen 7 jaren oud en al een heel leven achter my rug gehad. ((1949/50)

  10 jaar later kwam ik mijn GROTE LIEFDE tegen met het gevolg dat we zo snel trouwde..

  Beiden waren wy kinderen en vruchten van deze vreselijk wereld wat alleen om Geld, Goud en een zogenaamde God zien te gaan…..

  Dit alles speelde af in de gemeente DELFZIJL….

  Meeste mensen zeiden dat ze zogenaamd CHRISTEN waren …..

  Nou, dat heb ik niet zo gezien…..

  PS

  een klein foutje was er in dat artikkel: namelijk

  Ze konden mij zeker langer er by hebben

  Het moest zijn :Ze konden mij zeker NIET langer er by hebben

  Ik heb de gevolgen van een wereld oorlijg gezien, mensen zonder armen en benen, en in een tehuis voor kinderen zonder ouders geweest. Het hele Duitsland was sysematish plat gebombardeerd.

  Met vriendelijke groeten VW

  ________________________________

 14. Robert zegt:

  Life is just one damned thing after another. it is also one damned thing over and over. After all, life is short, but its ills make it seem long.

 15. George zegt:

  Life is but a walking shadow, a poor player that struts and frets his hour upon the stage and then is heard no more: it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing. See Shakespeare. Macbeth.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.