Onduidelijkheid blijft over resten van slachtoffers Slag in de Javazee


Theo Doorman, zoon van schout-bij-nacht Karel Doorman, verwacht weinig meer van het Indonesische onderzoek naar wat er is gebeurd met de resten van de slachtoffers van de Slag in de Javazee.   bndestem.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Onduidelijkheid blijft over resten van slachtoffers Slag in de Javazee

 1. Veel bla bla door de PM en de min.v Buitenlandse zaken…….en verder niets dus….het is alweer een poos stil.

 2. Hans Boers zegt:

  Vanaf 2012 was al getracht de zaak in de doofpot te stoppen. Toen was het al bekend dat er gerotzooid werd met de wrakken, maar werd er gezwegen. In 2016 kwam de kwestie weer boven water wegens het vinden van de resten tussen het schroot. Veel bla bla bla en een delegatie van “geleerde deskundigen” ging lokaal op werkbezoek (lees en vul zelf in wat er werkelijk gedaan werd) en een stel brieven van de instanties met nietszeggende inhoud en een elk met redelijk verstand wist wat het vervolg zou zijn: Niets, nada, kosong, zero, niente…..

  En dat zal het wel zo blijven ook tot in de lengte der dagen … as usual. Kost teveel, handelsbelangen etc en nog meer van dat slap gelul…..

  • Jan A.Somers zegt:

   “Niets, nada, kosong, zero, niente….” Net als bij de Indische gemeenschap in Nederland. Zo heeft de regering en Kamer het erg gemakkelijk.

   • Hans Boers zegt:

    Sedert 2012 al erg gemakkelijk toch….

    En omdat het o.a. mijn gesneuvelde broer aangaat, heb ik me veel (en te vaak) verdiept in dit hele trieste gebeuren…vandaar dat er zelfs enkele jaren geleden iemand bij me thuis kwam om over het beleid te praten….. En niet omdat het de Indische gemeenschap betreft… Dat staat los van dit gebeuren….

   • Ronny Geenen zegt:

    @Net als bij de Indische gemeenschap in Nederland@

    Daar bent u weer. U kunt toch niet de Indische gemeenschap er de schuld van geven! Het is de verantwoordelijkheid van de NL regering geweest en nog steeds. Daarvoor zijn ze ook gekozen.

    • Jan A.Somers zegt:

     En in een democratie is het de verantwoordelijkheid van de gekozenen (parlement) op te treden als in hun ogen de overheid iets nalaat. Een overheid die in Nederland overigens niet is gekozen! En met die grote Indische gemeenschap is het toch niet moeilijk mensen in het parlement te krijgen? Of parlementariërs op hun verantwoordelijkheid te wijzen?

    • Ronny Geenen zegt:

     U verwijt de Indische dat die niet geïnteresseerd is in de politiek. Mag u doen. Dan toch een vraag. U heeft al zo vaak hier blijk gegeven, dat u vele wetten kent. Dat u de NL politiek bewondert. Wel, U bent toch ook een Indo? Waarom komt U niet op voor de Indische gemeenschap. Waarom heeft u het vroeger niet gedaan? Geen interesse in uw mede Indische mens? Waarom komt u niet op voor de in de steek gelaten Indische? Daar hoor ik nooit iets van. Alleen kritiek.

 3. Huib zegt:

  Ik loop al iets langer mee op dit ondermaanse en zie vaak verwijten van opstandige Indo’s richting
  ” De Indische Gemeenschap “.
  Ik moet toegeven dat ik nooit een krachtige Indische leider heb kunnen ontdekken die opkwam voor de Indische belangen. En als er eens een beroep op die gemeenschap wordt gedaan is er doorgaans bitter weinig respons uit die gemeenschap. Elk volk heeft de leiders die het verdient.
  Is dit soms wat ze bedoelen met indolentie?

  • Ronny Geenen zegt:

   @Ik moet toegeven dat ik nooit een krachtige Indische leider heb kunnen ontdekken die opkwam voor de Indische belangen. @

   Je kan wel gelijk hebben. Maar heeft het ook niet te maken, dat wij bijna allemaal berooid uit Indie werden gejaagd en in NL ziekelijk vaak werden behandeld? Onze ouders stonden voor een nieuwe uitdaging en de kinderen moesten worden verzorgd. Ouders moesten opnieuw beginnen, want hun Indische diplomas waren ongeldig verklaard. Een slimme trick van het toenmalig bewind. Er was gewoon geen tijd voor iets anders. Ook vertrokken vaak de “moedigsten” naar andere landen met de gedachte in hun achterhoofd van “Verrek maar met die Hollandse hap” .

  • Jan A.Somers zegt:

   “wat ze bedoelen met indolentie” Ik durf dat woord niet te gebruiken! Krijg ik de hele reutemeteut over mij heen. Maar wat je steeds hoort: politiek is niks voor mij. Nou, dan ziet die politiek je ook niet. Zo eenvoudig is de democratie.

 4. Jan A.Somers zegt:

  “dat zij er voor de mensen zijn” “zij er voor alle Nederlanders zijn” En u behoort tot die mensen, die Nederlanders, die hun mond kunnen opendoen om te vertellen wat zij zo graag willen. Die politici weten dat niet van u, die premier weet niet wat u graag wil. Heeft u op de vorige vergadering van uw partij uw mond open gedaan? Voor het Indisch verdriet bijvoorbeeld?

  • Loekie zegt:

   Welk Indisch verdriet? Al dat verdriet zit in Marion. Heeft ze zelf gezegd. Iedereen is dus bevrijd van verdriet. Hoef je politici dan ook n iet mee lastig te vallen.

   • Boeroeng zegt:

    Loekie,,,,, Marion Bloem hekelen is zo leeg. Ook niet grappig
    Kennelijk begreep je haar niet en wil je haar ook niet begrijpen.
    Anyhow….. dit is niet ontopic.

 5. Huib zegt:

  Sorry, ….ik heb over het hoofd gezien dat de familie van onze huidige minister president Rutte
  Indische roots schijnen te hebben. Al loopt hij er zelf nooit mee te koop voor zover mij bekend.
  Dus daar heeft de Indische bevolkingsgroep ook niet veel aan. Eerder het tegengestelde is waar.
  Marion en wijlen haar zusje Joyce hebben wel wat centjes weten los te peuteren om in Arnhem een Indische/Hollandse sawah te realiseren schuin tegenover Bronbeek.
  Heb er ook eens meegeholpen de padi te planten.
  Er was ook overleg om er eventueel een Bersiap monument te plaatsen. Maar doordat er nauwelijks respons en financiele steun was uit de Indische hoek maar wel onnodig (typisch Indisch?) geruzie tussen bestuurskandidaten, heb we het maar afgeblazen.
  PS.
  Om misverstanden te voorkomen, bij die ruzie waren noch beide dames noch mijn persoontje betrokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.