Maleisië gaat onderzoek doen naar doodsoorzaak Ivana Smit

De Maleisische autoriteiten onderzoeken vanaf volgende week woensdag of de dood van het Nederlandse model Ivana Smit toch geen ongeluk was. Tijdens acht zittingsdagen van het zogeheten Coroners Court moet de rechter bepalen wat de oorzaak is geweest van de dood van het achttienjarige model eind vorig jaar en of er verdachte omstandigheden waren.

Het gaat om een speciale procedure binnen het Maleisische rechtssysteem. Daarin wordt gekeken hoe Smit is gestorven en of er mogelijk iemand strafrechtelijk betrokken is bij haar dood. hartvannederland.nl ….. archieftoppics.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Maleisië gaat onderzoek doen naar doodsoorzaak Ivana Smit

 1. Lekker laat, alle sporen gewist, eventuele getuigen uit zicht verdwenen.

 2. Jan A.Somers zegt:

  Dat was, dacht ik, 7 december 2017? Toch niet zo lang geleden? De coldcaseteams in Nederland rechercheren over vele jaren geleden, en vaak met succes.

 3. Boeroeng zegt:

  In de zogeheten ‘Coroners Court’ in Maleisië wordt vanaf woensdag gekeken hoe de achttienjarige Ivana Smit vorig jaar in Kuala Lumpur omgekomen is en of er verdachte omstandigheden waren. Hoe gaan deze zittingen in hun werk? En komt er voor de familie duidelijkheid over de dood van de jonge vrouw? In Maleisië vinden acht zittingen plaats over de dood van Ivana Smit (18). Ze werd in december 2017 dood gevonden in Kuala Lumpur.  NU.nl

  Haar vriendin Veerle Demandt doet voor het eerst haar verhaal in Laat op één.
  Telegraaf.nl, zie de video

 4. Boeroeng zegt:

  Maleisische rechter bezoekt appartement

  In het onderzoek naar de dood van het Nederlandse model Ivana Smit is door de rechter een bezoek gebracht aan het appartement in Kuala Lumpur waar zij eind vorig jaar van het balkon was gevallen. Dat gebeurde tijdens de eerste van acht zittingsdagen van het zogeheten Coroner’s Court. Hierin moet de rechter bepalen wat de oorzaak is geweest van de dood van het achttienjarige model en of er verdachte omstandigheden waren. Amerikaans echtpaar gehoord De rechter en tientallen andere aanwezigen waren gezamenlijk naar de twintigste en zesde verdieping van het complex in Kuala Lumpur gegaan. Smits oom was daar ook bij, haar moeder niet. Smit viel vanaf het balkon van het appartement van een Amerikaans echtpaar naar beneden en kwam op de zesde verdieping terecht.

  hartvannederland

 5. Boeroeng zegt:

  Flat meteen na val Ivana Smit schoongemaakt, Amerikaans stel getuigt niet

  Het appartement in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur waaruit het Nederlandse model Ivana Smit in december een fatale val maakte, is vlak na haar dood grondig schoongemaakt. Dat gebeurde voordat de technische recherche onderzoek in de woning deed, zegt advocaat Sébas Diekstra, die de nabestaanden bijstaat.

  Volgens hem hebben de schoonmaakster en de huismeester van het pand in Kuala Lumpur voor de rechtbank verklaringen afgelegd over het schoonmaken.

  De rechter hoort deze dagen getuigen om te bepalen of Ivana Smit het slachtoffer is van een misdrijf en het dus tot een strafzaak moet komen. De ouders van Smit zeggen dat hun dochter is vermoord door het Amerikaanse echtpaar bij wie ze op bezoek was.

  Het echtpaar is terug in de VS. De man en vrouw hebben laten weten dat ze niet naar Maleisië komen om gehoord te worden.

  Alcohol en drugs
  Op de avond voor haar dood had Ivana Smit op een feest het Amerikaans echtpaar ontmoet. Ze dronken samen veel alcohol en gebruikten drugs. Daarna ging Smit met de man en vrouw mee naar hun appartement op de twintigste verdieping. Het bezoek eindigde met de dodelijke val.

  Vlak nadat het lichaam van het Nederlandse model was gevonden, werd het echtpaar opgepakt voor drugsgebruik.

  De schoonmaakster heeft nu voor de rechtbank gezegd dat zij door de Amerikaanse vrouw vanuit de cel werd gebeld met het verzoek om het appartement schoon te maken.
  ———————
  https://nos.nl/artikel/2246027-flat-meteen-na-val-ivana-smit-schoongemaakt-amerikaans-stel-getuigt-niet.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.