Mail

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Mail

 1. Ron Geenen zegt:

  Heb dat bericht een paar dagen geleden persoonlijk mogen ontvangen. Heb geen idee wie de mensen achter dit initiatief zijn, maar het is zeker een vooruitgang in vergelijking met de clubjes, die aangesloten zijn bij het IHC. Het willen erkennen van de Indische mens niet wonend in Nederland is een grote stap voorwaarts.

  • PLemon zegt:

   @ vooruitgang in vergelijking met de clubjes, die aangesloten zijn bij het IHC. 

   # Eerder stond de jongere generatie al op …

   *** Over Indisch 3.0
   Indische Nederlanders: met 1,5 miljoen inwoners is het de grootste groep migranten in Nederland. Vier generaties hebben zich al in Nederland vermengd. Betekent dit dat de Indische identiteit opgegaan is in de Nederlandse?
   Nee hoor.
   De Indische cultuur is springlevend, dat zie je bij Indisch 3.0. Wij zetten de Indische cultuur in Nederland in de spotlight. We helpen je met herkennen van wat zichtbaar Indisch is. En we hebben het niet bepaald rustig. Indo’s in de 21e eeuw zitten op alle plekken in de Nederlandse samenleving. …
   (Opvolgers later?)
   Daarom, zoals Indisch 3.0 ooit aan de eettafel begonnen is, is zij daar nu ook afgesloten. We hebben genoten van onze tijd als actief platform voor jongeren van de derde generatie, maar onze tijd zit erop. De website blijft bestaan, hij zal vindbaar blijven en te raadplegen, maar we gaan Indisch 3.0 niet meer actief onderhouden. 
   Het is niet meer aan ons
   We hebben de afgelopen maanden gemerkt dat het niet werkt om Indisch 3.0 te combineren met intensieve banen. 
   We hebben niet meer de vragen die we hadden toen we aan Indisch 3.0 begonnen. Bovendien roeren jongeren van de vierde generatie zich al en het duurt niet lang meer voordat de eerste leden van de vijfde generatie geboren worden. En hoe lang is de derde generatie eigenlijk nog de generatie van Indische jongeren?

 2. Jan A.Somers zegt:

  Wie, wat, waar is die Federatie Indische Nederlanders? Een soort Indisch Platform, maar dan anders? Of loop ik achter? Hoor ik daar ook bij?

 3. Peter van den Broek van die andere generatie zegt:

  citaat: “…..naar schatting 2 miljoen Indische Nederlanders in Nederland en ruim 1,5 miljoen in het buitenland?
  Hoe komt de Federatie Indische Nederlanders FIN in hemelsnaam aan die cijfers? Ik heb aan niemand doorgeven dat mijn zoon noch ik Indische Nederlander in het buitenland zijn , zelfs niet op Facebook.

  Ik wil ook helemaal niet erkend worden. Erkenning hing in Nederlands-Indie af van de Nederlandse autoriteiten, anders was je toch gewoon onderdaan?
  En nu gaat de FIN het post-koloniale erkenningtraject af, erkenning hangt weer van anderen af, het post-natale indo-syndroom.
  Maar worden we, ook die van een andere generatie ooit eens volwassen. Laten we dan ophouden over erkenning, dat it niet het probleem van onze generatie.

  Ik kijk even op hun website http://www.federatie-indo.nl/ en lees bij bestuur:

  “….Het bestuur raadpleegt regelmatig een aantal (vaste) adviseurs….”.

  ik klik op “adviseur” en lees:

  ***Binnenkort meer informatie beschikbaar***

  Dat is toch het einde , la FIN?

  • Ron Geenen zegt:

   @ik klik op “adviseur” en lees:
   ***Binnenkort meer informatie beschikbaar***@

   Ja dat is erg zwak. Men gaat tijdens de design van een web Pagina of een Post, die nog niet klaar is, niet publiceren en aan het publiek tonen. Blijkbaar hebben de dames en heren geen of gebrekkige computer ervaring, of zijn volledig afhankelijk van een designer, die hun voor ieder minuut een bedrag rekent.

  • Jordy Engels zegt:

   Nu, dat is wel een erg voorzichtige schatting. Ik gok dat het er veel meer zijn.

   • Ronny Geenen zegt:

    @Ik gok dat het er veel meer zijn.@

    Vele feiten uit het verleden worden vaak met een natte vinger bepaald, maar gokken heeft natuurlijk helemaal geen zin. Probeert u eens getallen te verzamelen.

    • bokeller zegt:

     Minister Blok: multiculturele samenleving werkt niet …

     https://www.metronieuws.nl/binnenland/2018/07/minister-blok-multi

     1 uur geleden · Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok gelooft niet in multiculturele samenlevingen. Volgens de man kunnen verschillende culturen simpelweg niet vreedzaam samenleven, omdat het in de aard van mensen zit zich niet te binden aan “onbekende mensen”. Dat zei hij vorige week dinsdag op een besloten bijeenkomst …
     siBo

    • Ronny Geenen zegt:

     Kan ik ook wel zien.

    • Arthur Olive zegt:

     “Multiculturele samenleving werkt niet”.

     Wij hebben in ons gehucht een multieculturele samenleving die wel werkt omdat ongeacht ras iedereen het Amerikaanse cultuur voor oudere mensen volgt en als men hier wil wonen dan moet men daarmee accoord gaan. Men mag bv niet de buren pesten met loud muziek, als men een party wil geven doe het dan in de achtertuin en niet in de voortuin zoals sommige culturen het doen, niet op het gras voor het huis parkeren zoals andere culturen doen, verzorg de voortuin enz.
     Onze administrateurs van de vereniging zorgt daar wel voor met onze eigen politie en als men er tegen gaat dan kan men een wettelijke boete krijgen.

    • Ronny Geenen zegt:

     @Wij hebben in ons gehucht een multieculturele samenleving die wel werkt @

     In zo’n gesloten gemeenschap hebben ze allemaal hun eigen regels; dat heet C, C & R.
     Maar laat ik een stap verder gaan. Bij de meeste mensen, wie het ook zijn, zijn er huisparties te zien, waarbij de mensen bijna allemaal uit het zelfde land komen. Bij Indo parties zie je hoofdzakelijk Indische mensen. Mijn vrouw had een collega, chinees meisje waarmee ze bevriend raakte. Wat zelden voorkwam, dit vrouwtje trouwde met een Indiase IT man. Bij de geboorte van hun eerste kind werden wij ook uitgenodigd. Toen wij er waren, zagen wij constant 2 aparte groepen. Mensen van India en mensen van China. Achter mij is een groot park. Van een afstand kan je al zien of het een Mexicaanse party is of een Amerikaanse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.