‘Ik heb mijzelf beter leren kennen’

Shirley Rigault bracht onlangs haar eerste boek uit. Een bijzonder persoonlijk verhaal over haar ouders en de moeilijke tijd die zij doormaakten.   “Ik vond schrijven altijd al leuk. Op een gegeven moment had ik mijzelf opgegeven voor de cursus Levensverhalen schrijven van de Volksuniversiteit. Ik wilde heel graag een verhaal schrijven, maar niet over mijzelf. Ik heb ook nog niet zo veel meegemaakt, maar mijn ouders wel. Zo is het idee voor het boek ontstaan.” Haar ouders hadden in het begin misschien wel wat twijfels om hun persoonlijke verhaal te vertellen, maar gingen er uiteindelijk helemaal in mee. “Voor mij is het ook een stukje erkenning, dat het geen droom is wat we hebben meegemaakt”, zegt haar moeder Sylvia. “In het begin vond ik misschien wat lastig om de verhalen te vertellen, maar na een tijdje wilde ik juist meer vertellen.” Het boek ‘Ochtendpost – Van angst in Nederlands-Indië naar liefde in Holland’, vertelt vooral het verhaal van Shirley’s moeder. “Ik heb als kind nooit geweten dat die tijd in Indonesië zo traumatisch voor ze is geweest en dat ze er nachtmerries van had.” Arnhemse Koerier.
Zie ook haar blog.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.