Herkomst VOC-personeel

Dit plaatje is consistent met de herkomst van Indische familienamen en de stamvaders.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Herkomst VOC-personeel

 1. Wal Suparmo zegt:

  HET ONSTAAN VAN DE VOC EN DE INDO RAS(nu aan het verdwijnen).
  Op 20 Maart 1602 hebben 6 Nederlandse handelzaken zich verenigd in de VOC( Verenigde Oostindie Compagnie) opgebouwd. Met deze fuzie eindigde de concurrentie tussen Hollandse handel zaken .De VOC word door een regelinde lichaam of tewel een groep vertegenwoorigers bestaande uit 17 gezanten van 6 hansdelkamers dat de VOC I geworden.Deze 17 hoofden staat bekend als de HEEREN ZEVENTIEN .Met 60 directeuren op managerial level dat bestaat uit 20 gezanten die Amterdam vertegenwoordigd , 12 vertegenwoordigers van Zeeland en zeven ander vertenwoordigers van 4 andere kleinere handelkamers.
  Het Hollandse Kongkrijk gaf de Compagnie speciale rechten OCTROOI genoemd,handel menopolie,rechten tot een eigen munt tehebben de Ho[lanse Regering tevertegenwoordigen in Azie,een eigen regering en verdragen te sluiten met locale land hoofden .Sultans en Radja’s,rechtuitspaak en belasting opheffing, eigen leger en het recht tot oolog veklaring.Daarom word de VOC ook vaak beschouwd als “ EEN STAAT IN EEN STAAT”
  Van alle activiteiten van de VOC in het Oosten is het gebied van Oostindie het grootste en blangrijkste in Azie, en daarom staan alle kantoren van de VOC inclusief Kaapstad, onder de Gouverneur Generaal in Batavia.
  De VOC is de eerste MULTINATIONALE handel maatschapppij in de wereld.In Batavia word de oprichting van de VOC op 30 Mei 1619 herdacht en
  vanaf Batavia begon deze handelmaatschappij zijn vleugels teverspeiden naar alle richting van het archipel met politieke ,intrieken en wapenfeiten tegen de Sultans,Radja’s en de locale hoofden in het archipel om hun onder de invloed tekrijgen en te beheersen met de bekende deel en heerst politek.De inmenging van de VOC in de Locale Hoofden en koningrijken op politiek gebied is meestal op invitasi van bedoelde locale koninkrijken die een conflict met mekaar hebben of een intern opstand of en succesie oorlog meemaken.Bij elke inmenginh van de binnenlandse politiek word door de VOC een politiek verdrag of contact getekend en in de 200 jaren van de VOC in de archiepel zijn er meer dan 1000 verdragen getekend.Het is daarom dat het Hollande kolonialisme in Ned.Indie beschouwd word als INVITED COLONIALISM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.