Aktes Burgerlijke Stand Indië digitaal beschikbaar, maar…

IGV meldt op de vernieuwde website:
De Mormonenkerk, voluit: de Kerk van Jesus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, (Engels: Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, afgekort LDS Church), heeft grote delen van de originele aktes van de burgerlijke stand van Nederlands-Indië gefotografeerd en op microfilm bewaard.

Wat nieuw is, is dat deze films nu digitaal beschikbaar zijn. Hoe zit dat precies?
Ten eerste, je moet nog steeds naar een LDS familiecentrum, omdat alleen op een LDS-computer de digitale scans uit Nederlands-Indië beschikbaar zijn gemaakt. Dat heeft te maken met afspraken tussen de Mormonenkerk en de Indonesische overheid, die eigenaar is van het originele materiaal. Daarnaast moet je geen wonderen verwachten over de kwaliteit van de scans.

Leo Janssen: “Wat wel een vooruitgang is, is dat je op het computerscherm verder kunt inzoomen op de afbeelding. Bij de microfilm-schermen zitten er maar drie standen: klein, midden en groot. Ook is het fijn dat je wat je ziet op het computerscherm, je kan opslaan op een USB-stick.”

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Aktes Burgerlijke Stand Indië digitaal beschikbaar, maar…

  1. André Sijnesael zegt:

    Wat een enorme teleurstelling….ik heb jaren geleden de aanzet gegeven voor deze digitalisering, er zijn jaren overheen gegaan en dit is het uitermate beperkte resultaat…..je moet naar een ver geleden LSD centrum (wat voor mij door medische redenen niet haalbaar is) en het enige verschil is dat de film nu digitaal is ipv op een microfilmlezer. Heel jammer dit en ik snap niet was het Arsip Nasional voor belang heeft bij deze dwarsliggerij. Hadden de Nederlanders de archieven nu maar meegenomen in 1950……Dan was er nog heel wat meer van overgebleven en waren we nu niet afhankelijk van een volkomen onbekende archiefdirecteur aan de andere kant van de wereld….

  2. Carol Ann von Kriegenbergh Pietersz zegt:

    Ik heb geprobeerd om erin te komen, maar het is mij niet gelukt. Wat moet ik doen om er te komen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.