‘Onderzoeken naar verdwenen oorlogsgraven Javazee gestopt’

Het onderzoek in Indonesië naar de rovers van oorlogsgraven in de Javazee is gestopt. Alle sporen zijn doodgelopen, zeggen bronnen in Den Haag tegen De Telegraaf.   NOS

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op ‘Onderzoeken naar verdwenen oorlogsgraven Javazee gestopt’

 1. Wal Suparmo zegt:

  In de bodem van straat Bangka is er nog en Japanse tranport schip met 2500 lijken van Japanse solcaten.Getorpereerd tijdend de WWII.

 2. Hans Boers zegt:

  Was allang bekend in 2012. Maar de regeringen (Engeland en Nederland) waren te laks om de berichten hierover meteen en adequaat te onderzoeken. (Waarschijnlijk ook te kostbaar en weinig mankracht beschikbaar?) In elk geval werd in de UK en Australia bericht over het “verdwijnen” van de wrakken. In de haven buurt van Surabaya is een oud ijzer “bengkel” te vinden. Step Vaessen maakte kort na de bekendmaking van de verdwijningen een filmpje voor Al Jazeera waarin ze liet zien, dat men in de bengkel spullen van de HMS de Ruyter verkocht. Op Madura was een sloperij aktief die zich ten dele bezighield met het slopen van de wrakken (heb daar foto’s van !!!!). Slopers uit Vietnam waren ook bezig ….Kortom van hogerhand: veel ge-blablabla en zelfs een paar vakantie ritjes A’dam Jakarta en verblijf Hilton en een tweetal brieven de deur uitgestuurd naar nabestaanden met nietszeggende inhoud en toen werd het stil aan het front, hetgeen te verwachten was.

 3. Wal Suparmo zegt:

  DE MADURA BRUG OF SURAMADU(Surabaya-Madura)
  Het is 5438 meter lang dat van Surabaya met het eiland Madura of precies gezegt het dorpje Bangkalan verbind .Bestaande uiteen causeway, approach bridge en main brige. Dat totaal 30 meter breed is.
  De bouw was begonnen op 20 Augustus 2003 en door de President Bambang Yudoyono officieel geopend op 19 Junie 2009.Met de kosten van 4,5 trillioen rupiah. Watdoor VChina is gemaakt als zijne de goedkoopste is in vergrgelijkking met de Europese en Jappanse aanbiedeingen.Dus made by China.
  Het was eigenlijk al sins de koloniale tijd dat men gedoomt heeft om de brug temaken omdat de veerpont die tot nu nog bestraat,het niet meer kon bolwerken.
  Alhoewel deze brug eigenlijk de LAATSTE prioriteit heeft. Na de SUNDA BRUG tussen Sumatra en Java en de BALI BRUG tussen Java en Bali.Ook omdat het eiland Madura een minus gebied is, de Madura Brug eigelijk niet zo lucratief.Maar omdat het tenwoordige verkeer zo intens is .Kan het met zijn tolgeld zichzelf bedruipen en de lening aan de Chinese tertug te betalen in 35 jaar..
  De SUNDA BRUG over Straat Sunda is natuurlijk veel belanarijker en veel lucratriver maar die moet wel maar over 20 jaar wachten. Want de toen regerende authoriteiten handen gezamelijk of individueel, al hun boten gekocht(ferry boten) en die moeten dan eerst afbetaald worden en afgeschrenen plus winst.Het ook zo met de BALI bru g van Banyuwang naar Gilimanuk.Dat meer zal opbrengen weges de stoom ban toeristen .Maar toch maar moet wachten , want de ferry boten zij al gekocht. Omdat het niet een van sprake van financiele problemen want de de Chiesen en Jappener zijn al gereed met hun lening.En de bruggen zeker geen verlies zullen lijden.

  Laaste bericht is dat de ijzeren contructie van de brug.Dag en nacht streng bewaakt wordt door de politie.Want de Maduresen zij expert om oudrust te verzamelen en verkopen.En de mensen hebben bewezen dat ze de palen, spanten en schroeven van de brug kunnen stelen. Wat met de zware Russische kruizer ORDJONDJIKIDE( naam van een Bolsewieke USSR defensie minister) of IRIAN gebeurt is.Het ship was tiden de” IRIAN BARAT oorlog” nooit in gebruikt geweest was ende haven van Makassar niet durft teverlaten wegens de loerende Hollandse duikboten( ook die met de commandent de vader van Dr.H.TH.BUSSEMAKER?).want de Indonisische mariene had gesloopt nadat de machienens en de bewpening aan Taiwan wasd verkocht en de het ship aan een HAJI SOEKRIE en zijn 300 kampung mensen als oud roest hebben verkocht.Wat hun mogelijk is om zelf drie maal de HAJI PELGRIMSTOCHT temaken.Wat ook het geval is met de hele gezonken JAVAZEE vloot van de JAVAZEE ORLOIG dat tot de sckrik van de Hollanders foetsie is of nu nietm eer beataat. Omdat na verjaring van 75 jaren de Maduresen al eerde hebben buitgemaakt……..!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.