de la Parra: ‘Ik heb kleur te bieden in het theater’

Parool: Sommige kinderen mochten ook niet op mijn feestjes ­komen, omdat het bij ons thuis niet pluis zou zijn. Ik dacht: niet pluis? Wat zouden ze daarmee bedoelen? Bij ons is het altijd heel gezellig! Later begreep ik pas dat die ouders maar wat raak roddelden.”
“Heel erg Indisch was het er, met veel familie bij elkaar. Wij woonden op vierhoog in de flat, oom André op zeshoog, mijn oma op tweehoog. Ik ging vaak met mijn broertje eten halen bij mijn oma. Dan had ze rendang gemaakt en liepen wij met een rantang, zo’n stapelpan, over de ­galerijen.”

Speellijst Gouwe Pinda’s in januari.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op de la Parra: ‘Ik heb kleur te bieden in het theater’

 1. e.m. zegt:

  @Ik las laatst een artikel, dat vond ik wel shocking, over de autobiografie van hockeyster Maartje Paumen. Daaruit vernam ik dat Naomi van As door haar teamgenoten ‘Bami’ wordt genoemd. Ja jeetje, ºdat vind ik eigenlijk best wel heftig.”@

  — Ik had hetzelfde. Net zoals toen die eerste keer, dat ik Jos Brink Sandra Reemer ‘Kroepoekje’ hoorde noemen.

  • Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

   Ach Heer E.M.

   Dan weet U niet hoe hockeysters bij corpsballen, maar ook bij gewone studenten letterlijk en figuurlijk over de tong gaan. Dat is niet heftig maar rustig een partijtje afzeiken. Probleem is dat die ballen ook na de studie rustig zo door gaan.
   U dient Youp van ’t Hek te lezen over hoe het in dat hockei-wereldje aan toe gaat. Nadat ik zijn stukje gelezen heb, ga ik vaak in de WC wat overgeven, daar knap ik van op, ook van de NRC-column van dhr Youp.

   Maar als je niets iets alerts terugzeikt, dan blijft het doorgaan. Dat is de wet van de verbaal gehandicapten.

   En dat kroepoekje. Wat zei Sandra dan over Jos Brink?. Ik had wel even tegen zijn achilleshiel geschopt, maar ja, Josje was wel haar baas. Maar ook een baas dient maat te houden, tenminste als je jezelf respecteert.

   • Ron Geenen zegt:

    @Ik had wel even tegen zijn achilleshiel geschopt@

    Dat is nog veel te netjes. Iets hoger heb je meer resultaat.

    • Arthur Olive zegt:

     Het kan je veel kosten in het leger als je niet oppast hoe je een vrouw aanspreekt.
     Maj. Gen. Ryan Gonsalves heeft op November 27 een ster verloren omdat hij een vrouw “Sweetheart” noemde gedurende een meeting op oktober 2016.

    • Ron Geenen zegt:

     Vaak vergeten vooral mannen, maar vrouwen zullen het ook hebben, dat wanneer ze de top bereiken, ze zich gedragen als zijnde een god. Trump heeft ook dat probleem. Een ieder, in welke positie ook, hoort de andere medewerkers als collegae te behandelen. En dat houd in: respect.

    • PLemon zegt:

     @ ” En dat houdt in: respect ”

     In de Nederlandse humor wordt juist een autoriteit/gezagsdrager door spot en belediging weer met beide benen op de grond teruggebracht. Men is kennelijk van snoevers en ijdeltuiten niet gediend.

     *** een stelletje botte Hollanders die vinden dat ze om alles kunnen lachen. Alleen wordt de scheidslijn tussen humor en beledigen steeds dunner.

     We lachen keihard om Willy, want je koning ridiculiseren moet juist kunnen. Het is een teken van een vrij land. Erdogan een pijpsletje noemen moet ook kunnen. Net als sportschoolkennissen mij voor de gein ‘gaylord’ noemen, want ‘hé, man, ik kan het zeggen toch’ of Maxim Hartman die onlangs bij DWDD beweerde dat vrouwen zo geëmancipeerd zijn dat je ze wel mag beledigen. Dat deed hij dan ook in die uitzending toen hij een dikke vrouw typeerde als ‘tweezitter’. En laat ik maar niet herhalen wat voor ‘ludieke’ namen Sylvana Simons naar haar hoofd krijgt. 

     Wie zegt dat iets niet grappig is of pijnlijk, is meteen ‘tegen het vrije woord’
     Het probleem is dat humor of spot de schijn heeft van progressiviteit. De retoriek is dat het allemaal maar moet kunnen. En je mag er ook niets over zeggen. https://www.vpro.nl/lees/columns/nicolaas-veul/Humor-uit-Holland.html

    • Ron Geenen zegt:

     @Wie zegt dat iets niet grappig is of pijnlijk, is meteen ‘tegen het vrije woord’@

     Ja, dat heb ik ook al gemerkt. Want Yoep van het Hek vind ik een vunzig mannetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.