TFIR: Protesteer tegen de Backpayregeling!

Task Force Indisch Rechtsherstel  : 

BACKPAY * BACKPAY * BACKPAY

Aan alle nabestaanden van ex-KNIL militairen en oud-ambtenaren uit Nederlands-Indië die hun soldij over maart 1942-augustus 1945 niet hebben ontvangen

PROTESTEER tegen de Backpayregeling!

In december 2015 stelde voormalig staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) de Backpayregeling in voor ex-KNIL militairen en oud-ambtenaren uit voormalig Nederlands-Indië die geen soldij hebben genoten over de periode maart 1942-augustus 1945. Deze buitenwettelijke ‘morele genoegdoening’ was bestemd voor hen die op 15 augustus 2015 nog in leven waren. Wettige erfgenamen van de ex-KNIL militairen en oud-ambtenaren die vóór die datum gestorven waren, kunnen echter geen aanspraak maken op de Backpayregeling. Het buitensluiten van deze groep is een groot onrecht!

Bent u een nabestaande en vindt u deze regeling ook onrechtvaardig, dan roepen wij u op om het Backpayformulier van de Sociale Verzekeringsbank in te vullen, met de naam van uw familielid die voor 15 augustus 2015 is overleden. Hieronder treft u de link naar het formulier aan.

DOWNLOAD HIER HET BACKPAYFORMULIER

Stuur de aanvraag naar
Sociale Verzekeringsbank, afd. Verzetsdeelnemers en Oorlogsgetroffenen
Antwoordnummer 10340
2300 WB Leiden

Uw aanvraag kan tot 1 januari 2018 bij de SVB worden ingediend en wordt afgewezen omdat de rechthebbende voor de peildatum is overleden. Stuur het formulier tóch in, bij wijze van protest!

Met dit protest willen we massaal een stem geven aan degenen die tot aan hun dood op hun achterstallige soldij hebben gewacht, maar dit door politiek gedraai nooit mochten ontvangen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

19 reacties op TFIR: Protesteer tegen de Backpayregeling!

 1. Ron Geenen zegt:

  Waarom alleen de mogelijkheid van insturen per mail? Zou toch ook moeten kunnen per internet.
  Weet iemand of TFIR dat ook accepteert? Het is een kwestie van formulier afdrukken, invullen, inscannen en versturen per email.

  • Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

   Heer Geenen,

   U kunt het ingevulde formulier ook in pdf-formaat opslaan op de harde schijf. 1) Daarna het formulier weer openen. Er verschijnt een menubalk waarin staat (bij mij in het Italiaans onder A) dat je het sub-menu kan openen om het formulier in PDF-formaat te veranderen. Dan verschijnt er weer een menu met een symbool van een handtekening.
   2) Als U op dat symbool klikt dan verschijnt de fotocamera met de mededeling om een bladpapier met handtekening voor de camera van de PC te plaatsen. Even klikken en Uw (digitale) handtekening verschijnt ook in het menu. U klikt op Uw (digitale) handtekening en verschuift deze met de cursor naar de plaats op het formulier.

   Het klinkt wel ingewikkeld maar al de handelingen staan ook op mijn Mac of googlet U maar.
   Daarna is het een fluitje van een cent om een handtekening te plaatsen in een PDF-file, want de digitale handtekening staat al in het PC-menu. Zo bespaart U de moeite van het afdrukken en weer scannen.

 2. liszy zegt:

  Beste Ron Geenen,
  je kan de aanvraag i.v.m. de Backpay-regeling ook digitaal insturen maar er moet dan wel een digitale handtekening onder. Als dit laatste niet lukt dan is het beter om het per post op te sturen.
  Ik wist dit dus niet waardoor mijn aanvraag bij de SVB wekenlang bleef liggen. Totdat ik belde naar de SVB waarom het allemaal zolang duurde en toen kreeg ik dus het antwoord dat mijn handtekening ontbrak. Op mijn vraag aan de SVB waarom ze me dan niet even mailde [mijn mailadres was toen al bij hen bekend], kreeg ik het antwoord: dat het inderdaad niet netjes was van hen. Maakt niet uit. Zoals je weet ben ik gewoon door gegaan.
  Groet,
  Liszy.

  • Jan A. Somers zegt:

   Bij het verzenden van een bijdrage voor het grote onderzoek Indië > Indonesië kon je ook geen handtekening meesturen. Kreeg netjes een handtekeningformulier, met gefrankeerde retourenvelop.

  • Ron Geenen zegt:

   @de Backpay-regeling ook digitaal insturen maar er moet dan wel een digitale handtekening onder. @

   Wat is een digitale handtekening? Heb voor mijn AOW wel vaker met de SVB van doen. Moet eens in de 2 jaar een vorm invullen dat ik nog in leven ben. Niet moeilijk, vult het papier in en ga vervolgens naar mijn makelaar vriendin, die mijn naam en handtekening gewoon notificeert.
   Daarnaast heb ik vele malen papieren ingevuld en handtekening er onder gezet. Vervolgens de betreffende epistel via de scanner in de computer gebracht en per email verder gestuurd. Makkelijk en snel. Heb wel gemerkt dat ze in NL steeds moeilijker gaan doen. Dat zeker omdat NL bij de eerste 10 landen onder de grootste hackers ter wereld valt.

   • Bert zegt:

    @Ron Geenen ,voor mensen ,die niet zo goed de weg weten op de digitale snelweg ( vooral oudjes) is de Belastingdienst in Nederland een regelrechte ramp ,het opgegeven telefoonnummer is een computer en je moet toetsen indrukken ,gaat meestal fout ( ook bij mij ) Dus ik heb de ombudsman gebeld en mijn klacht neergezet ,gaven ze mij een speciaal telefoonnummer en ik moest maar zeggen dat ik dat nr van de ombudsman had gekregen ,toen gingen alle deuren voor mij open en kreeg ik net als in de oude tijd een formulier ,dat telefoonnummer heb ik nu aan alle radeloze oudjes die ik ken gegeven en erbij gezegd “” Je moet wel de ombudsman noemen ! “” Die fucking belastingdienst denkt dat heel Nederland goed weg weet op de digitale snelweg.

    • Ron Geenen zegt:

     @“” Die fucking belastingdienst denkt dat heel Nederland goed weg weet op de digitale snelweg.@

     Van mijn zus al gehoord dat Nederland zowat geheel gedigitaliseerd is. Wat dat betreft mag ik nog gewoon op de oude manier alles afhandelen. Ik ga naar mijn Credit Union bank toe en neemt gewoon $500 af. En door de weeks ga ik daarmee mijn boodschappen doen. Alles cash. Als ik het zo bekijk, betaald 2/3 met een betaalpas en 1/3 nog met cash. Heb ook gemerkt dat cash betalen aan de kassa veel vlugger gaat.
     Van de week was ik aan het shoppen voor een nieuwe matras. Vroeg aan de verkoper hoe hij betaald wilde worden. De meesten lenen geld, zei hij. Maar als je contant betaald mag het met een visa kaart, een check uitschrijven of cash (contant). Bij contant betaling krijg je nog extra korting op de prijs.

    • Loekie zegt:

     Matras met kapok?

    • Ron Geenen zegt:

     Pretty stupid, asking that.

 3. Bert zegt:

  Er zijn hier supermarkten waar je alleen digitaal kunt betalen ,die loop ik dus straal voorbij ,laatst bij coffeecorner museum Bronbeek kon je alleen iets digitaal bestellen en betalen ,heb dus niks nada bestelt,binnenkort kun je op trams en bussen ook niet meer gewoon een kaartje kopen,geen cash geld meer,die maatregel begrijp ik wel ,want veel chauffeurs werden beroofd van hun cash geld.Gelukkig is er 1 bedrijfstak waar je cash geld van harte welkom is .de Horeca zonder je cash geld kunnen ze hun personeel niet zwart betalen en laat dat nou precies mijn favoriete bedrijfstak zijn !,behalve dan die malloten in museum Bronbeek,daar stond ik dan had geen pas bij me ,alleen cash ,geen koffie voor die koude natgeregende Indo ,die helemaal uit Amsterdam was gekomen,mij zien ze daar niet meer !

  • Ron Geenen zegt:

   @binnenkort kun je op trams en bussen ook niet meer gewoon een kaartje kopen,geen cash geld meer,die maatregel begrijp ik wel ,want veel chauffeurs werden beroofd van hun cash geld@

   Dat vele beroven vindt plaats, omdat de straffen tegen dit roverstuig veel te ligt zijn. Stop ze een paar jaar weg op water en brood. Zo afgelopen. Nu lacht dat tuig de politie en justitie uit.

   • e.m. zegt:

    @ omdat de straffen tegen dit roverstuig veel te ligt zijn. Stop ze een paar jaar weg op water en brood. Zo afgelopen.@

    — Symptoombestrijding, was het maar zo eenvoudig hè . . .

    Als je midden in de samenleving staat, dan weet je dat er een heel scala van oorzaken op sociaal-maatschappelijk terrein aan ten grondslag ligt. Maar ja, toegegeven … het ‘bekt’ wel makkelijk, zeg maar.

    Maar kwalijk nemen, mogen wij het u eigenlijk niet. Want u bent al meer dan 35 jaar geen landgenoot meer.

    • Ron Geenen zegt:

     @Als je midden in de samenleving staat, dan weet je dat er een heel scala van oorzaken op sociaal-maatschappelijk terrein aan ten grondslag ligt. @

     Het is heel eenvoudig. Afblijven van de spullen van een ander. Zo dacht ik er vroeger al over en zo denk ik nog steeds. Het heeft niets te maken met 35 jaar weg uit NL. Het is gewoon een principe.
     Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe het ook een ander niet! Of de simpele woorden van een van de heren: Prietpraat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.