Tienduizenden gevlucht op Bali, vulkaan Agung staat op uitbarsten 

Vrijdag hadden bijna 10.000 mensen hun huis achtergelaten, volgens persbureau AFP zijn het er nu meer dan 34.000. De reden is dat schokken die worden gevoeld in kracht toenemen. Gevreesd wordt dat de Agung nu elk moment kan uitbarsten.   NOS

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Tienduizenden gevlucht op Bali, vulkaan Agung staat op uitbarsten 

 1. L.Jendella zegt:

  Laten wij mensen in deze Wereld Bidden tot Jezus (Koning) en God (Majesteit en onze Vader) om de bevolking van Bali te beschermen voor deze Wereldse Ramp. Onze machtige Vader, Zoon en de Geest die dit alleen kan doen met hun Geestelijke Macht. AMEN

 2. bokeller zegt:

  En dan hebben deze problemen ook nog.
  siBo
  Nieuws
  Nederland

  ‘Bosbranden Sumatra door Nederlands beleid’

   Harrygeplaatst door Harry  18-09-2017 14:14 Gepubliceerd op maandag 18 september 2017 om 14:14  printafdrukweergave

  De bosbranden die Sumatra ook deze zomer weer teisteren zijn geen natuurrampen, maar het gevolg van Nederlands en Europees overheidsbeleid, stelt Milieudefensie.

  In Indonesië worden grote stukken bos in brand gestoken en gekapt voor de productie van palmolie. “Die palmolie verdwijnt in Europese auto’s als biodiesel. Nederland is in Europa de grootste producent van deze ‘palmoliediesel”‘, aldus de milieuorganisatie.

  Volgens Milieudefensie leidt de uitbreiding van plantages niet alleen tot de vernietiging van het regenwoud, maar wordt ook de orang-oetan met uitsterven bedreigd en worden lokale bewoners vaak van hun land en huis beroofd.

  Palmolie
  “Biodiesel uit palmolie veroorzaakt bovendien drie keer zoveel CO2-uitstoot als gewone diesel, door de CO2 die vrijkomt bij ontbossing en het transport van de brandstof.”

  In de komende maanden praat de Tweede Kamer over het gebruik van biobrandstof en neemt ook de Europese Unie een besluit. Milieudefensie roept de Nederlandse politiek en EU op zo snel mogelijk een eind te maken aan de bijmenging van palmolie in diesel.

 3. Boeroeng zegt:

  More than 57,000 people have been evacuated from around Mount Agung in Bali because of the risk of a volcanic eruption. SBS News

  De vulkanische activiteit van de Agung is toegenomen. In het gebied hebben zich meerdere bevingen voorgedaan. Ook is er sprake van een uitstoot van waterdamp uit de krater. Dit betekent dat het magma naar boven stijgt. Seismologen zeggen dat de vulkaan een kritische fase is ingegaan en dat een uitbarsting ophanden is. Desondanks kunnen zij niet met zekerheid vaststellen wanneer de vulkaan precies tot uitbarsting komt. IndonesieNU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.