Capellenaar strijdt voor parkeerplek

Van de ene op de andere dag is Sidney Tetelepta zijn gehandicaptenparkeerkaart kwijt. De gemeente Capelle bepaalde dat hij hier geen recht meer op heeft.
Sidney Tetelepta heeft de erfelijke aandoening retinitis pigmentosa. Daarbij worden de cellen in het netvlies van het oog aangetast, waardoor de Capellenaar bijna niets ziet. ,,Ik ben visueel gehandicapt”, vertelt hij. ,,Met mijn ene oog zie ik maar voor 0,1 procent en het wordt alleen maar slechter. Uiteindelijk zal ik volledig blind worden.   AD.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Capellenaar strijdt voor parkeerplek

 1. Anoniem zegt:

  Volgens mji kun jeje gehandicaptenkaart ook gebruiken om Je te laten brengen waar jeheen wilt! Maar een ander moet dan rijden!

  • hansvschaik zegt:

   Beste Anoniem
   Dat is nou juist het probleem: zijn vrouw rijdt auto, maar toch krijgt Sidney de (bijrijder)gehandicapten parkeerkaart niet (staat in het AD artikel.
   Mijn vrouw heeft ook RP en krijgt geen (bijrijder)gehandicapten parkeerkaart omdat er niet aan haar benen mankeert en met gemak 100 meter kan lopen (eis voor het gebruik van deze kaart), haar ogen zijn erg slecht, haar (loop) benen zijn prima.
   Dus Anoniem:
   Lees het AD artikel nog eens over en kom dan tot de conclusie dat uw reactie niet klopt!

   • Ron Geenen zegt:

    @Lees het AD artikel nog eens over en kom dan tot de conclusie dat uw reactie niet klopt!@

    Met verwondering het artikel betreffende de gehandicapte kaart gelezen.
    Sinds een paar jaar heb ik een versleten rechterheup. Als ik het zou willen kan ik mijn heup bot laten vervangen. Dat geeft op zijn minst 4 maanden problemen, is mij door de dokter verteld. Ik weiger die operatie en loopt wat moeilijk met een wandelstok. De dokter gaf mij meteen een schrijven mee, waardoor ik hier een blauwe gehandicapte kaart kreeg. In de grote supermarkten pak ik ook een op batterij boodschappen wagen en rijd er mee rond. Soms kan ik niet direct bij iets dat ik wil kopen. Winkelende mensen die dat zien komen direct naar mij toe en bieden hun hulp aan. Bij de kassa komt de persoon waar ik afrekent van haar plaats en doet alle gekochte artikelen in mijn wagen. In kleinere winkels en speciaal zaken loop ik met wandelstok en shoppingcart door de winkel. Als ik bij de kassa heb afgerekend wordt mij ook direct aangeboden om mijn spullen naar de auto te brengen. Bij het oversteken op het parkeer terrein wordt er door een ieder voor mij gestopt als ik wil oversteken. Van de week stond ik als derde in de rij in een supermarket van middel east mensen. Twee vrouwen met 2 volle wagens stonden voor mij. Ik wachtte gewoon achter hun. Toen ze mij zagen, werd ik haast gedwongen om voor hun te gaan. Wat woon ik toch in een heerlijk land!

    • Bert zegt:

     “” Bij het oversteken op het parkeer terrein wordt er door een ieder voor mij gestopt als ik wil oversteken “” Dat doen ze hier ook hoor,alleen vaak iets te laat en dan lig je al onder de auto,typisch gevalletje van “” Oeps sorry hoor “” En een kassa juffrouw die opstaat om je spullen in het wagentje te zetten ? Onbestaanbaar hier in Nederland !! En mensen ,die een invalide voor laten gaan bij de kassa ? Ha ha ha het moet ook niet gekker worden,die invalide wordt eerder omver geworpen,zodat ze voor kunnen dringen !

    • Ron Geenen zegt:

     @Onbestaanbaar hier in Nederland !! @

     Ja Bert, ik had dat al gehoord van mensen uit Nederland, die hier op vakantie waren. Ze brachten hun vakantie door bij hun familie hier, waarvan de vrouw haast niet kon lopen. Tijdens hun bezoek kwamen ze bij onze kumpulan op een donderdag. En omdat ik met een wandelstok liep, kreeg ik hun verbazing te horen. M.a.w. het is geen verzinsel. Ze zijn hier echt hulpvaardig. Vooral respect voor ouderen bestaat hier echt nog.

    • Ron Geenen zegt:

     @Dat doen ze hier ook hoor,alleen vaak iets te laat en dan lig je al onder de auto,typisch gevalletje van “” Oeps sorry hoor “” @

     Om even op terug te komen, ik denk dat als je hier iemand zo omver zou rijden, dat je er levenslang voor krijgt. Geen pardon.

   • Anoniem zegt:

    Je hebt gelijk hans!

  • Ron Geenen zegt:

   Mensen met een handicap en oudjes, die door een ander wordt rondgereden, krijgen hier een kaart.

  • Jan A. Somers zegt:

   Mijn vroegere buren zijn nu weer onze overburen. Vanwege verlamming van mijn buurvrouw. Gehandicaptenparkeerkaart was zo geregeld. Rolstoel en verdere (wijkzorg)hulp en aanpassing van de woning was wat ingewikkelder vanwege langs elkaar heen praten. Zelf hebben we recht op regiotaxi, was het snelst via de website van de gemeente te regelen. We maken er nauwelijks gebruik van, de bushalte is niet ver, en je moet toch vaak (therapeutisch ) lopen. Is wel handig voor als ik met de rollator op stap moet, dat zijn ondingen in het openbaar vervoer. Als je recht hebt op de regiotax, kun je je ook aanmelden bij de Valystaxi voor de grote afstanden. 16 cent per km, voor z’n tweeën! Kan de rollator gewoon mee. Gaat via de website, wel een pasfoto opsturen. Voorbeeld voor een ‘ingewikkelde’ reis naar een begrafenis in Vlissingen: Met Valys naar Rockanje waar mijn dochter woont, die ook naar die begrafenis wil. Met haar.in de auto naar Vlissingen. Daarna moest zij ergens anders heen en heeft ons naar het station gebracht, zonder overstappen terug naar Delft. Niet moeilijk toch als je nadenkt.
   In contacten met ambtenaren wringt het wel eens als je veel wilt, en die ambtenaar moet opereren binnen zijn bevoegdheden. Ik weet nog van die ambtenaar bij mij in het ‘keukentafelgesprek’. Hij moest uitzoeken hoeveel hulp wij nodig hadden. Maar je voelde met je klompen (echt Nederlands!) aan dat hij niet meer dan twee uur in de week kon aanbieden. Daar richt je je gesprek op, en dan komt er iets goeds uit. Niet moeilijk doen, die man doet ook maar gewoon wat hij mag en kan. Hij kan niet meer, en dan met je ook niet moeilijk doen. Irritaties, en dan ben je verder van huis. Als je je zin wilt hebben, moet je uiterst voorkomend blijven, het doel geldt. Wat ik wel een probleem vind is dat de maatschappelijke ondersteuning van het rijk is overgeheveld naar de gemeenten met te weinig geld. Er zijn daardoor grote verschillen tussen de gemeenten. Maar je moet gewoon (rustig) je mond open doen, desnoods met hulp (Pelita?).

 2. Anoniem zegt:

  Moeite met lopen. Vanwege de benen die niet willen? Of omdat hij weinig ziet? Maar voor dat laatste geval is er toch die geleidehond?

  • Tolol zegt:

   @Anoniem :Bent u weleens bij een stadsdeelkantoor geweest ? Het wemelt van de gangen en heel kleine bordjes wijzen de weg ,zelfs als ziende ,vind ik daar moeilijk de weg ,een blinde geleide hond ,die goed kan lezen is natuurlijk de oplossing.Misschien kunt u Sidney aan zo,n hond helpen ? Hulp vragen aan die ambtenaren ? ha ha ha la me nie lache !! Je krijgt alleen te horen “” Ken je niet lezen ?””

   • Ron Geenen zegt:

    @Hulp vragen aan die ambtenaren ? ha ha ha la me nie lache !! Je krijgt alleen te horen “” Ken je niet lezen ?””@
    Mij werd verteld als je een ambtenaar iets vraagt, dat hij met moeite een oog open doet. Dat wordt dan wel moeilijk voor een blinde.

    • Tolol zegt:

     Die ambtenaar kan je zelfs aanklagen ,wegens het belemmeren van een ambtenaar in functie ( slapen) ja als je regelmatig uit je slaap wordt gehaald ,kun je daar als ambtenaar een trauma aan overhouden.

   • Jan A. Somers zegt:

    “Misschien kunt u Sidney aan zo,n hond helpen ? ” Hoeft u helemaal niet te doen, daar zijn gewoon procedures voor, met alle hulp die je nodig hebt. En niet alleen voor blinden, er zijn ook bijstandhonden. (naam niet correct, ik ken die niet uit mijn hoofd).

    • Tolol zegt:

     Geachte heer Somers ,het was nog vroeg op de mooie zondagochtend ( 11:49) toen u dit stukje schreef ,daarom neem ik u niks kwalijk,maar als u goed het AD had gelezen had u begrepen dat hij een geleide hond heeft en zelfs een stichting in het leven heeft geroepen om de belangen van deze hondenbezitters te behartigen.Maar ik schreef om 02:06 ,een blinde geleide hond ,die goed kan LEZEN is natuurlijk de oplossing,nou die zijn er natuurlijk niet ! Daarom speel ik maar voor blinde geleide hond ,die wel kan lezen,deze week begeleid ik 4 visueel of lichamelijk gehandicapten naar het stadhuis voor allerlei documenten ,bij hun thuis neem ik eerst alle documenten door en pas als alles in orde is gaan we op weg ,meestal zo gepiept omdat ik de weg weet,we zijn op de wereld om mekaar te helpen nietwaar ,nietwaar ! ( mooi liedje)

    • Jan A. Somers zegt:

     Prachtig toch? Dat schijnt participatiemaatschappij te heten. Jammer dat zo’n kreet van de overheid moet komen, dat hoort vanzelf te gaan. Sorry voor mijn niet-lezende hond. Het is niet de zondagochtend hoor, 11.49 heb ik al van alles gedaan, gaat wel langzaam. Of slecht, zoals het lezen. Volgende maand weer naar de oogarts. Met dezelfde diagnose: gezien uw leeftijd zullen we er maar niets aan doen. En volgens mij heeft ze gelijk. Ik wil een tevreden mens blijven. Zonder gedoe. De cardioloog gaat er waarschijnlijk ook mee stoppen, moet pas over een jaar terugkomen pilletje erbij, pilletje eraf. Houd ik weer wat tijd over.

 3. bokeller zegt:

  .Nu we toch bezig zijn,
  hier dan één voor de zondag.

  siBo

 4. Tolol zegt:

  @ heer Somers ,ja ze zeggen dat tropen jaren dubbel tellen maar tropenjaren onder Japanse bezetting tellen volgens mij vierdubbel en dan de Bersiap eroverheen zeg maar 6 dubbel.Dus die mensen ,die dit meegemaakt hebben,hebben hun portie wel gehad.

 5. Huib zegt:

  Volgens mij gewoon een kwestie van tropenkolder die lui die zo moeilijk doen over tropenjaren die dubbel tellen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.