Stichting Japanse Ereschulden  versus ICM Online


Dhr. F. Schwab, hoofd-redacteur en editor/columnist  van de internetkrant ICM-Online, door de rechter veroordeeld wegens smaad naar het bestuur van JES.

De Stichting Japanse Ereschulden( JES) heeft de heer F.A. Schwab in kort geding gedagvaard naar aanleiding van het door de heer Schwab geschreven en door hem op ICM-online geplaatste voor JES schadelijke Artikel “De vervlogen valse droom van de Japanse Oorlogsslachtoffers”. Hierna te noemen Artikel.
Het Artikel werd op 6 juni geplaatst en de zitting van het kort geding vond op 12 juli in Arnhem plaats.Op 19 juli 2017 concludeerde de voorzieningenrechter en stelde vast dat Schwab jegens JES onrechtmatig heeft gehandeld en vonniste:      Stichting Japanse Ereschulden

20 juli Reactie ICM Online

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

50 reacties op Stichting Japanse Ereschulden  versus ICM Online

 1. Loekie zegt:

  “De heer Schwab heeft niet de veronderstellingen zorgvuldig onderzocht en zich zoals de voorzieningenrechter stelde zich gebaseerd op “roddels” en niet op feiten dan wel die tendentieus gepresenteerd”
  Da’s belangrijk wat de rechter stelde: roddels…niet op feiten gebaseerd…feiten tendentieus gepresenteerd.
  Laat dit een les zijn voor eenieder.

  • Bert zegt:

   @Loekie : Waar rook is is vuur,Schwab kan dan wel in het ongelijk zijn gesteld maar dat wil niet zeggen dat hij ongelijk had,die rechter kijkt puur juridisch en dat punt heeft de heer Schwab misschien niet handig gespeeld,kijk de ene advocaat krijgt boef X wel vrij ,terwijl boef X bij een ( mindere ) advocaat zomaar 20 jaar krijgt.

   • Boeroeng zegt:

    Bert…..
    Ik kan schrijven dit bijv:
    politicus X heeft vriendin vermoord.
    De rechter kan mij veroordelen wegens smaad.
    Maar dan kan ik ook stellen: dat wil niet zeggen dat ik ongelijk heeft.
    Er is geen enkel bewijs, NUL komma NUL van wanbeleid bij JES of diefstal door genoemde personen.

    Ik ga niet oude verhalen over F.Schwab naar boven halen…. maar laat ik het zo zeggen:
    hij staat bekend slordig met de feiten te zijn, iets met zuigend op den duim, al dan niet vermengd met een zekere ego en rancuneusheid.

    • Bert zegt:

     Boeroeng : Er is geen enkel bewijs,NUL komma Nul van wanbeleid bij JES of diefstal door genoemde personen.”” Nou daar ben ik blij om ,het zou ook vreselijk zijn als JES de boel wel belazerd had,al die Indische oudjes maar doneren vanaf 1990 .

 2. Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

  Nou, nou Heer Bert,

  Ik heb al lezend ICM-on-line, meer de indruk dat dhr F.Schwab zelf het vuurtje heeft gestookt en daarna heel hard riep: hé daar is rook.
  Vaak word ik beschuldigd van onwelriekend taalgebruik, maar dhr Schwab is op die web-site niet gehinderd door enig kennis wel grensverleggend bezig, wat wel blijkt. (is dit een argument voor smaad?)

  Ik ken JES als een heel serieuze club, één van onze zeer geachte lezers, dhr Ted Hartman is een verfent aanhanger, die vele jaren aan de demonstraties bij de Japanse ambassade mee doet. Ik heb veel respect voor hun niet aflatende doorzettingsvermogen. Ik twijfel niet aan de oprechtheid van die Club en blijf , ook gemotiveerd door die wilde actie van dhr F. Schwab daarom donateur.

 3. Edgar Ingram zegt:

  ZITTEN JULLIE MEKAAR WEER IN DE MODDER DRUKKEN ,DONT FORGET SATU DARAH DAN SATU BANGSA ,WEKUNNEN HET NIET MEER VEANDEREN ,GEZAAMLIJK ZULLE WE VECHTEN ,WAS DAT NIET EENMACHT MAAK DRACHT

  • Loekie zegt:

   Nou, of je bij Indo’s kunt spreken van satu darah vraag ik mij ten zeerste af. Ik bedoel: “Indo” is een verzamelnaam.

   • Ron Geenen zegt:

    @Nou, of je bij Indo’s kunt spreken van satu darah @

    Nee, want we komen van eilanden af met een ieder zijn eigen gewoonten. Daar begint het al.

    • Boeroeng zegt:

     Toch hebben Indische mensen over andere Indische mensen : we horen bij elkaar .
     Dat is wel een satu darah gevoel.

    • Ron Geenen zegt:

     @we horen bij elkaar .
     Dat is wel een satu darah gevoel.@

     Ze liggen ook constant met elkaar overhoop. Zie de Indo Organisaties, die straks weer moeten samenwerken in het komende IHC No.4. Een ieder zegt de Indo te vertegenwoordigen, maar in werkelijkheid vertegenwoordigt hij/zij alleen zichzelf.

    • Boeroeng zegt:

     Ron,
     Er zijn geen berichten over ruzie van de komende Indische bewoners van het pand Sophialaan 10.
     Er is ook geen herinneringscentrum nr 4

    • Ron Geenen zegt:

     @Er is ook geen herinneringscentrum nr 4@

     Project Sophialaan is de opvolger van Bronbeek. Daarvoor waren er 2 verschillende locaties in Den Haag. De eerste ging door corruptie failliet.
     De 4de bestaat nog niet, want dat gaat pas officieel beginnen op 1-1-2018. Vrees met grote vreze!

    • Boeroeng zegt:

     Indisch Herinneringscentrum Bronbeek is nr 3 en die verhuist naar Sophialaan 10.
     Die wordt niet opgeheven, fuseert niet, wordt geen afdeling van een bestuur boven hun.
     Er wordt geen nr 4 opgericht .
     De bedoeling is dat minstens 2 andere Indische organisaties en 1 Molukse stichting kantoor gaat houden in dit pand. En er zijn geen berichten dat de verhuizende Indische organisaties ruzie hebben.

    • Ron Geenen zegt:

     @De bedoeling is dat minstens 2 andere Indische organisatie en 1 molukse stichting kantoor gaat houden in dit pand. En er zijn geen berichten dat de verhuizende indische organisaties ruzie hebben.@

     Ik ben wat dat betreft geen optimist. Daarnaast komen er een paar nieuwe organisaties bij.
     Voor mij is dat dan een nieuwe opzet en ik zie dat als de vierde. Er zijn nieuwe regels en nieuwe subsidies. Ik heb ook niet gezegd dat er ruzie is tussen de verhuizende organisaties.

    • Bert zegt:

     @Ron Geenen : Hier in Amsterdam heb je alle rassen en cultturen ,ik ga het liefst om met Molukkers ,Egyptenaren en Hindostanen vooral met Hindostanen ( uit Suriname dus) kan ik het goed vinden ,Indo,s ? heb er altijd problemen mee,bij mij op de schaakclub zit een 3 e generatie Indische jongen ( Duitse vader/Indische moeder ) Die jongen woont in een begeleid wonen complex ,nou ja jongen hij is al 39 jaar ,gegeven moment kwam zijn begeleider even praten met mij of ik a.u.b wat aardiger voor die jongen kon zijn ,nou ja wist van de prins geen kwaad ! “” Maar u schreeuwt altijd zo volgens die jongen “” ja dank je de koekoek ik schreeuw tegen iedereen ,maar moet toegeven Indische mensen houden daar niet van ,een Indisch vrouwtje die mij hielp achter de bar met al die Surinamers ,zei eens “” Vreselijk ze schreeuwen allemaal ,als een stel apen ! “” Toen zei een Hollander “” En Bert niet dan ? “” Ze antwoordde “” Dat is de ergste schreeuwer !”” Tja ik vraag me wel eens af als ik nou NIET in Suriname was opgegroeid zou ik me dan ook als een bedeesde Indo gedragen ?

    • Ron Geenen zegt:

     Toch een vraag; waarom moet men naar elkaar schreeuwen? Kan toch gewoon met elkaar gepraat worden. Gewoon als de ene volwassene tegen een ander. En waarom doen Surinamers dat? Tussen haakjes, ik heb in Den Haag een Surinaamse vriend waarvan de vader een Chinees is en moeder een Surinaamse. Hij heet Leo Tjong A Tjoe en is een HTSér. Hij sprak altijd vrij zacht.

  • Ron Geenen zegt:

   Heer Ingram: Het schrijven met hoofdletter is een vorm van schreeuwen en schelden op het internet. Het is maar dat u het weet.

 4. Trudy Verstegen zegt:

  De heer Geenen heeft gelijk, Indo’s zijn geen ras of een eenduidig te typeren bevolkingsgroep, wij zijn een koloniaal bijprodukt, waar de koloniale verwekker niet trots op was een soort ‘collateral damage’ van de geschiedenis in de Oost. Tot op de dag van vandaag moeten wij aan buitenstaanders aan te tonen dat wij een eigen geschiedenis hebben, niet zo maar een andere Indonesische bevolkingsgroep zijn en tot op de dag van vandaag moeten strijden om rechtgedaan te krijgen.

  • bokeller zegt:

   Tsja,tien jaar terug !!!
   Op naar de komende tien jaaaarrrenn.????
   siBo

   Indisch Herinneringscentrum Bronbeek
   Het herinneringscentrum, dat “Indisch Herinneringscentrum Bronbeek” gaat heten, zal (de oorzaak en gevolgen van) de Tweede Wereldoorlog in Azië voor een breed publiek presenteren.

   Het centrum zal zich vooral richten op de Japanse bezetting van Nederlands-Indië, de Bersiapperiode (de onafhankelijkheidsstrijd direct na de Japanse aftocht), de repatriëring van Indische Nederlanders en de integratie van deze groep in Nederland.

   Ook zal het centrum een ontmoetingsplek zijn voor Indische Nederlanders, waar zij herinneringen kunnen delen en herdenken.

   https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2007/07/27/indisch-herinneringscentrum-naar-bronbeek

   • Ron Geenen zegt:

    @Indisch Herinneringscentrum Bronbeek@

    Ja, Bo: Met een nieuwe subsidie regeling, wat dat dan ook moge inhouden. (Nog niet bekend)
    Ben trouwens benieuwd wie ook voor de Indo’s in het buitenland willen spreken. Immers die doen ook aan herinneren en herdenken. Heb er wel zo mijn idee over.

    • Loekie zegt:

     Wie voor de Indo’s in het buitenland wil spreken?
     Die Indo’s kunnen wellicht gewoon per fijne brief spreken.

  • PLemon zegt:

   @Indo’s zijn geen ras…..een koloniaal bijproduct.

   Nou…een nieuw ”mensenras’… mestiezen?

   *** “…mengbloeden uit voormalig Nederlands-Indië werden mestiezen genoemd voordat het begrip Indo-Europeaan in de negentiende eeuw zijn intrede deed. De VOC gebruikte het verbasterde mesties en mestiezen omdat het Portugees en depidginvormen van het Portugees in de gekoloniseerde gebieden lingua franca waren. De eerste mestiezen in Indië en de mestiezen uit de gebieden die later veroverd werden op de Portugezen, zoals Malakka, waren vaak van Portugese afkomst. Wettelijk werd een deel van de mestiezen tot de Mardijkers gerekend en ook zo genoemd.[1] Tegenwoordig worden de termen “mestiezensamenleving” en “mestiezencultuur” soms gebruikt wanneer het over de cultuur van de Indo-Europeanen gaat.
   https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Mesties

  • Peter van den Broek zegt:

   Indisch Herinneringscentrum is een plek waar ze slachtoffers van Jappenkampen ongemerkt laten buigen voor de Japanse oorlogsvlag (herinneringen delen). Ook waar Jappenkampen ineens interneringskampen worden genoemd, terwijl het eigenlijk vernietigingskampen waren.

   Indisch HerinneringsCentrum heeft en stripboek uitgegeven waarvan me de naam om Freudiaanse redenen is ontschoten. Toen aan de striptekenaar werd gevraagd waarom een blanke en geen Indo als hoofdpersoon optreedt, antwoordde hij dat daardoor Nederlandse scholieren zich beter kunnen identificeren met de hoofdpersoon!!!! Dat zal dus wat worden met een stripboek over de Negerhut van Oom Tom of over Winnetoe.

   Indisch HerinneringsCentrum is ook de plaats waar samoerai-zwaarden zonder uitleg worden getoond. Het IHC had toch mooie foto’s van Nanking kunnen tonen waarbij Jappen een wedstrijd hielden wie de meeste hoofden van Chinezen (minder superieur ras) kon afhakken.op een zomerse dag. .

 5. Trudy Verstegen zegt:

  Domheid en onbenul is niet alleen voor behouden aan blanda’s die het beter weten, ook Indo’s kunnen er wat van, dan hoef ik alleen maar bepaalde commentaren op deze site te lezen. Net zoals de deugden ‘kinnesinne, naijver, op de man spelen, betweterigheid en beledigen’, ons Indo’s is niets vreemd. Alleen in het behalen van ons ‘recht’ zijn we niet zo slim!

  • bokeller zegt:

   ##ook Indo’s kunnen er wat van##
   Nou – Nou !
   U durft ’t wel ,ja. Mss. door code Oranje aan gestoken.
   siBo

  • e.m. zegt:

   @ Domheid en onbenul is niet alleen voor behouden aan blanda’s die het beter weten,@
   — Zeker.

   @ ook Indo’s kunnen er wat van,@
   — Te bewijzen:

   @ dan hoef ik alleen maar bepaalde commentaren op deze site te lezen. /…./ ‘kinnesinne, naijver, op de man spelen, betweterigheid en beledigen’, ons Indo’s is niets vreemd.@
   — QED !

   @ Alleen in het behalen van ons ‘recht’ zijn we niet zo slim!@
   — Code 4***

   Conclusie:
   Den Indo is dus niets menselijks vreemd, gelukkig maar !!!

   ***De politiek heeft geen contact met u kunnen leggen. U was of bent gedurende een langere tijd onbereikbaar (geweest)

   • Bert de Suri-Indo zegt:

    “” De politiek heeft geen contact met u kunnen leggen .U was of bent gedurende een langere tijd onbereikbaar ( geweest) Ja dank je de koekoek rumah Trudy was/werd /wordt massaal belegerd door bloeddorstige Indo,s ( sommige in rolstoel) ,Betoel betoel we gaan niet graag op onze smoel.kassian si Trudy maar ze heeft wel gelijk ook Indo,s zijn mensen met of zonder deugden.ja wie zonder zonden is gooie de eerste steen !

   • PLemon zegt:

    @…ook Indo’s kunnen er wat van.

    Erfelijk of overgenomen?…of de posters lekker downplayen. ..😛

    *** Van huis uit zijn we gewend – en dit gebeurt vaak onbewust – om alles wat blank en Europees is, als hoger, mooier en beter te zien. Dit blanke ideaal projecteren we niet alleen op de wereld om ons heen, maar ook op onze eigen cultuur en op ons zelfbeeld.
    Zelfhaat
    Ter illustratie van dit geïnternaliseerd racisme, hierbij een aantal voorbeelden. Allereerst verbinden we zogenaamde ‘abnormale’ eigenschappen aan onze Indonesische roots. In de beleving van onze identiteit vindt er een tweedeling plaats. Kenmerken als spiritualiteit, temperament en sensualiteit worden gekoppeld aan de Indonesische roots en zijn dus ‘bruin’. Efficiëntie, rationaliteit en hard werken worden gezien als Nederlands en dus ‘blank’. Deze categorisatie is racistisch en is gebaseerd op stereotiepe ideeën over bruin en blank. Die stereotiepe ideeën hebben we dus overgenomen en geïnternaliseerd. De zogenaamde ‘abnormale’ eigenschappen worden ook nog eens als minderwaardig bestempeld, waardoor ze worden onderdrukt. Hierdoor ontstaan zelfhaat, identiteitsproblemen en destructief gedrag.
    http://www.indisch3.nl/2013/09/09/de-dekolonisatie-van-de-indo/

    • Bert de Suri-Indo zegt:

     Pak PLemon ,dat artikel klopt ! Ook die Indo,s discrimineren onderling ,mijn moeder is 50% Nederlands ,mijn vader 25% maakt ons 37,7% Indonesisch, ( volgens van den Broek onzin die percentages ,volgens mij ook ) Maar de meeste van mijn broers en zussen zien er gewoon Nederlands uit,zo niet bij mij zie er echt uit als een Indonesier ,ben vaak geconfronteerd geweest met Indo,s die uit de hoogte zeiden ,dat ze veel meer Europees waren dan ik ,nou ja trek mijn schouders op en zeg dan nou ja ben je dan gelukkiger ! Ook in Indonesia trokken ze mijn Indo schap in twijfel ,gegeven moment zegt een Indonesier “””U zegt dat u een Indo bent maar kijkt u goed naar de dochters van de baas ( Hollander met Indonesische vrouw) die zijn een stuk blanker ! Ja klopt maar die lopen niet op klaarlichte dag tussen 13.00uur en 16.00 uur in de snikhete zon ,vandaar dat ik net op een Papua lijk maar ik heb geen zelfhaat,indentiteitsproblemen of destructief gedrag ,waarom ? sta heel sterk in mij n schoenen ,De Voorzienigheid ( of zo) kan ook zeggen GOD heeft mij zo op de wereld gezet ,waar moet ik mij dan voor schamen ?

    • Ron Geenen zegt:

     @waar moet ik mij dan voor schamen ?@

     Komt ook niet in mijn woordenboek voor.

    • Jan A. Somers zegt:

     Ik vind het steeds moeilijker worden. En ik begin ook te snappen waarom mensen steeds moeilijker praten over identiteit enzo. Volgens mij snapt niemand het meer. Geeft niet.

  • Ron Geenen zegt:

   @Net zoals de deugden ‘kinnesinne, naijver, op de man spelen, betweterigheid en beledigen’, ons Indo’s is niets vreemd. Alleen in het behalen van ons ‘recht’ zijn we niet zo slim!@

   Ik weet niet of dat iets is van de Indo alleen, of dat het gewoon een menselijke trek is. Maar misschien ligt het wel aan het feit dat de Indo afkomstig is van eilanden en verschillende stammen, die allemaal hun eigen aard hebben. Daarnaast zijn wij ook afkomstig niet alleen van Nederlanders.
   Immers Nederlanders zijn anders dan Belgen en anders dan Fransen, Spanjaarden en Portugezen.
   Mix dat allemaal maar eens en dan is de Indo het eind resultaat. Vaak een alleenstaand individu.
   Een ding is zeker, de Indo past zich overal makkelijk aan. Ik merk allerlei trekjes bij de NL Indo en die zijn anders dan bij de Indo hier in Californie.

 6. Bert de Suri-Indo zegt:

  Sorry maak een telfout ( ben een beetje mabok) mijn vader is 75% Nederlands ,Pak Keller niet weer beginnen met die lege melkfles ( Lol)

 7. theodoor7 zegt:

  Loekie zegt:
  11 september 2017 om 10:23
  “De heer Schwab heeft niet de veronderstellingen zorgvuldig onderzocht en zich zoals de voorzieningenrechter stelde zich gebaseerd op “roddels” en niet op feiten dan wel die tendentieus gepresenteerd”
  Da’s belangrijk wat de rechter stelde: roddels…niet op feiten gebaseerd…feiten tendentieus gepresenteerd.
  Laat dit een les zijn voor eenieder
  ________________________________________
  Toevoegen
  De kort geding rechter in Arnhem heeft in zijn vonnis geoordeeld, inzake het artikel over St. JES.
  Door F.Schwab (ICM Editor) geplaatst op 20 Juli 2017 om 17.30
  Blog bekijken
  De kort geding rechter in  Arnhem heeft in zijn vonnis geoordeeld, dat het artikel in ICM “De valse vervlogen droom van de Japanse oorlogslachtoffers”  die op  6 juni 2017 om 8:30 werd gepubliceerd zie http://icmonline.ning.com/profiles/blogs/de-vervlogen-valse-droom-van-de-japanse-oorlogslachtoffers verwijderd moet worden, en ICM moet afstand nemen van dit artikel.
  ______________________  
  OK. EN NU MAAR DE VREDESPIJP ROKEN: SATU DARAH DAN SATU BANGSA !
  (Bij deze neemt ICM afstand van het artikel en  het artikel van de ICM site is verwijderd. 20 juli Reactie ICM Online) Ted Hartman, donateur Stichting Japanse Ereschulden.

 8. Ferry schwab zegt:

  Met vol interesse heb ik het modder gegooid naar elkaar toe met alleen speculaties, wegens het plaatsen van het bewuste artikel De realiteit ligt anders dan hier weer wordt gespeculeerd . Als ICM editor ontvingen bronnen van………. die je als betrouwbaar mag aanmerken. Informatie uit de bronnen die mij werden toegestuurd ging om de stukken van de Rechtbank inzake falisement van dhr. Wagtendonk ; Letterlijk werd ik door de bronnen bestookt . Eerst heb aan de hand van de fallisemenstukken van de rechtbank die ik dus van de bronnen tot op detail heb gehad. Het ging om 9 BV’s en 1 holding. Ik heb de curator benaderd of dit consequenties heeft. Zoals gebruikelijk zweeg de curator, want de lijst met de concurrente crediteuren was niet gemeld in verslag. Het verslag wat ik van bronnen ontving was een oude. Immers de zaak liep nog en ik wachtte tot volgende faillisement verslag werd gepubliceerd. Ik ben inderdaad onhandig geweest net zoals speculaties zoals jullie allen hier weer bezig zijn over mijn persoon. Als jullie mij hebben gebeld hadden jullie ook kunnen beschikken over de faillisementverslagen van dhr Wagtendonk. De betreffende curator had ik gevraagd of dit consequenties heeft voor JES, antwoord dat het falissement privacy is, daar kon hij verder dus niets over zeggen. Ik hoop van harte dat het failisement in die kwestie is opgeheven. Bronnen zijn…………. die jullie heel goed kennen, hebben mij bestookt met de spullen van heer Wagtendonk, hebben weer Ferry Schwab van ICM voor hun karretje gespannen,,.

  TOT Slot alles wat ik hier over mij lees is SMAAD, ONWAARHEID en LASTER, hier staat een dwangsom van 10.000 euro per dag. En net als bij mij is de eigenaar aansprakelijk,

 9. Ferry schwab zegt:

  Zou zeer prettig zijn als jullie mij met traktaat van Wassenaar steunen, inmiddels ruim 85.000 euro uit prive in dit project gestoken aan de noodzakelijke kosten.. Inmiddels hebben 15.000 Indo’s hun handtekening gezet.i Het was weer een Icm abonnee die onze redactie hiaaerop wees. Praten vullen gaatjes zoals hier ! Wisten jullie wie die 10.000 handtekeningen hebben opgehaald voor die 1100 knil betalingen ?

 10. Ferry schwab zegt:

  Ferry schwab zegt:
  6 december 2019 om 23:06
  Met vol interesse heb ik het modder gegooid naar elkaar toe met alleen speculaties, wegens het plaatsen van het bewuste artikel De realiteit ligt anders dan hier weer wordt gespeculeerd . Als ICM editor ontvingen bronnen van………. die je als betrouwbaar mag aanmerken. Informatie uit de bronnen die mij werden toegestuurd ging om de stukken van de Rechtbank inzake falisement van dhr. Wagtendonk ; Letterlijk werd ik door de bronnen bestookt . Eerst heb aan de hand van de fallisemenstukken van de rechtbank die ik dus van de bronnen tot op detail heb gehad. Het ging om 9 BV’s en 1 holding. Ik heb de curator benaderd of dit consequenties heeft. Zoals gebruikelijk zweeg de curator, want de lijst met de concurrente crediteuren was niet gemeld in verslag. Het verslag wat ik van bronnen ontving was een oude. Immers de zaak liep nog en ik wachtte tot volgende faillisement verslag werd gepubliceerd. Ik ben inderdaad onhandig geweest net zoals speculaties zoals jullie allen hier weer bezig zijn over mijn persoon. Als jullie mij hebben gebeld hadden jullie ook kunnen beschikken over de faillisementverslagen van dhr Wagtendonk. De betreffende curator had ik gevraagd of dit consequenties heeft voor JES, antwoord dat het falissement privacy is, daar kon hij verder dus niets over zeggen. Ik hoop van harte dat het failisement in die kwestie is opgeheven. Bronnen zijn…………. die jullie heel goed kennen, hebben mij bestookt met de spullen van heer Wagtendonk, hebben weer Ferry Schwab van ICM voor hun karretje gespannen,,.

  TOT Slot alles wat ik hier over mij lees is SMAAD, ONWAARHEID en LASTER, hier staat een dwangsom van 10.000 euro per dag. En net als bij mij is de eigenaar aansprakelijk,

 11. Bert Krontjong zegt:

  TOT Slot alles wat ik hier over mij lees is SMAAD,ONWAARHEID en LASTER ,hier staat een dwangsom van 10.000 euro per dag (op) .En net als bij mij is de eigenaar aansprakelijk .Zover Ferry Swap .Nou nou Boeroeng een regelrechte bedreiging aan jouw adres ,slaap je nog wel goed vanavond ? Of lig je net als ik in een deuk van het lachen ? Ten eerste volgens mij moet Herr Schab eerst goed Nederlands leren ,zijn Nederlands is vol spelfouten ,is niet erg ,kunnen we weer lachen en ten 2 e De Webmaster is echt niet verantwoordelijk voor datgene waar de mensen op reageren .Ik wist wel dat er nogal wat gefrustreerde Indo,s rondlopen MAAR DAT HET ER ZOVEEL WAREN !! wist ik niet ( Weer wat geleerd )

  • Piet Azijnpisser zegt:

   Tja …. roewet boelet die meneer Schwab. Ik heb serieus geprobeerd hem te volgen en begrijpen, maar dat is mij niet gelukt. Ik kan geen tali aan zijn verhaal vastknopen.

   Maar goed, ik zal me verder koest houden. Voordat ik het weet heb ik een claim aan mijn broek wegens smaad. Nu maar hopen dat ook meneer Schwab tevreden is en niets meer van zich laat horen.

   • Bung Tolol zegt:

    U bent mooi de kontol sorry L.L mener Piet ,Tuan Slap heeft u bovenaan het lijstje staan !.ga maar alvast sparen voor die 10.000 euro per dag ,dat wordt weer kranten bezorgen Pietje !

 12. Boeroeng zegt:

  Bert,

  Ik open dit topic met een citaat van de website Japanse Ereschulden.
  De beweringen daarin gedaan zijn voor rekening van het bestuur van de Japanse Ereschulden , maar ik nam aan dat het wel waar was .
  Zover ik het begreep waren die beweringen geen smaad en laster, volgens de begrippen in de volksmond. Die interpretaties kunnen anders zijn dan de juridische interpretaties van “smaad en laster’ , maar ik neem aan dat ook een rechter deze tekst van de Stichting Japanse Ereschulden nooit zal beoordelen als smaad en laster.

  Ik ben niet verantwoordelijk voor de juistheid van andermans beweringen die ik citeer als nieuwsitem.
  Ik ben ook in beginsel niet verantwoordelijk voor de juistheid van de teksten van de reageerders ook al is het schadelijk voor derden.
  Tot een bepaalde hoogte dan.
  Al te schadelijke meningen over derden is wel mijn verantwoordelijkheid als mens, als webmaster, als wannabeejournalist.
  Wel of niet publiceren of verwijderen is dan aan mij.

  Op 11 september 2017 10.57 heb ik in de laatste zin mijn mening weggezet.
  Deze lijkt mij feitelijk waar , als het niet zo is, dan wel geen enkele rechter zal mij willen dwingen die te verwijderen.
  Idem met alle andere teksten van reagerende lezers.
  Het valt allemaal binnen het recht van vrije meningsuiting.

  En vaagjes dreigen met een dwangsom van vele euro’s, als ik bepaalde teksten niet verwijder getuigt niet van redelijkheid en realisme.
  Het is een flauwe poging tot bangmakerij. Zo flauw dat het hilarisch is.
  En vooral schadelijk voor de bangmakerwannabee zelf.

  • R Geenen zegt:

   @ Boeroeng en Bert. Zoals je het uitleg klopt wel, maar dan volgens de regels en wetten in Nederland. In Amerika moet men heel wat voorzichtiger zijn. Daarom hebben bijna alle websites in de US een DISCLAIMER. Mijn disclaimer staat heel onderaan rechts in een zwart veld. Vermoedelijk heeft zo ieder land wel zijn eigen regels en wetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.