Indisch4ever op de TTF / stripboek `de Terugkeer`

Afgelopen woensdag waren wij in Schaarsbergen. Deze heer werd bijna in een militare bus gezet. Men dacht ach die moet natuurlijk ook naar de Madjoe-reunie…maar neen, de reis ging richting Den Haag naar de pasar natuurlijk!

Zaterdag 4 juni.  Alweer de een na laatste pasardag zeg, taaim flááizz. Vandaag hadden wij een kort en strak schema….uhm…nouja, dát was in eerste instatie wel de intentie….maargoed je weet eigenlijk vantevoren dat er néks van komt, allerlei plannen en voornemens, tapi kalau puntje ke paaltje…(jaja ‘k was ook nog ke sekolah-Indonesia in de ochtend) In het Bibit interviewde Ricci Scheldwacht illustrator van het stripboek “de Terugkeer”, Eric Heuvel.


archieftopic recensie

Waar wij helaas niet bij aanwezig konden zijn was de talkshow rond Tjalie Robinson en zijn werk.  We hadden kennelijk wat gemist want na afloop vingen we veel kritische geluiden op: ” …ze hadden iemand als gespreksleider moeten kiezen die meer kennis van zaken heeft, die Tjalies werk daadwerkelijk heeft gelezen én begrepen”. Iemand vond dat deze talkshow geen recht deed aan een groot man als Tjalie Robinson. Men vond het ook uitermate vreemd dat Tjalie niet prominenter aanwezig was op de TTF, d.m.v bijv. een grootse tentoonstelling in het kader van 100 jaar Tjalie.

Dit bericht werd geplaatst in TTF 2011. Bookmark de permalink .

2 reacties op Indisch4ever op de TTF / stripboek `de Terugkeer`

  1. Siem Boon zegt:

    Wie zou die “men” zijn? En met hoevelen was “men”? 😉
    Tuurlijk zou het fijn zijn, een expo over Tjalie. Maar dan was er geen expo over de Indische keuken, en er was al geen Kooktheater. Keuzes! We hebben overigens al tweemaal een expositie over Tjalie Robinson gemaakt. En hebben jullie Indisch Anders gezien, met veel aandacht voor Tjalie?
    Al met al denk ik dat in 2011 tot nu toe door Stichting Tong Tong meer aandacht aan Tjalie is besteed dan door wie ook.

  2. nelly zegt:

    ..”men” waren 2 personen Siem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.