Zuid-Korea in clinch met Japan


In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul is een dag voor de herdenking van de capitulatie van Japan in 1945 een bijzondere actie van start gegaan op vijf buslijnen. In de bussen werden beelden geïnstalleerd van ‘troostmeisjes’. Dat waren vrouwen uit door Tokio bezette landen die in de Tweede Wereldoorlog door het Japanse leger als seksslaven werden ingezet. NRC .

South Korean President Moon Jae-in urged Japan’s leaders on Tuesday to be bold and take steps to resolve long-standing disagreements on the issues of wartime forced labor as well as “comfort women,” who were forced to work in Japanese wartime military brothels. The Japan Times.

A South Korean court on Friday ordered Japan’s Mitsubishi Heavy Industries to pay four Korean victims of wartime forced labor between 100 million won (US$87,413) to 150 million won each in compensation.It is the second time this week that the Gwangju District Court has ruled in favor of forced labor victims in damages suits against Mitsubishi. On Tuesday, the same court also ordered the Japanese firm to pay compensation to two victims. yonhapnews

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zuid-Korea in clinch met Japan

  1. Wal Suparmo zegt:

    De Indonesische regering daartegen, doet niets voor de ROMUSA’ s om de gioede relaties niet tebederfen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.