3 sept Toorop kumpulan

Klik op de plaatjes.
Rechts: uit VOC-archief.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op 3 sept Toorop kumpulan

 1. Huib zegt:

  Op een ander topic werden de Indo denkbeelden van mijn jeugdmaatje Ruud Toorop aangehaald.
  Alleen al het feit dat hij er in geslaagd is zijn voorvader in het VOC archief te achterhalen vind ik bijzonder knap. Zie nu dat hij er al vanaf 1974 mee bezig is.

  Trouwens hij heeft enige jaren geleden ook voor mij gevonden dat het plaatsje Helsheim, waar mijn voorouders vandaan kwamen, in Z.O. Frankrijk ligt. Daarvoor ben ik zowat heel Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk afgereisd om dat plaatsje te lokaliseren. Er was toen nog geen internet, dus voor familie onderzoek moest je naar de archieven in bv. Naarden, Ameterdam en Den Haag en zelfs Geneve en Bern heb ik bezocht voor dat familie onderzoek.

  Voor de Toorop kumpulan heb ik ook een uitnodiging ontvangen, want in onze teenertijd was ik heel vaak tijdens de vakanties bij hem en zijn ouders in Amsterdam te vinden. Ook in den Haag bij zijn oom en neven Leijdelmeijer, waarvan Frans natuurlijk grote landelijke bekendheid geniet.

  Maar Ruud het spijt me, dan kan ik door omstandigheden niet komen. Al ben k natuurlijk wel zeer vereerd dat je me nog steeds bij de familie rekent.

 2. bokeller zegt:

  Frans Toorop,mijn buddy in de loopgraven
  bij – 42o in Korea en de verwarming is het
  aloude systeem flink stampen en blazen.
  siBo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.