Serendipiteit


Lees en beluister zijn pagina’s, deze en deze.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Serendipiteit

 1. Jan A. Somers zegt:

  Serendipiteit vind je niet. Die is er ineens. Maar je moet er wel open voor staan.

  • PLemon zegt:

   @Hr JS ” Die is er ineens.”
   Zoals…
   ***Iemand neemt iets geks waar met zijn zintuigen of een meetinstrument, of hij bedenkt of droomt iets merkwaardigs. En hij staat daar letterlijk en figuurlijk bij stil. Hij onderzoekt dan zo nauwkeurig mogelijk wat er precies aan de hand is, verzint een verklaring, en toetst die in een nieuwe situatie.
    http://theoptimist.nl/serendipiteit-de-ongezochte-vondst/

 2. Alfred J.Bollebakker zegt:

  Beste Jan A.Somers.
  Tot 27-dec-2014 is dat wat je zegt waar. Maar je kan er nu systematisch eraan werken binnen een project. En inderdaad je moet wel waakzaam zijn!! Maar dat leer je snel genoeg. Zie verder op http://www.bsi.one en op http://www.project.blue
  En je moet niet vergeten…Indo’s worden wel eens Blauwen genoemd. Het is niet toevallig dat ik erachter gekomen ben dat dit kan d.w.z. systematisch procesmatig serendipiteit opwekken of inleiden….ergo je eigen toekomst beinvloeden of richting geven. En dit is getest op diverse megaprojecten en zoals je ziet ook met personen. En dit alles heb ik ook maar serendipitsich gevonden. Ik zocht er niet naar….ik zocht naar wat anders….maar tussen 2004 en 2006 ZAG ik het opeens, de Blauwe Zwaan. En nu, na veel testwerk, gaan projecten het gebruiken…daarna elk persoon.

 3. Alfred J.Bollebakker zegt:

  Correctie
  sites zijn:
  http://www.projectman.blue ( de site voor projecten, planning, kansen/risico’s en serendipiteit )
  http://www.bsi.one ( Blue Swan Index t.b.v. Fair Trade met ranking systeem )
  http://www.wtp.one ( site voor de nieuwe VOC 2.0….Fair Trade voor 3000 regio’s in de wereld )
  Ja, ik heb zo mijn dromen….deze Buleh uit Bandung.

  • Jan A. Somers zegt:

   Zo moeilijk heb ik het in mijn onderzoeksloopbaan nooit gemaakt. Het komt wel. Misschien, of niet, ik zie wel. Maar als…. herken het, en spring er meteen op in.

   • Alfred J.Bollebakker zegt:

    Beste Jan,
    Ik weet dat het bij onderzoekers al veel langer een bekend fenomeen is. Maar nu breng ik dit fenomeen ook bij de projectenwereld en in het dagelijks leven. Pek van Andel was de man die het woord naar Nederland bracht en ik heb er een paar add-on’s aan toegevoegd waardoor het systematisch kan worden ingeleid. Wat je krijgt “Out of the Blue” dat weet je natuurlijk niet…maar het is altijd waardevol en bruikbaar….en soms zit er een Quantum Leap tussen die de hele mensheid een andere richting op duwt. En is mijn Blauwe Zwaan Theorie een Quantum Leap? Ik denk van wel….want tot 27-dec-2014 kon niemand de toekomst voortschrijdend beinvloeden. Daarna wel. Je kan het voor van alles gebruiken ….zelfs in de liefde 🙂 .Maar voorlopig hou ik het gewoon eerst bij projecten. De KNAW en de KIVI zijn op de hoogte. En…ook Nikola Tesla vermoedde dit alles al 100 jaar geleden. Maar hij was te druk met zijn 0-punt energie. Hij gaf ons wel de 3-fasen wisselstroom gelukkig. Anders zaten we nog in het donker.

    • Jan A. Somers zegt:

     “3-fasen ” Dat is nou de ellende bij onze lift. Zo af en toe, gemiddeld twee keer per jaar, verdomt die het. Ik, ouwe sinjo, trappen aflopen naar de machinekamer, ja, fase uitgevallen, voeding gestopt. Knopje indrukken, daarna knopje besturing indrukken, een heleboel lawaai, en hij doet het weer. Daar heb ik nou voor doorgeleerd! In ieder geval monteurskosten + BTW uitgespaard. Bestuur blij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.