Beyond the Bungalow

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij vragen wij de leden van uw netwerk om deel te nemen aan ons historisch onderzoeksproject, Beyond the Bungalow, waarin de geschiedenis van het alledaagse koloniale leven wordt onderzocht aan de hand van koloniale huizen in voormalige Europese koloniën. Wij geloven dat uw ervaringen en expertise over het voormalige Nederlands-Indië erg waardevol voor ons onderzoek zullen zijn.

We zijn geïnteresseerd in foto’s, schetsen en/of verhalen over koloniale huizen die gebouwd zijn in voormalig Europese koloniën in de negentiende en/of twintigste eeuw. Denk bijvoorbeeld aan beschrijvingen van bouwkundige details, maar ook van individuele objecten in het huis. Wat maakte koloniale huizen tot een ‘thuis’ – of juist niet? Waren koloniale huizen openbare of privé ruimten? Waren deze huizen raciaal segregeert of juist plaatsen van interraciale en interetnische ontmoetingen? Waren het plekken van werk of vrije tijd? Hoe was het om de huizen te bouwen, of er te wonen of werken? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen waar wij benieuwd naar zijn. Van het hoofd van het huishouden tot bediendes, elke ervaring is waardevol.

Met uw input hopen we een platform te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen over het koloniale dagelijks leven. Voorbeelden van bijdragen kunt u hier vinden: http://www.beyondthebungalow.com/nl/category/contributions-2/.  Deze kunnen bevatten, maar zijn niet beperkt tot, foto’s of beschrijvingen van: woonhuizen, landgoederen, exterieurs en interieurs, meubilair, kunstvoorwerpen, inheemse artefacten, plattegronden en huishoudelijke boeken.

Graag willen we uw leden uitnodigen om deel te nemen door documenten en foto’s toe te voegen op onze website: www.beyondthebungalow.com.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Beyond the Bungalow

 1. Anoniem zegt:

  Voor Blauwvogel. Ik kan niets versturen, want ik heb geen huisadres.

 2. ellen zegt:

  Ik ga eraan meedoen. De meeste gewezen bewoners van koloniale woonhuizen zijn allang overleden. Maar ik heb nog in zo’n koloniaal Hollands huis gewoond in een buitenwijk in de stad Bandoeng (1949-1958). Een groot huis van steen, met een roodbruin pannendak, nog gebouwd door de Nederlanders in de koloniale tijd. Er woonden soms drie gezinnen in, want deze huizen waren erg gewild na de onafhankelijkheid. Geerfde herinneringen.

  • George zegt:

   ik woonde in een stenen huurhuis vlak bij mijn vrienden die in kampong woonden en pusang goreng en sate verkochten en die becaks bestuurden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.