Hoe is het toch met de backpay-afkoop ?

backpayfeb2017
Bron is tweedekamer.nl : Besluitenlijst van de procedurevergadering van woensdag 8 februari 2017 van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, agendapunt 41

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hoe is het toch met de backpay-afkoop ?

 1. peterflohr zegt:

  Weer een klein stapje….We blijven hopen.

 2. Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

  Volgens Griselda Molemans in Opgevangen in Andijvielucht wat betreft claim 1 Back-pay:

  De Hooge Raad in 1956 en 1958 bepaalde in cassatie dat de Staat de Nederlanden hiervoor niet verantwoordelijk kan worden gesteld , omdat de juridische verplichtingen op dit punt met de soevereiniteitsoverdracht zijn overgegaan op de Indonesische Staat.

  Die smoes heb ik eerder gehoord!!

 3. rob beckman lapre zegt:

  De NL regering heeft zowel de gevangen N.I.ambtenaren als dienstplichtige en reserve(“Landstorm”)militairen,en nazaten,een “oor aangenaaid”.De bespaarde miljarden kunnen zij nu weer-a raison van miljarden-aan “derden” (niet verder met naam land van herkomst)uitgeven.Hoe gewetenloos was men,om een “erezaak” juridisch dusdanig in te kleden om geld te besparen en (schouderophalend)”over te gaan tot de orde van de dag”.Opnieuw is/werd het bewijs geleverd dat politieke partijen onbetrouwbaar waren en …….blijven.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Nou ….. misschien komt uit die naaidoos vol bespaarde miljarden de 2 miljard die Rutte voor de zorg belooft als hij weer premier mag worden.

   De 2 of 3 overgebleven rechthebbenden van back pay in de verzorgingshuizen kunnen dan toch nog profiteren. Lekker 2 x per week onder de douche in plaats van 1 keer en gegarandeerd 3 keer per dag naar de WC. Welk een luxe.

   Pak Pierre

  • Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

   De Nederlandse rechtbank heeft in het geval van Mevr. Nasoetion-van der Have aangaande de moord op haar man (1948) het doorschuifargument “niet Nederland maar de Rechtspersoon Indonesië (sic) is verantwoordelijk ” niet erkend. Ik probeer het vonnis van die Rechtbank te achterhalen maar die is op het internet niet te vinden. Daarom dien ik naar het Nationaal Archief te gaan.

 4. rob beckman lapre zegt:

  De na-oorlogse regering(en) “vergaten” aan het (N.I.)volk te vertellen dat het m.s.”Java” met tonnen goudreserves van o.a.de Javasche Bank,naar Australie ontsnapte,vanwaar het goud terechtkwam in de kluizen van de US Federal Reserve.Later probeerde men ons af te schepen met het verhaal dat dit dekking was voor de N.I.Overheid(dus in feite aan dhr Soekarno toebehoorde!),en voor de private (Nederlandse)bedrijven.Uitleg; de bedragen van uw/mijn (groot)ouders waren NIET gedekt door goud! Alles wijst erop dat men de Indo liever niet naar (continentaal)Nederland zag komen,zoals Wim Willems en Hans Meyer schreven.

 5. Anoniem zegt:

  Vergeet de BACKPAY, De kamers wachten totdat iedereen dood is.
  Cap – uit het verre Westen.

 6. rob beckman lapre zegt:

  Een 08/02/017 artikel door Inez Hollander(Phd)op de engelstalige site “Theindoproject.org” over de “backpay-kwestie” bracht mij op het spoor van de speech van Dr.J.F.Meyer bij de presentatie van zijn boek “Indische rekening Indie;Nederland en de backpay-kwestie,1945-150” -op www “indischplein.nl “speech dr.J.J.Meyer bij de presentatie van zijn boek……..”Er werd gesteld, dat als TOEN (vlak na de oorlog in Nederlands-Indie)de gedupeerden rechtzaken waren begonnen tegen de(Ned.Indische)regering, de gedupeerden de zaak zouden hebben gewonnen……”Interessante theorie,maar in continentaal Nederland (wat de Indische Nederlanders liever buiten de deur hield),was men niet zo positief m.b.t.de betaling van achterstallige lonen/salarissen van Overheidsambtenaren en (ex)krijgsgevangenen.De vele miljarden die men-alleen al aan Griekenland- “leende”(grote kans bestaat NL deze dagen de miljarden van Grierkenland moet AFSCHRIJVEN) zou men beter aan nabetaling van deze Ereschuld besteden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.