Indo tribe

indotribe_tshirthttp://www.indischmeisje.com/products

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

46 reacties op Indo tribe

 1. wal suparmo zegt:

  Waarom alleen maar door een Javaanse wayangpop vertegenwoordigd?

  • e.m. zegt:

   Stolen identity, who cares ? Goos waarschijnlijk, Goos Kers !

  • Pierre de la Croix zegt:

   wal suparmo zegt 9 februari 2017 om 03:56: “Waarom alleen maar door een Javaanse wayangpop vertegenwoordigd?”

   Tja … goede vraag. De onderliggende vraag die eerst moet worden beantwoord is veel prangender: Waar hoort de ‘Indo tribe” thuis, wat is het beeldmerk (logo) van die stam?

   De beroemdste Indische site (of is het “blog”?) ter wereld, I4E, komt in haar winteruitmonstering niet verder dan een Anton Pieck-achtig Hollands tafereeltje waarin een Balinees danseresje is gemonteerd, misschien met blote kaki’s in de ijskoude sneeuw. Laat dat aan iedere willekeurige buitenstaander zien en zij/hij zal niet op het idee komen dat het hier gaat om een site van Indo’s voor Indo’s (en sympathisanten).

   Bij het nadenken over de identiteit van de Indo schieten mij altijd de eerste 3 regels van een oude hit van de Beatles te binnen:

   He’s a real nowhere man
   Sitting in his nowhere land
   Making all his nowhere plans for nobody

   Pak Pierre

   • Arthur Olive zegt:

    Bij het nadenken over de identiteit van mij als een Indo met pensioen denk ik wel eens dat als ik een visitekaartje voor mijzelf zou laten maken het volgende er op zal staan:

    Art Olive, proud Indo
    No job
    No money
    No prospects
    No future

    • e.m. zegt:

     No money? As modest as an Indo can be . . .

    • Arthur Olive zegt:

     Nee pak E.M., cash poor, alles is geinvesteerd.

    • e.m. zegt:

     Alles geïnvesteerd? U weet met uw talenten om te gaan, Pak Olive . . .

    • Ron zegt:

     Talent of niet, de meeste Indo’s hebben dat in Ca wel geleerd. Je leert hier voor jezelf zorgen en o.a. investeren. Een ieder op zijn manier.
     Daarom begrijp ik de heer Olive volkomen.
     Begon in NL met een tweede hands fiets en sindsdien nooit meer omgekeken.

    • Arthur Olive zegt:

     Pak Marawasin
     U schrijft: Alles geinvesteerd? U weet met uw talenten om te gaan, Pak Olive….

     Het was geen talent van mij om te investeren, eigenlijk een no brainer.
     Ik krijg van Alcoa een gratis pensioen waar ik nooit voor heb betaald plus social security waar ik wel voor heb betaald.
     In 1974 kreeg ik de kans om 8% van mijn inkomen op zij te zetten in een IRA (Individual Retirement Account). Alcoa deed er 4% gratis bij. Alles belasting vrij totdat je er later van gebruikt maakt en er minder belasting voor hoeft te betalen omdat je dan in een lager inkomen bracket komt.
     Voor meer dan 30 jaar spaarde ik dus 12 % per jaar en dat kon ik beleggen met Alcoa onder een self directed fund waar onder mutual funds, Alcoa aandelen of rente op het bedrag.
     Na mijn weggaan van Alcoa heb ik de IRA in een zelfdirected 401K plan geplaaats waar ik kan investeren in real estate, mutual funds of wat dan ook. Belasting wordt alleen betaald op de winst.
     Wat ik hier schrijf is geen uitzondering, de meeste grote companies hebben dat alhoewel ze geen pensioens meer geven.

    • Ron zegt:

     Dat klopt voor 100%. Heb ook altijd het maximum geïnvesteerd, zowel van CF Braun als Parsons Engineering. Via mijn makelaars beroep kwam ik een verzekeringspersoon tegen die o.a. Ing USA vertegenwoordigde. Een vriend van mij, ook in verzekeringen, gaf ik het programma van Ing. Het bleek zeer lucratief; een investering met inbegrip van een levensverzekering. De levensverzekering garandeerde a minimum per jaar uitkering van 7%. Heb de levensverzekering voor mijn vrouw afgesloten. De waarde er van is meer dan verdubbeld en dat terwijl ik ieder jaar een bedrag van de investering uitbetaald krijgt. Daarnaast zijn de makelaars verdiensten ook geïnvesteerd. Huis is afbetaald en auto’s hebben geen schulden. Mijn echtgenote en ik hebben ook 31 jaar in NL gewoond en heel wat jaren gewerkt. Dat wordt allemaal via ING NL gestort en door mij aan deze zijde weer van genoten.
     P.S. De 8%/4% bedrijfsinvesteringen zijn individuele spaarrekeningen gebaseerd op ieders inkomen. Ieder werknemer kan zelf beslissen hoeveel hij voor later opzij wilt zetten. Jongemensen die als jong persoon er van leven hebben later als oudere het arm.

   • R. Bastiaans zegt:

    Misschien kunnen we onderstaand logo gebruiken 😀

    http://www.t-shirts4fun.nl/index.php?route=product/product&product_id=206

 2. Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

  Toen ik op 44-jarige leeftijd in Italie kwam kon ik ook op mijn visitekaartje de woorden van dhr Olive zetten, maar dat leek mij overbodig
  No job
  No money
  No prospects
  Elke migrant heeft deze dingen in zijn bagage maar een emigrant heeft des te meer Future.

  Ik zou op mijn kaartje schrijven wat ik kan, lijkt me toch wel wat belangrijker dan wat ik niet kan of heb. Bescheidenheid? ik mag op die leeftijd wel weten wat ik kan anders is het toch wel erg slecht met mij gesteld.

  Mijn zoon van 25 kwam vorig jaar terug naar Italie, wetende dat er een jeugdwerkeloosheid is van 39% in zijn leeftijdscategorie, begon hij niet alleen met goeie moed, maar met veel doorzettingsvermogen en inventiviteit contacten te maken. Wat dat betreft is hij een echte Indo, maar dat is hij zich niet bewust en dat laten we zo. Op die leeftijd zijn er wel andere en belangrijke problemen, dat is wel het verschil met zijn Indische generatiegenoten in Nederland, tenminste wat ik zo lees hier en daar.

  Voor dhr de la Croix… als ik mijn auto gebruikt en dat is veelal 1 keer in de week, maar dan wel 3 uur op en 3 uur af, heb ik tijd naar ook naar The Beatles te luisteren. Bij mij vielen daarentegen de volgende woorden op:…….

  ……..You don’t know what you’re missing
  ………Nowhere man, The world is at your command

  Ik ga dan wel op zoek. Kwestie van perceptie.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Ach meneer Van den Broek, als bescheiden mens wilde ik niet te veel ruimte opeisen die ik zou moeten innemen voor het hele Beatle lied. De eerste strofen leken mij i.v.m. het topic “Indotribe” het meest toepasselijk: No where man – Nergensman. Kan zeker als compliment worden opgevat. Nergens man uit nergens land en toch overal thuis. Kwestie van perceptie.

   Nu dat aansprekende logo nog. Gegeven zijn liefde voor lekker eten zou het logo van de Indo-Europeaan kunnen zijn een gekruiste Indonesische soetil en Hollandse pollepel op een blauw veld.

   U hebt vast wel een beter idee. Italië is het land van de inspiratie, van de grote schilders en beeldhouwers en superlatieven.

   Pak Pierre

  • Arthur Olive zegt:

   Ach meneer van den Broek, dat visite kaartje van mij was niet meer dan een conversation piece.
   U heeft het over emigranten die vol goede moed een nieuwe toekomst tegemoet gaan en nog steeds een productive leven hebben, dat had ik ook.
   Dat visitekaartje van mij beschrijft de melancholy van een oudere man die niet meer mee hoeft te doen in de rat race en wiens toekomst meer heeft te maken met wat er over is van de korte tijd op deze aarde dan met een goal die hij wenst te vervullen.

  • e.m. zegt:

   @de melancholy van een oudere@

   — Tja, over The Beatles gesproken . . .

   “When I get older losing my hair
   Many years from now
   Will you still be sending me a valentine
   Birthday greetings, bottle of wine?”

   • Pierre de la Croix zegt:

    Eergisteren Valentijnsdag. Ik kreeg een Valentijnskaart …… van de Hartstichting. Mijn buurman, net als ik donateur, kreeg er ook eentje.

    Tja …. waar is de romantiek gebleven.

    Pak Pierre

    • Ron zegt:

     Dat ligt toch ook aan u zelf. U geeft uw vrouw toch iets aardigs, niet waar!
     Mijn echtgenote spaart oude dozen van tin en ik weet een plaats waar ze rode harten tinnen dozen gevuld met donkere chocolade en gevuld met truffels verkopen. Die heeft ze dan ook gekregen.

 3. Huib Otto zegt:

  Als men dan toch een Indo logo wil (laten) ontwerpen dan kan ik mijn neef in ’s Gravenland aanbevelen en voor het printen of borduren is mijn dochter met haar bedrijf Corid natuurlijk de aangewezen weg. Ook voor grotere series.
  Maar heb je HELE grote series in gedachten, ga dan naar lage lonen landen zoals Indonesie of Banglades en China.

  • Ron zegt:

   Als ik in Holland zou zijn zou ik zeker op je advies zijn ingegaan. Ik ontwerp mijn eigen business cards. Dat heb ik voor de makelaardij gedaan en ook als fotograaf. Zie hier mijn marketing kaart voor mijn website. http://myindoworld.com/marketing-card/ . Ik stuur ze naar een ieder over de wereld. B.v. wanneer iemand jarig is met een felicitatie kaart en ook met bepaalde feestdagen. Gewoon een paar insluiten. Had er 1000 en nu nog minder dan de helft. Een ieder met een computer kan ze ook gewoon copy/paste en in zijn of haar beurs stoppen, toch.

   • Loekie zegt:

    Die card deed me denken aan het boek ‘Waar mensch en tijger buren zijn’ van Westenenk.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Louis_Constant_Westenenk

    • bokeller zegt:

     Zie verder
     Zijn latere loopbaan
     In 1917 was Westenenk kandidaat voor de Volksraad en werd hierin,
     in de plaats van de heer Stibbe, eind 1919 gekozen maar bedankte al in mei 1920 voor dit lidmaatschap.[
     Hij werd dat jaar benoemd tot resident van Palembang (februari) en aan het einde van 1921 genoemd als nieuw lid in de Raad van Indië

     Met ingang van 2 februari 1921 werd hij benoemd tot gouverneur van Sumatra’s Oostkust en op 25 februari had de bestuursoverdracht plaats in aanwezigheid van de ambtenaren van het binnenlandse bestuur, de handel en vertegenwoordigers van de cultures.

     Westenenk hield een korte toespraak, waarin hij onder meer zei dat de ambtenaren die de ontwikkelingsdrang van de inheemse bevolking probeerden tegen te houden in Nederlands-Indië niet meer op hun plaats waren maar dat anderzijds de ambtenaren verplicht waren de wet en de orde te handhaven.
     siBo

    • Pierre de la Croix zegt:

     Als ik dat zo lees is die meneer Westenenk dus een voortvarend, rechtvaardig en voor alles ook vooruitstrevend bestuurder geweest in NOI.

     Een witte raaf in het koloniaal bestuur of waren er meer?

     Pak Pierre

   • Pierre de la Croix zegt:

    Bij het bekijken van het visitekaartje van de heer Geenen met pakai kepala matjan, moest ik plotseling denken aan het verhaal “De kantjil en de tijger”. Verder denkende dacht ik: Wie zou er nu een tijger kiezen als beeldmerk en wie de kantjil?

    Voer voor pieselogen en misschien een ideetje voor een nieuwe poll op I4E.

    Pak Pierre

    • wal suparmo zegt:

     ik zou liever de pientere,vreedzame maar slimme van de KANTJIL als beeldmerk kiezen.Maar soedah dan maar.Over smaak valt niet te twisten.

    • Ron zegt:

     Ik respecteer uw keuze van de kantjil, maar ben benieuwd wat dat oplevert. In business bepaald de klant, want die hebben the $$. Een tijger, vooral zijn ogen, maken meer indruk. Praat uit ervaring. Zeker als ik hun vertel dat het een Sumatraanse tijger is en dat ik origineel daar vandaan kom.

    • wal suparmo zegt:

     In de tegegenwoordig bussiness bestaat vaak uit VERKLEVELARIJ of zelfs VEDRNEUKELARIJ waar de slimheid van de kantjil vaak genoeg nodig is.

    • Ron zegt:

     Ik geloof niet dat iemand in Amerika weet wat een kantjil is. Misschien alleen de oude Indo’s en Indonesiërs die hier wonen. Daarbij een kantjil kan je eten. Een tijger is over de hele wereld bekend en spreekt tot de verbeelding.
     Net aan mijn Indische vrouw gevraagd of ze weet wat een kantjil is. Ze schudde haar hoofd. Ze heeft 12 jaren in Lawang doorgebracht in een weeshuis achter een muur.
     En het belangrijkste in deze silly discussie; money talk for me!

    • Pierre de la Croix zegt:

     Tja …. binnenkort weet ook niemand meer wat een Sumatraanse tijger is, tenzij er ook hulp uit het verre doch rijke Amerika komt om die te behouden ….

     Pak Pierre

 4. Ron zegt:

  Een logo vertegenwoordigt ook de gedachten/kenmerken van de persoon op de business/visitekaart. Hier in Amerika wordt daar veelvuldig van gebruik gemaakt.
  U vertegenwoordig ook een bepaald type, merk ik. Namelijk de Indo met de typische NL mentaliteit. Gelukkig zijn er ook nog de echte Indo’s die daar boven staan.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Welk een ongelooflijke arrogantie spreekt uit die 2 laatste regels van bovenstaande reactie van de heer Ron. Boekan main.

   Dan toch maar liever een Indo met NL mentaliteit. Beschaafd, bescheiden en toch gelukkig en succesvol in het leven.

   Pak Pierre

 5. R. Bastiaans zegt:

  ‘Goede wijn behoeft geen krans’ 😀

 6. Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

  Ikzelf heb het yin yang teken op mijn visitekaartje. Die twee elementen zijn geen tegenstellingen (“Oh, East is East, and West is West, and never the twain shall meet” en andersoortige flauwe kul), maar zijn complementair.

  Om een discussie over de betekenis van de twee kleuren te vermijden, heb ik andere kleuren gekozen n.l. wit en azuurblauw. Het blauwe is niet alleen een verwijzing naar mijn Indische achtergrond maar ook naar het azuurblauwe van Italië,het land waarin ik nu woon, meer een verwijzing naar het lied van Adriano Celentano Azurro.

 7. tolol zegt:

  Sinds ik met visitekaartjes smijt gaan de zaken heel heel slecht ! Wat voor zaken ik dan doe ? Nou euh euh ik breek in net als m,n vader en zijn vader ( familie perkara ) Ja de Durian valt nooit ver van de pohon .

 8. bert zegt:

  Wikipedia zegt voor bolus ,drol maar in de (hash) coffeshops van Amsterdam wordt ook wel het woord bolus gebruikt voor een dikke stick.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Tja … Pak Pierre is een man van de forties and fifties. Denkt dus dat hij in een coffeeshop lekkere wedang kopi kan krijgen, met zonder bolus.

   Overigens herinnert hij zich een rijmpje uit de forties, over bolus en dikke stick:

   Jan Ketjepret
   Sijn neus ben plat
   Rook sigaar
   Komt uit sijn gat

   Pak Pierre

 9. Wal Suparmo zegt:

  Pingpong molen,
  Pingpong hek,
  Vader molen,
  Jij ben gek……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.