Even voorstellen… Pim van Dijk

De 27-jarige Pim van Dijk, kok van beroep, knijpt er voor een aantal weken tussenuit om een steentje bij te dragen in het buitenland. Via de vrijwilligersorganisatie Vrijwilliger Wereldwijd krijgt hij vrijwilligerswerk toegewezen in een aantal weeshuizen in het Indonesische Malang. “Hier wonen kinderen die geen thuis meer hebben of in een verlaten dorpje wonen en hier doordeweeks komen voor school.” Pims keuze om vrijwilligerswerk te doen in specifiek dit gebied komt niet uit de lucht vallen. “Mijn roots liggen in Indonesië. Mijn opa is in Malang geboren Zenderstreeknieuws Montfoort Oudewater

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

21 reacties op  Even voorstellen… Pim van Dijk

 1. Miny zegt:

  Super. Heel veel succes🖒

 2. Anoniem zegt:

  Pim van Dijk geeft een goed voorbeeld. IPV hannessen over het verleden pakt hij de koe bij de hoorns.
  Cap – uit het verre Westen

  • bokeller zegt:

   Ik wens P.van Dijk heel veel succes,
   want in Malang eo. is er heel wat loos.
   Kinderen die nog nooit hun tanden hebben
   gepoetst,dan het sporten ,geen estafetten-
   voetballen en touwtje springen en dan
   hoopt hij,dat na een ”maandje” vrijwilligerswerk
   zijn inzet voortgezet gaat worden.
   Vergist hij zich mss. niet met de binnenlanden
   van Verweggistan.
   siBo

 3. bokeller zegt:

  Tsja, met de klewang rammen kan altijd nog.
  Maar kunnen deze ”kinderen” met een Mamas organisatie
  als kind toch beter opgevangen worden.
  Zie;
  In het troosteloze Kliptown (naast Soweto) zorgt project PUSH voor 227 kwetsbare kinderen van zes tot achttien jaar. Met gezonde maaltijden, naschoolse opvang, persoonlijke aandacht, sport en spel, huiswerkbegeleiding, voedselpakketten, huisbezoeken en meer helpt het project kinderen ontsnappen aan de gevangenis van de armoede. Lees meer over PUSH.
  https://kinderfondsmamas.wordpress.com/

  Kinderfonds MAMAS
  kinderfondsmamas.wordpress.com
  Kinderfonds MAMAS steunt Zuid-Afrikaanse vrouwen in hun strijd tegen armoede.
  siBo

  • PLemon zegt:

   Indonesië opgestuwd in de vaart der volkeren heeft weliswaar het koloniale juk en het feodale systeem van zich afgeworpen, maar afgezien van de zich verrijkende burgerij is de armoe nog steeds tastbaar en heel dichtbij aanwezig.

   ***  Op Ambon rijd je over de langste brug van Indonesië en kan je de laatste inkopen doen in het nieuwe winkelcentrum. In Namlea, het hoofdstadje van Buru, is weinig luxe. Maar de schappen van de supermarkt zijn gevuld, de wegen pas geasfalteerd en het 3G-internet werkt uitstekend, allemaal tastbare resultaten van het afgelopen decennium van snelle groei en ontwikkeling in Indonesië.

   Maar die welvaartssprong houdt zo’n twintig kilometer voor Miskoko op. Het telefoonsignaal verdwijnt. De verharde weg eindigt en gaat over in een kronkelend bospad. Soms is er een brug van gekapte boomstammen om een rivier over te steken, soms niet.
   Hongeroedeem
   Meer dan een decennium van economische voorspoed heeft veel rijke Indonesiërs rijker gemaakt en miljoenen arme Indonesiërs iets minder arm. Het land kent een snelgroeiende middenklasse. Tegelijkertijd blijven de armste bewoners achter.

   De kloof tussen arm en rijk is nog nooit zo groot geweest als nu, waarschuwde experts van de Wereldbank onlangs in een rapport dat veel aandacht kreeg. De Wereldbank constateert dat miljoenen armen zo achtergesteld raken dat het hen niet zal lukken in de komende generaties op te klimmen naar de middenklasse: ze zijn ongezond, leven korter, zijn minder weerbaar en hebben bij lange na niet de scholing die nodig is om mee te komen.
   https://www.nrc.nl/nieuws/2016/04/27/miskoko-dorp-zonder-geld-en-eten-1612476-a689536

  • bert zegt:

   Heb me meteen opgegeven als donateur ach een klein bedrag per maand hopelijk doen ze er is goeds mee,anders moet ik met die klewang van Loekie er naar toe.!

   • bert zegt:

    Bedoel kinderfonds MAMAS.

   • Arthur Olive zegt:

    Inplaats van later (vergeefs) met de klewang er naar toe te gaan, zou ik u aanraden om er eerst achter te komen wat percentage van uw klein bedrag per maand daadwerkelijk naar die arme mensen gaat. Sommige (liefdadige) organisaties geven minder dan 10%.

    • bert zegt:

     Hier schrik ik van ,is dat in de U.S.A. of ook hier ??

    • Pierre de la Croix zegt:

     Kan nooit kwaad om de strijkstok te controleren, waar ook ter wereld.

     Pak Pierre

    • Arthur Olive zegt:

     Hier schrik ik van, is dat in de U.S.A. of ook hier.

     Ik geloof dat het kinderfonds MAMAS best goed kan zijn, maar ik weet het niet zeker. hun headquarters is in New York.
     Er zijn letterlijk miljoenen charities in de wereld en het volgende geeft ons een voorbeeld van de rotte appels.
     http://www.tampabay.com/americas-worst-charities

    • George zegt:

     UNICEF geeft meer dan 10% aan de behoeftigen, voornamelijk kinderen; daarom doneer ik ieder jaar een geldbedrag aan UNICEF.

 4. bert zegt:

  Tja achterdocht kan geen kwaad maar je mag toch veronderstellen ,dat je geld daadwerkelijk komt waar het moet komen Als je die Indische oudjes of die Afrikaanse kindertjes dupeert door ze het donatie geld te ontzeggen of maar een heel klein deel te geven ,dan ben je het woord MENS niet meer waard !!!

 5. George zegt:

  The best portion of a good man’s life: his little, nameless, unremembered acts of kindness and of love. See William Wordsworth,”Lines Composed a Few Miles above Intern Abbey”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.