Maps in the Crowd, 17-11-2016

mapsinthecrowd_heleenhayescarlmierop
Twee vrijwilligers van Indische komaf. Bert Immerzeel van Java Post was ook een vrijwilliger.

IAF:   Het project Maps in the Crowd Nederlands-Indië is 17 november 2016 afgesloten. In slechts acht maanden tijd zijn ongeveer 7.000 historische kaarten door vrijwilligers geografisch ontsloten. De kaarten zijn afkomstig uit de collecties van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), waarvan de archieven en bibliotheekcollecties door de UBL worden beheerd. Er was een speciale applicatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om de gedigitaliseerde oude kaarten te koppelen -georefereren- aan de moderne topografische kaart in Google Maps. Via de applicatie werd steeds een scan van een oude kaart geprojecteerd naast een moderne kaartweergave in Google Maps.

Op deze pagina staat een wereldkaart.  Zoom in op de regio die je kiest. Je kunt heel ver inzoomen. En klik dan op een rood bolletje die mogelijk een oude en nieuwe kaart laat zien die je wilt.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Maps in the Crowd, 17-11-2016

  1. Jan A. Somers zegt:

    Toen de Topografische Dienst nog in Delft zat heb ik er wel eens een topografische kaart uit een stukje Indië gekocht. Een studiegenoot studeerde af op een irrigatieproject in Indonesië. Kon hier over alle benodigde topografische kaarten beschikken. Sommige kaarten hadden een leuke achterkant, een herdruk op een Amerikaanse/Engelse/Australische topografische kaart. Met hun vertrek naar Emmen ben ik ze uit het oog verloren. Maar toen het Legermuseum nog in Delft zat, hadden die complete sets topografische kaarten uit Indië. Een vriendelijke ambtenaar heeft wel eens wat voor mij gekopieerd, gratis!

  2. Boeroeng zegt:

    Deze database online is een uitkomst voor mensen die een straat zoeken met een oude Nederlandse straatnaam te Indonesië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.