Een heldin weggegaan 

eviepoetirayHerman Keppy op Java Post:   Evy Poetiray kwam voor studie naar  Amsterdam, maar toen brak de oorlog uit. Net als alle (alle) Indonesische studenten in Nederland wilde zij niets van het fascisme weten en keerde zij zich tegen de Duitse bezetter. Zij was in de illegaliteit onder meer werkzaam als koerierster van De Waarheid en Het Parool.  Na de Bevrijding stelde zij zich opnieuw strijdvaardig op, nu voor de onafwendbare onafhankelijkheid van Indonesië.

Meer info, meer info, site Herman Keppy.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Een heldin weggegaan 

  1. RLMertens zegt:

    Een heldin is weggegaan! – De site van Herman Keppy bevat een schat van verhalen. Door hem mi. met veel speurwerk vastgelegd. ( wat een geweldig initiatief) Vertel ze allemaal. ( voordat het te laat is) Zo uitgebreid mogelijk op de Indische sites. Eén voor één. Zij, de helden, verdien het! Komt er ook een boek hierover? .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.