Echte Helden

In deze expositie te Amsterdam, CBK Zuidoost aan de  Anton de Komplein 120,  zijn 8 portretten van verzetshelden tegen de nazi’s  te zien:
o.a. Rudi Jansz, Anda Kerkhoven Evie Poetiray .

rudijansz..eviepoetiray
Rudi Jansz (vader van Ernst Jansz) en Evie Poetiray.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Echte Helden

 1. eppeson marawasin zegt:

  @In de expositie zijn 8 portretten van verzetshelden uit de Tweede Wereld Oorlog te zien: Boy Ecury, Rudi Jansz, Anda Kerkhoven, Anton de Kom, George Maduro, Truus Menger, Evie Poetiray en Harry Frederik Voss.@

  George MADURO(dam):
  http://joodsactueel.be/2010/10/19/madurodam-nederland-gesticht-door-joodse-familie/

  e.m.

  • H. Boers zegt:

   Klik s.v.p. op de link voor meer helden. Nooit de voorpagina’s gehaald, maar wel betaald met hun leven.

   http://imexbo.nl/geexecuteerden.html

   • bo keller zegt:

    GOEGOER SEBAGAI BOENGA MELATI
    siBo

   • Jos Crawfurd zegt:

    Jij hebt die spijker en hamer juist gehanteerd Hansie. Mijn broer ligt op het Ereveld Kembang Kuning,zie Moesson????waar mijn neef Eddy Samson een bezoek brengt aan mijn Broer. Rennend zes kogels door zijn lichaam en daarna gecincang,met mede hulp van de jap door zijn eigen vrienden die toen de kant van de Pemuda kozen. Laat me nu niet lachen mensen,de vrede van Utrecht vol poeha gevierd en straks Amsterdam,eerst ZEVEN Miljoen,nu al meer dan het drie dubbele ervan. En wij(ik nog geen ene keer hoor:jaga cucu)maar demonstreren elke dinsdag bij de ambassade.Twee handen op een buik die op springen staat. Achterstallig schuld moet je krijgen,niet om bedelen. Denkelijk word ik als een extremist gezien,maar dit is de waarheid en de waarheid moet boven water komen.
    elke keer krijg ik pijn in mijn buik,als ik met deze dingen wordt geconfronteerd,schijnbaar is het mijn lot.De spreker heeft gerebelleerd,adios Hansie.

    • H. Boers. zegt:

     Als troost voor Jos:

     De Jl Kacapiring en de Jl Pandan in de maand maart 2013 nog net als voorheen. De Pak becak aan het luieren onder de pohon “cap weetikveel” , de warung voor de buitenmuur met gedang en tahu goreng, de Mbok Bubur Meduro ’s middags, de Mbok tenong nog aan het leuren met de koekjes ’s morgens.

     Maar helaas…..; de duiven nggak ada lagi… al gebakar met kecap en lombok letek. 😉

     Keep on going Jos.

   • Kutilang zegt:

    Nav.H.Boers. Wie kan mij meer vertellen over Adriaan Henry Croes?
    Helden-begraafplaats Ancol ligt hij begraven met zijn mede- geexecu-teerden. Ik ben zij dochter.

   • hansvschaik zegt:

    Hans, mijn opa (J. A. van Schaik) is ook vermoord in de bossen van Bodjonegoro.
    Zie: https://oorlogsgravenstichting.nl/persoon/135254/johannes-arnoldus-van-schaik.
    Verzet tegen de jap.

 2. eppeson marawasin zegt:

  Tjonge jonge jonge … wat een prachtig portret zeg, van de toen 92-jarige Mevrouw Evie Poetitray. En ook zulke bijzondere uitspraken over Indonesië en Nederland en in hindsight enkele toch wel verrassende conclusies.

  Diepe buiging voor deze als verzetsvrouw in en door Nederland erkende heldin.

  Bedankt redactie van I4E.

  e.m.

 3. Boeroeng zegt:

  Na Hannie Schaft is er nu een tweede planetoide benoemd naar een vrouwelijke verzetsstrijder. Dit maal is het de Groningse studente Anda Kerkhoven die in Maart 1945, vlak voor de bevrijding, in de bossen van Glimmen/Haren(Gr.) vermoord werd door NSB’ers in opdracht van de toenmalige bezetter. Haar verzetswerk was geweldloos, en bestond alleen uit het rondbrengen van voedselbonnen, vlugschriften en het in veiligheid brengen van gestrande engelse piloten, joodse kinderen en andere onderduikers.

  Bericht uit 2008:
  http://www.nujij.nl/planetoide-benoemd-naar-anda-kerkhoven.2878483.lynkx?tab=stemmers

 4. Jan A. Somers zegt:

  Na de oorlog was er vanwege ondervoeding veel tuberculose onder studenten. In het speciale studentensanatorium in Crailo (Blaricum) konden zij nog enigszins verder studeren. Dat sanatorium werd betaald uit de opbrengsten van Madurodam. Samen met de opbrengsten uit een door studenten gerunde bioscoop en uitzendbureau in Den Haag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.