Zeven doden bij aanslagen in Jakarta

Bij de aanslagen vanochtend in de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn zeker zeven mensen om het leven gekomen. Een Nederlandse VN-medewerker is zwaargewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht  NOS

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Zeven doden bij aanslagen in Jakarta

 1. P.Lemon zegt:

  Koenders :”Terrorisme kan iedereen treffen. Of je nu in het hart van Parijs boodschappen doet, op kantoor zit in New York of op vakantie bent in Jakarta.”

  –Na beide wereldoorlogen waar meer landhonger de boventoon voerde is de mensheid onder de paraplu van het kernwapen ,dat een zekere vrede garandeerde , in een ander soort wereldoorlog terechtgekomen. Mensen met een absurd religieus ideaal ontketenen weer een klimaat van onveligheid en dat eraan toegeven of tot een vergelijk komen er niet inzit wacht ons onzekere tijden.

  ***” De terroristische aanslagen van vrijdag in Parijs zijn het begin van een wereldoorlog, dat schrijft de Duitse krant Frankfurter Allgemeine. De aanslagen van 11 september waren een oorlogsverklaring tegen het Westen. De boodschap na Parijs luidt: “Vijftien jaar later kan je ons nog altijd niet afstoppen. Jullie ‘war on terror’, op vreemde bodem of in eigen land, heeft niets uitgehaald.”

  “IS is aan een wereldoorlog begonnen.”
  Volgens de krant is er in de moslimwereld een monster gegroeid dat zijn tentakels rond de wereld wil klemmen. Dat monster heeft veel hoofden en armen die onmiddellijk weer aangroeien als je ze afhakt. Het monster verandert vaak van naam, maar de essentie blijft dezelfde: het is de antagonist van het Westen. Het haat het Westen en wil het wegvagen. Het wil niet alleen de moslimwereld ‘bevrijden’ van de invloed van de ‘ongelovigen’, maar het wil de wereld herschikken volgens ideeën die volledig indruisen tegen de democratie en de idealen van de Westerse maatschappij. Die idealen zijn ontsproten tijdens de Franse Revolutie en datzelfde Frankrijk wordt er nu om aangevallen. “IS is aan een wereldoorlog begonnen.”
  http://www.hln.be/hln/nl/35524/Aanslagen-Parijs/article/detail/2524546/2015/11/15/Dit-is-een-wereldoorlog.dhtml

 2. Jan A. Somers zegt:

  Gisteravond een topic bij Nieuwsuur. Klein beetje Jakarta, verder Bondowoso.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.