Eerste KNIL-militairen van Molukse afkomst krijgen in Wierden alsnog geld

noesariTubantia

Ze hebben er zeventig jaar op moeten wachten, maar vanmiddag was het eindelijk zo ver. De heren Tuasela en Ririhena uit Wierden, twee Molukse KNIL-militairen, kregen alsnog een uitkering namens de staat. rtdv oost

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Eerste KNIL-militairen van Molukse afkomst krijgen in Wierden alsnog geld

 1. rob beckman lapre zegt:

  Mag ik, als eerste u – die decennia geleden het Koninkrijk der Nederlanden, en de Souvereine Vorst(in) zo lang en TROUW (“Door de eeuwen Trouw”) dienden van harte feliciteren. Respect.

 2. wal suparmo zegt:

  Waarom mijn oom een Nederlandse geneuvelde militair in 15 Juni 1943 geen geld kunnen krijgen en volgens een schrijver dezer SOEDAH TOETOEP? Ik heb advocaten Liesbeth Segveld van Prakken en Pggy Lesquire 3 maal geschreven maar geen adwoordt. Wie kan mij helpen?
  .

  • Peter zegt:

   Meneer Suparmo, dat is omdat uw oom gesneuveld is, alleen degenen die nog op deze aarde rondlopen, dan wel hun weduwen krijgen deze uitkering. Dus je moet nu wel ouder zijn dan 90 jaar. Pienter toch.

   • Boeroeng zegt:

    Weduwen krijgen die 25.000 euro omkoping ook niet
    Een weduwe-knilpensioen van na de oorlog is wat anders . Niet over de oorlogsjaren zelf.

  • Pierre de la Croix zegt:

   wal suparmo zegt/schrijft 15 januari 2016 om 14:35 o.m.: “Ik heb advocaten Liesbeth Segveld van Prakken en Pggy Lesquire 3 maal geschreven maar geen adwoordt”.

   Meneer Suparmo schrijft niet dat hij tevens met een zakje vol zilverlingen heeft gezwaaid. Zo neen, dan moet hij niet verbaasd zijn als de door hem aangeschreven dames advocaten niet voor hem aan het werk gaan. Het zou natuurlijk wel aardig zijn van de dames die zo strijden voor onrecht, als zij zich hadden verwaardigd hem netjes te antwoorden, in de trant van: “Het spijt ons meneer Suparmo, geen geld, geen Zwitsers, voor niets gaat de zon op. Wij zijn niet van de firma “Liefdewerk Oud Papier”.

   Pak Pierre

  • Pierre de la Croix zegt:

   wal suparmo zegt/schrijft 15 januari 2016 om 14:35 o.m.: ” Ik heb advocaten Liesbeth Segveld van Prakken en Pggy Lesquire 3 maal geschreven maar geen adwoordt. Wie kan mij helpen?”

   Meneer Suparmo, hebt u de dames tegelijkertijd een zak met zilverlingen voor de neus gehouden? Zo neen, dan ben ik bang dat zij geen slag voor u zullen uitvoeren. Zij zijn geen “pro deo” advocaten, hun motto is “geen geld, geen Zwitsers, voor niets gaat de zon op”.

   Mevrouw Segveld zal zich ook niet “pro deo” hebben ingespannen voor de weduwen van Rawagede en Zuid Sulawesi. Als die weduwen geen honorarium van hun “schadevergoeding” hoefden te betalen, dan zal mevrouw Segveld zich op andere wijze uit andere bron hebben laten belonen. Het zou de dames advocaten wel hebben gesierd als zij u netjes zouden hebben geantwoord.

   Pak Pierre

   • Pierre de la Croix zegt:

    Oeps ….. excuses lezers en lezertjes. De eerste versie (1727 uur) kwam niet door. Toen maar een hapje gegeten en daarna aan een nieuwe versie begonnen. En zie …… hocus pocus pas ……. FLOEP …… 2 versies. De wegen van de ICT zijn ondoorgrondelijk. Zoveel geldingsdrang heb ik nu ook weer niet.

    Pak Pierre

 3. ellen zegt:

  Of bedoelt heer Wal Suparmo een KNIL-pensioen? Daar kan een nabestaande (b.v. weduwe) wel recht op hebben. Maar dan moet de rechthebbende er wel zelf achteraan gaan. Volgens de SAIP weten velen hier niet van.

  http://www.saip.nl/nl/content/pages/welkom.aspx

 4. Pierre de la Croix zegt:

  In ieder geval voor deze 2 Molukse oud KNIL-militairen ook een soortement van eerherstel. Ik ben heel blij voor ze. Too little, too late, maar goed, zij hebben “iets voor hun oude dag”. Mogen zij er veel plezier aan beleven.

  Pak Pierre

 5. rob beckman lapre zegt:

  Men gunt ex-KNIL’ers (nu Indon.staatsburger) wel het ” Mobilisatie -oorlogskruis”, maar of men zomaar ” de knip trekt” voor hun weduwen, dan is heel andere koek.

 6. I. Verstrijden zegt:

  Het werd hoogtijd…………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.