DENK nog niet tevreden met Backpay

persbericht:

DENK nog niet tevreden met Backpay

DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk is nog niet tevreden met de huidige regeling die staatssecretaris Martin van Rijn heeft voorgesteld. Een selecte groep van 1100 mensen krijgt 25.000 euro. Voor de regering is hiermee de ‘Indische kwestie’ opgelost.
“Met de betaling van 25.000 euro aan een te kleine groep zijn wij nog niet tevreden. De achterstallige salarissen zijn voor deze groep nu terugbetaald, maar de rest van de materiële en emotionele schade is hiermee nog niet vereffend”, zegt DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk.

De ‘Indische kwestie’ zat 70 jaar in een impasse. De nog levende belanghebbende zijn rond de 90. Haast is dus geboden om de kwestie zo bevredigend mogelijk op te lossen. “DENK zal in de Tweede Kamer blijven opkomen voor de groep voormalig Nederlands-Indiërs. Wij staan voor rechtvaardigheid in de Nederlandse samenleving voor alle groepen in de Nederlandse samenleving”, aldus DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk. DENK heeft vandaag een motie ingediend om de regering te vragen beter haar best te doen om tegemoet te komen aan de wensen van de voormalig Nederlands-Indiërs.

MOTIE VAN HET LID ÖZTÜRK

Voorgesteld 14 januari 2016

De Kamer,  gehoord de beraadslaging, constaterende dat in de zogenaamde ‘Indische kwestie’ al 70 jaar geen financiële compensatie voor achterstallige salarissen (‘backpay’) en materiële oorlogsschade is gegeven,
constaterende dat de Staatssecretaris nu een kleine subgroep van 1100 personen €25.000 per persoon geeft ter compensatie voor achterstallige salarissen,
verzoekt de regering de compensatie van de 1100 mensen alleen te zien als afsluiting van de kwestie achterstallige salarissen en niet te zien als afsluiting van de totale ‘Indische kwestie’,
en gaat over tot de orde van de dag.

Öztürk

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

17 reacties op DENK nog niet tevreden met Backpay

 1. Loekie zegt:

  De vraag is waarom DENK zich in wil zetten voor de voormalig Nederlands-Indiërs.

 2. bokeller zegt:

  Mss, is ’t hier terug te vinden

  DENK is een beweging waarin iedereen zichzelf kan zijn op basis van verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid. Het DENKteam zet zich met hart en ziel in om het stevige tegengeluid van DENK in politiek Den Haag maar ook daarbuiten te laten horen.
  https://www.bewegingdenk.nl/over-denk/organisatie
  siBo

  • PLemon zegt:

   Het oogt allemaal sympathiek maar het is wel beDENKelijk. .😕.

   ***DEN HAAG – De breuk van donderdag vormt het sluitstuk van een jaar van steeds heftiger confrontaties tussen de twee Kamerleden en de rest van de PvdA-fractie, schrijft NRC Handelsblad vandaag. Die confrontaties gingen volgens de krant niet alleen over de integratiekoers van de partij, maar ook over het gedrag van met name Öztürk. Hij wordt volgens het NRC omschreven als een man die „elke week wel ergens tegen was, ongeacht het onderwerp of zijn kennis van zaken”. Als de fractie zijn argumenten niet volgde, dan pareerde hij altijd met dezelfde beschuldiging: ‘Jullie maken mij monddood.’ 

   De krant spreekt van ,,onbeholpen gedrag’’ van een man, die volgens sommige PvdA-ers nooit op een verkiesbare plek had mogen staan. „Elke notitie, discussie of uitspraak over integratie leidde tot ruzie”, zegt een betrokkene tegen de krant.

   Öztürk had het onder meer gemunt op Keklik Yücel toen deze vrouw met een Turkse achtergrond voor de PvdA-fractie woordvoerder integratie was. Oud-fractiegenoten betichtten de Roermondenaar van intimidatie jegens haar, aldus het NRC. Keklik Yücel is niet gelovig en een feministe. Dat leidde tot voortdurende aanvaringen met de twee Turkse dissidenten. ,,Bij intern overleg vielen ze haar persoonlijk aan’’, schrijft NRC. Yücel vroeg aandacht voor zaken als huwelijkse gevangenschap en emancipatie van allochtone homo’s. Öztürk en Kuzu vielen haar daar volgens de krant telkens weer op aan. Zij zou het imago van de islamitische achterban van de PvdA beschadigen.
   Met andere Kamerleden zowel van PvdA als ook van rechtse partijen praatten ze over de mogelijkheid van het oprichten van een moslimpartij. Dat was een duidelijk signaal van hun ware intenties, aldus de krant.
   De ruzies met Keklik Yücel liepen zo hoog op, dat Yücel afstand deed van de woordvoering over integratie en deze werd overgenomen door Ahmed Marcouch. De twee dissidenten beschouwden dat als een overwinning, maar daarin vergisten ze zich. Donderdag liep de ruzie zo hoog op, dat Öztürk voor zijn vertrek uit de fractie Marcouch toebeet: ,,Moge Allah je straffen.’’

   Miskend kind
   In het Algemeen Dagblad wordt Öztürk vandaag omschreven als iemand die wel een grote mond heeft maar niks presteert. Enkele kamerleden noemen Öztürk ronduit dom, schrijft het AD.
   http://www.dichtbij.nl/roermond/regionaal-nieuws/artikel/3784716/nrc-schetst-ontluisterend-beeld-van-selcuk-ozturk.aspx

 3. George zegt:

  A lifetime of happiness and contentment! No man alive could bear it: it would be hell on earth. See George Bernard Shaw, Man and superman.

 4. Pierre de la Croix zegt:

  Als ik het goed heb is DENK de partij van die 2 nette dissidente PvdA jongens van Turkse afkomst. Nou …. van onze mede oosterlingen moeten we het dan maar hebben.

  Als zij voor elkaar krijgen wat “ons” niet lukt, dan mogen ze bij de volgende verkiezingen onze stemmen best hebben.

  O nee, wacht even, ook graag nog een waardig Bersiapmonument in het Internationaal Park van Den Haag i.o. (zie mijn stukkie onder dat hoofd van een paar dagen geleden). Als ze dat lukt, dan krijgen ze over 13 maanden onze stemmen plus het Indospeldje met vaan, persoonlijk uitgereikt door Paatje Pffffff, de ontwerper.

  Pak Pierre

  • PLemon zegt:

   @Pak P delaX ”
   “Als ik het goed heb is DENK de partij van die 2 nette dissidente PvdA jongens van Turkse afkomst”

   Niet beDENKelijk?

   ***DEN HAAG – De breuk van donderdag vormt het sluitstuk van een jaar van steeds heftiger confrontaties tussen de twee Kamerleden en de rest van de PvdA-fractie, schrijft NRC Handelsblad vandaag. Die confrontaties gingen volgens de krant niet alleen over de integratiekoers van de partij, maar ook over het gedrag van met name Öztürk. Hij wordt volgens het NRC omschreven als een man die „elke week wel ergens tegen was, ongeacht het onderwerp of zijn kennis van zaken”. Als de fractie zijn argumenten niet volgde, dan pareerde hij altijd met dezelfde beschuldiging: ‘Jullie maken mij monddood.’ 
   De krant spreekt van ,,onbeholpen gedrag’’ van een man, die volgens sommige PvdA-ers nooit op een verkiesbare plek had mogen staan. „Elke notitie, discussie of uitspraak over integratie leidde tot ruzie”, zegt een betrokkene tegen de krant.
   Öztürk had het onder meer gemunt op Keklik Yücel toen deze vrouw met een Turkse achtergrond voor de PvdA-fractie woordvoerder integratie was. Oud-fractiegenoten betichtten de Roermondenaar van intimidatie jegens haar, aldus het NRC. Keklik Yücel is niet gelovig en een feministe. Dat leidde tot voortdurende aanvaringen met de twee Turkse dissidenten. ,,Bij intern overleg vielen ze haar persoonlijk aan’’, schrijft NRC. Yücel vroeg aandacht voor zaken als huwelijkse gevangenschap en emancipatie van allochtone homo’s. Öztürk en Kuzu vielen haar daar volgens de krant telkens weer op aan. Zij zou het imago van de islamitische achterban van de PvdA beschadigen.
   Met andere Kamerleden zowel van PvdA als ook van rechtse partijen praatten ze over de mogelijkheid van het oprichten van een moslimpartij. Dat was een duidelijk signaal van hun ware intenties, aldus de krant.
   De ruzies met Keklik Yücel liepen zo hoog op, dat Yücel afstand deed van de woordvoering over integratie en deze werd overgenomen door Ahmed Marcouch. De twee dissidenten beschouwden dat als een overwinning, maar daarin vergisten ze zich. Donderdag liep de ruzie zo hoog op, dat Öztürk voor zijn vertrek uit de fractie Marcouch toebeet: ,,Moge Allah je straffen.’’
   Miskend kind
   In het Algemeen Dagblad wordt Öztürk vandaag omschreven als iemand die wel een grote mond heeft maar niks presteert. Enkele kamerleden noemen Öztürk ronduit dom, schrijft het AD.
   http://www.dichtbij.nl/roermond/regionaal-nieuws/artikel/3784716/nrc-schetst-ontluisterend-beeld-van-selcuk-ozturk.aspx

 5. Jan A. Somers zegt:

  Ja, als je geen meerderheid van de helft plus een kunt maken, is het voorbij.

 6. Peter van den Broek zegt:

  DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk is het enige kamerlid dat laat merken dat hij nog niet tevreden is met de huidige Backpay regeling . De andere 149 kamerleden, ook Indische, zijn er dan wel tevreden mee. De zaak is door de meerderheid besloten zoals het in een democratisch bestel betaamt. Het Recht in deze morele kwestie ( of woorden van gelijke strekkingvan Staatssecretaris van Rijn) heeft gezegevierd, daarom loopt vrouwe Justitia met een blinddoek rond, misschien is ze in de Kamer ook wat doof geworden.

  • malle heintje zegt:

   Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen!!.

   • rob beckman lapre zegt:

    De in feite al in de eind 50’er,begin 60’er jaren door de(ACHTEREENVOLGENDE)regering(en) als een “non-issue” gesteld,zoals bleek uit de tekst in Wim Willems “Het onbekende Vaderland”(pagina 89) (letterlijk citaat “Zo was er een vertegenwoordiger van het Min.v.Oorlog(Min.v.Defensie),die zich eigenlijk maar in een punt in de discussies mengde,wanneer er gesproken werd over gedurende de oorlog,en ook daarna niet uitbetaalde ambtelijke(militaire)salarissen(” backpay’).Daar diende volgens hem NIET over te worden gesproken”.En dat terwijl de Koninklijke Marine WEL de “backpay” uitbetaalde(wijlen mijn schoonvader kreeg hem wel),en ook alle ambtenaren en(krijgsgevangen) militairen uit CONTINENTAAL Nederland.Als dit niet een regelrechte vorm van discriminatie van hen die hun leven(moesten)geven voor het(verre) Vaderland,wat hen in de 50’er jaren ook nog eens de toegang tot Patria bemoeilijkte.

  • Peter zegt:

   De koopman windt het altijd van de dominee

  • Anoniem zegt:

   Boeroeng war een slijmjurk is die van Reijn en ergens heb ik geen woorden voor die geblondeerde blaaskaak. Ik heb altijd een bepaalde achting voor hem en nu heeft hij het over het uitdelen van pepperspray aan de dames. Waarom probeert hij het niet eerst bij zichzelf dan weet hij of het werkt: Hij is niet blank; hij is niet bruin: Hij is imitatie en totaal NEP!
   M.v.g. Jos H Crawfurd.

 7. Peter zegt:

  Sorry lees wint ( voor ik op mijn kop krijg)

 8. Peter zegt:

  En verder, ik was er als toehoorder bij, links en gematigd links steunde de motie.
  De partij van de geblondeerde zweeg in alle talen

 9. RLMertens zegt:

  Voor een 98 jarige de aanvraag formulieren ingevuld en ingezonden. Na een weekje voor de zekerheid ivm. ontvangst gebeld. Na 2 weken bericht gekregen, dat binnen 13(!) weken een beslissing valt. Als er nog navraag komt, dan geldt wederom 13 weken als behandeltijd. Deze 13 weken termijn schijnt wettelijk (!) te zijn bepaald. Op de vraag hoelang zo’n eventuele zaak kan duren, voor deze 98 jarige aanvrager is het antwoord; dat hangt er van af…… Een eventueel bijgevoegde folder van begrafenis ondernemer ‘Inget matti’ zou hier niet misstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.