Geen regen, dan ook geen rijst

Het land is droog in Indonesië. In sommige regio’s heeft het sinds maart niet meer geregend en volgens de weermannen blijft het nog tot november kurkdroog. De waterputten zijn leeg, drinkwater moet met tankauto’s worden aangevoerd of wordt met emmers uit de rivier geschept. De rijstoogsten dreigen te mislukken. NOS.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Geen regen, dan ook geen rijst

 1. Hans vieleers zegt:

  Hoe heet dat ook weer ? GOENA GOENA?

 2. Ron Geenen zegt:

  “in Australië en Indonesië blijft de regen langer uit dan normaal, terwijl Peru en de Amerikaanse staat Californië zich voorbereiden op overstromingen.”

  Voor Californië wel wat overdreven. Wij hebben de laatste jaren wel een zeer droge periode gehad. In 1984 heb ik in de maand juni/juli voor het laatst regen gezien en dit jaar weer een paar buitjes. Niet om naar huis te schrijven. Het is nu 31 graden, zacht briesje en blauwe hemel. Dus door de el Nino hopen we inderdaad de komende winter een plens te krijgen.

 3. Jan A. Somers zegt:

  Er waren ook plaatjes van verwaarloosde irrigatiewerken. En nieuwgebouwde irrigatiewerken die al waren ingestort vanwege corruptie bij de aanleg. Het kaliwater stroomde langs de oude bedding ongebruikt naar beneden. Jammer, voor de oorlog was Indië een exportland voor rijst. Nu zal Thailand weer moeten bijspringen, voor veel geld. Het is nu overigens beneden de evenaar Oostmoesson > droog.

  • Ron Geenen zegt:

   “Er waren ook plaatjes van verwaarloosde irrigatiewerken. En nieuwgebouwde irrigatiewerken die al waren ingestort vanwege corruptie bij de aanleg”

   De corruptie betaald zich terug. En ze zullen het nooit leren, want het zit in het bloed.

   • eppeson marawasin zegt:

    @De corruptie betaald zich terug. En ze zullen het nooit leren, want het zit in het bloed.@

    — @En dat op een Indo weblog!!!!!!!!!!!!!!!!@

    e.m.

   • Indorein zegt:

    Sorry meneer Geenen, maar corruptie zit niet in het bloed. Het zit in de hersens!
    Corrupte mensen (de meeste overigens in de door u zo bejubelde USA) handelen van uit een verdorven denken:

    Een voorbeeld? o.k. dan: Bernie Madoff (Amerikaan):
    “… is an American swindler convicted of fraud and a former stockbroker, investment advisor, and financier. He is the former non-executive chairman of the NASDAQ stock market, and the admitted operator of a Ponzi scheme that is considered to be the largest financial fraud in U.S. history.
    The amount missing from client accounts, including fabricated gains, was almost $ 65 billion !!!!”

    Daartegenover valt iedere corruptie elders in de wereld (dus ook die van Indonesiërs) in het niet!

    • Arthur Olive zegt:

     Elk land heeft corruptie, het is de mens eigen en zit niet alleen in het bloed of de hersens maar van de top of your head to the bottom of your feet. Geef de juiste omstandigheden en we zullen verbaasd zijn over ons zelf.
     De vraag is, wat doet men om dit te bestrijden.In Indonesia bijna niets, ineffectiveness to enforce laws. Het is onmogelijk om daar te wonen zonder corrupt te zijn.
     Je krijgt niets gedaan zonder steekpenning of soddok geld uit te geven.
     Dit is niet zo in West Europa en Amerika, eerstvolgende keer dat je een boete daar krijgt, probeer die agent maar om te kopen en zie wat er met je gebeurt.

    • Ron Geenen zegt:

     “Sorry meneer Geenen, maar corruptie zit niet in het bloed. Het zit in de hersens!
     Corrupte mensen (de meeste overigens in de door u zo bejubelde USA) handelen van uit een verdorven denken:”

     Ha, weer iemand in Nederland die om wat voor reden (jaloezie?) dan ook een vergelijking gaat trekken met het land waar ik ook woon. Nog sterker “het door mij zo bejubelde USA”. Met andere woorden, omdat er hier een idioot van een crimineel bij machte is om velen via de stock market te benadelen, is het voor het Indonesische volk normaal en toegestaan ook via corruptie de boel te besodemieteren. Dat bedoelt u toch, niet waar?

     Meneer Indorein, nadat wij uit Indie geschopt werden en in Nederland ook, op zijn zachts uitgedrukt, niet erg vriendelijk werden behandeld, heb ik gekozen voor een land met een heerlijk klimaat en kansen waar ik goed in past. Ik leef binnen de mij toegestane wetten en wat er verder in de USA met de NASDAQ, de politiek en het geloof gebeurd laat mij koud. Ik ben namelijk geen Amerikaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.