Mail

Mail 1
Vaak in mijn gedachten is een speelkameraadje van mij uit Makassar. Ze heette Agatha, roepnaam Akkie. Ze moet nu ongeveer 68 jaar oud zijn.  Ik weet 2 achternamen van haar.Heineken en Bax . Tussen ik schat 1952-1955 is ze naar Nederland vertrokken, mij met groot verdriet achterlatend.  We deden alles samen en ik heb haar nooit kunnen vergeten.
Met vriendelijke groet en dank voor uw hulp.    Corrie Samson

Mail 2
Ik ben wijnand volkers en 73 jaar. Ik heb een persoonsbewijs voor in het jappenkamp waar ik met mijn moeder heb mogen verblijven.  Niet vrijwillig natuurlijk. Aan de achterkant staat het in het japans en in het oude (maleis) Bahasa Indonesie en begint met : Perhatin       dan als volgt:   Orang jang terseboet diatas dinjatakan.
Ik heb het geprobeerd maar het lukt me niet. Hebt u de vertaling? Ik doe een kopie erbij . Ik dank u bij voorbaat als u mij wilt helpen.
W.G. Volkers, Slotplein 218, Capelle aan de IJssel
perhatian

Mail 3
De macht van het familiekapitaal

Mail 4
In 1980 heeft een Nederlands/ indisch duo een LP gemaakt met oude Indische liedjes.
Het duo was RUDY & MABEL – inmiddels weet ik wie Rudy was (overleden 2013) hij was Rudy Reen maar zijn echte naam was Rudy Agaatsz.
Ik zou wel graag willen weten WIE Mabel was. Zou u mij ook aan een achternaam of haar met mij in contact kunnen brengen? Wordt zeer gewaardeerd.
Hartelijke dank voor U moeite. met groet, Patrick van Griethuysen

Mail 5
In 1897 werd mijn oudoom albert andreas Beijert, militar bij het Knil en uitgezonden naar ned.indie. Hij was daar sergeant majoor ziekenverzorger , huwde daar met maria caroline orzeszek. Hij overleed in 1930 te padang, waar hij is begraven. Ik heb nergens kunnen vinden, waaraan hij is overleden en hoe zijn leven daar is verlopen. In Nederland gingen er veel geruchten rond maar niemand weet het juiste.
Ik weet nu dat hij daar 3 kinderen kreeg met maria. Een zoon overleed jong. Zijn dochter wapke, bleef na de onafhankelijkheid in indonesie en daar is nageslacht van bekend. Een zoon ging met zijn gezin naar nederland.  Niemand kan mij vertellen wat er met albert is gebeurd. Is er door u nog iets te achterhalen?  Ik hoor graag van u.
Fedde beijert,  Hoorn    f.beijert@quicknet.nl

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

3 reacties op Mail

 1. buitenzorg zegt:

  In antwoord op mail 1: het zou handig zijn als we ook die twee achternamen kennen. Anders is het onbegonnen werk…

  • Gijs Heinicke zegt:

   Beste mevrouw Samson,Corrie,

   Dit betreft mijn zus Ankie(Akkie),heb haar gesproken en naar u gevraagd ze kon zich u als beste vriendin herinneren heb haar de oproep toegestuurd.
   Vriendelijke groet,
   Gijs Heinicke

 2. Angela zegt:

  Mail nr 1 dat gaat over mijn tante (Ankie) oudste zus van mijn moeder (Annemarie Heinicke)
  Mijn opa heet heinicke van zn achter naam en mn oma bax van haar achter naam.
  Ze woonden in Makassar, helaas is mijn tante Ankie paar jaar geleden overleden.
  Groetjes,
  Angela Bos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.