zo 3 nov 18.55 TV: Zusjes

NTR_Zusjes1
Dramaserie Zusjes deel 2 zondag 3 november  om 18.55u bij NTR op Ned3
Aflevering 1 gemist? Bekijk de uitzending hier!

Tamara Bos: In Zusjes raakt het hele gezin een beetje lost. Ik wilde een moederlijke moeder, die zichzelf weer moet vinden als haar dochters het huis uit zijn. Ik dacht aan mijn Indische vriendinnen en hun zorgzame moeders. Het viel me op dat je op televisie weinig Indische mensen ziet. Hoogstens in een bijrolletje. Het is een stuk geschiedenis waar mensen niet veel van weten.
Ik heb stiekem allemaal dingen gebruikt uit het leven van Esther Scheldwacht, actrice en een vriendin van mij. Bijvoorbeeld dat haar moeder altijd zei dat ze nooit knoflook in haar eten moest doen, omdat mensen anders zouden zeggen: wat stinkt dat Indische mens. Verderop in de serie vertelt oma hoe ze hier kwam vanuit Nederlands-Indië en een instructieboekje kreeg over het leven in Nederland. Dat heet Djangan loepah, Niet vergeten. En tegen het einde, als haar man er vandoor is met een andere vrouw, gaat de moeder naar Bali, op zoek naar haar Indische roots.’

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.