De belandakant van Ronaldo

Zie zijn facebookpage

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

18 reacties op De belandakant van Ronaldo

 1. R Geenen zegt:

  Dat is nu het verschil tussen jouw en mij.

  • Boeroeng zegt:

   Hoe bedoel je Ron 1? Ron 2 eet wel eens een frietje .

   • R Geenen zegt:

    Ik eet geen friet en zeker geen mayonaise. Mijn vrouw en ik kijken goed uit wat we eten, vooral wat betreft de vetten en calorieƫn.
    Ik kan hier bij een speciale winkel, waar ik ook mijn rode Merlot koopt, ook Hollandse kriel aardappeltjes kopen. Deze aardappelen (klei) zijn lekkerder dan de Amerikaanse zand aardappels. De Hollandse aardappels was ik en borstel ze schoon en vervolgens worden ze gewoon in water met wat zout gekookt.
    Vervolgens kan ik ze gewoon eten als een Hollands gerecht, of gemengd met zalm een echte zalm salade van maken.
    Amerikaanse friet is helemaal niet te vreten.

 2. Arthur Olive zegt:

  Ik heb ook wel eens een frietje gewaardeerd, vooral vroeger toen het twee keer in paardevet werdt gebakken.
  Ik weet niet of ze het nu nog zo bakken.

  • R Geenen zegt:

   >>>>>>>>Ik heb ook wel eens een frietje gewaardeerd, vooral vroeger toen het twee keer in paardevet werdt gebakken.
   Ik weet niet of ze het nu nog zo bakken.<<<<<<<<<<<

   In mijn jonge engineering jaren, waarbij ik uitgestuurd werd om metingen te verrichten bij een van de raffinaderijen in Antwerpen, heb ik wel een frietje met mosselen gegeten. En dat vond ik erg lekker.

  • Jan A. Somers zegt:

   Paardevet? Ossewit!

   • R Geenen zegt:

    >>>>>>>>>>Paardevet? Ossewit!<<<<<<<<<<<<<<<<<

    Is het eigenlijk niet schrikbarend hoe een mens, in het algemeen, zijn eigen machinepark in de prak probeert te draaien!
    Van alles wordt er ingestopt als brandstof en dan maar afwachten wat er mee gebeurt.
    Waarom zouden die medische kosten toch zo hoog zijn?

    Op de Mulo in Nijmegen hadden we een biologe, meneer Rosenboom, die een mooi gezegde had.
    Men eet om te leven en niet leef om te eten!

    • Pierre de la Croix zegt:

     R Geenen, op 2 november 2013 om 16:58 zei (onder meer):

     “Is het eigenlijk niet schrikbarend hoe een mens, in het algemeen, zijn eigen machinepark in de prak probeert te draaien! Van alles wordt er ingestopt als brandstof en dan maar afwachten wat er mee gebeurt”.

     Met deze uitspraak hebt u zich voor mij onsterfelijk gemaakt meneer Geenen.

     Pak Pierre

    • eppeson marawasin zegt:

     @Pak Pierre de la Croix, op 2 november 2013 om 19:08 zei:@

     — Verroest …weer zo’n ijzersterke van Pak Pierre! Doodnormaal eigenlijk.

     e.m.

   • Arthur Olive zegt:

    Gebakken friet in Paardenvet of Ossewit en kan ook met een combinatie van die twee.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet

    • eppeson marawasin zegt:

     Tegenwoordig komen de patates frites voorgebakken uit de fabriek.

     A propos … hadden we de vorige keer niet een zeer blije Indo als beste patates fritesbakker van Nederland?

     De rare koekenbakker was dacht ik ene Peijnenburg uit Breda atau Tilburg. maar voor hetzelfde geld kan het ook Geldrop zijn geweest. Not sure!;)

     e.m.

 3. ronaldo zegt:

  Hahaha….misschien wel de belgische kant….ben gek van verse Vlaamse patstekes….en de bijbehorende snacks en lekkere mayo’s….ach welke kant maakt niet uit….als maar de goeie kant…;)

 4. ronaldo. zegt:

  Nederlands beste patat bakker is Jack….uit Den haag….maar iedereen kan heerlijke patatten bakken als je maar even de tijd voor neemt…je kiest een goede aardappel en je snijdt ze beetje in grote stukken, zoals de vlaamse patatten en je zorgt dat de olie op goede temperatuur is et voila….paardevet heb ik nooit gekend, maar bij de supermarket heb je vele en goede plantaardige olieen….vers gesneden patat is natuurlijk het lekkerst, die voorgebakken en ingevroren dingen hoef ik niet, eet ze wel als ik t ergens aangeboden krijg….in Almere waar mn vriendinnetje woont šŸ˜‰ heb je in t centrum het Vlaamse friethuis, heerlijke patatten…hij verkoopt nix anders dan patat en met vele belgische sauzen…ik rij graag naar Almere…er zijn ook leuke toko’s, zoals Gambira en orient supermarket…hmmmm, dan lijk ik net een kind in een snoepwinkeltje….maar vandaag ff op die pasar Rijswijk gluren, is van 12 tot 8….kijken of ik martabak kan scoren…:)

  • Pierre de la Croix zegt:

   Pas op voor uw machinepark, Pak Ronaldo!

   Hoe is de spreuk ook alweer, “Geniet, maar wring het vet eerst uit de martabak”?

   Pak Pierre

   • Arthur Olive zegt:

    Er is ook een andere spreuk, “Geniet, maar slik niet in”.
    Als dat mogelijk is.

    • R Geenen zegt:

     >>>Er is ook een andere spreuk, ā€œGeniet, maar slik niet inā€.
     Als dat mogelijk is.<<<<

     Dat is dus alleen maar ruiken en aankomen niet!

 5. Ronaldo zegt:

  danku pak Poerre…kep gisteren helaas geen ( de goede? ) Martabak kunnen vinden…heb wel de laatste twaalf warme lempers van een warung meegenomen en in de auto had ik er twee verorberd…heerlijk hoor, achter t stuur met een lemper, geeft net weer dat aparte gevoel van…, senang on the road…ook een zak ingevroren risolles meegenomen, maar dat laat ik nu bewust in Almere achter, nu ik vandaag weer richting mijn mooie Ambacht ga, want stond vanochtend in de badkamer op een weegschaal en dat maakte mij met mn 83.2 kilo niet echt blij…vanaf vandaag ga ik dus weer ff op mn gewicht letten en ga ook minder eten en zal wederom vaker de fiets pakken….mijn streefgewicht is 75 kilo….ook gisteren even aan de nasi goreng Bogor gezeten, nooit eerder op, maar ik moet zeggen, het was goed maar niet echt verschil met andere nasi goreng, was beetje flauw, maar dat kan natuurlijk komen omdat het in Rijswijk werd geserveerd en niet in Bogor…al ,met al was het een aardige pasar, helaas zonder Bintang, maar koud smaakte heineken best wel lekker….Een hele fijne maandag,
  gr. Ronaldo.

  • R Geenen zegt:

   >>>>>>>>>maar koud smaakte heineken best wel lekkerā€¦.Een hele fijne maandag,
   gr. Ronaldo.

   Daar ga je weer. Pas op je gewicht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.