Moord in Almelo

update 13 december:
Ruim tweeduizend mensen hebben zich dinsdagavond verzameld op het parkeerterrein bij winkelcentrum De Schelfhorst in Almelo, waar een herdenking en een stille tocht worden gehouden voor de 18-jarige Ashana Wahl.
RTV Oost mét filmpje

Bericht van 10 december:
ALMELO – In het winkelcentrum Schelfhorst in Almelo is de 18-jarige Indische Ashana Wahl vrijdagavond vermoord door haar ex-vriend.   Tubantia .  Journaal van RTV Oost Dinsdag 18.00 stille tocht in Almelo

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Moord in Almelo

 1. Rene Pascal van Poorten zegt:

  Vreselijk toen ik dat hoorde. Temeer de vader van Ashana mijn collega is, Joy Wahl. En hij had dit jaar 2011 al zoveel rotzooi en ellende meegemaakt (oa zijn huis afgebrand). Ik werd koud van binnen toen ik een foto van Ashana zag op internet. Zo’n mooi meisje doodgeschoten. Waarvoor?
  Ik wens de familie Wahl veel strekte toe in deze moeilijke tijd en wens hen het allerbeste voor 2012.

 2. Wouter zegt:

  In- en intriest, zondermeer. Ik vraag me werkelijk af hoe de politie haar selectie maakt bij deze aspirant-dienders. Als je vroeger de militaire dienstplicht vervulde werd je o.a. op je geestelijke stabiliteit getest: het liep van S1 t.m. S5. Met S5 werd je dan ook afgekeurd. Je was zo gek als een looien deur, zei men. Bovendien had je b.v. sowieso geen kans ooit een baan bij de rijksoverheid te krijgen. En het gebruik van een dodelijk wapen vraagt juist temeer om zo’n zware weging. De militaire dienstplicht is inmiddels al jaren afgeschaft. De naam van de dader hier wijst op een allochtone afkomst. Italiaans vermoed ik. Worden die culturele aspecten wel voldoende serieus gewogen in de selectie, waarbij mannelijk aanzien, eer en wraakzucht toch altijd weer een rol spelen?

  De dodelijke schietpartij in Alphen was ook al een politiële blunder van zeer slechte inschatting, waar een jonge psychotische vent doodleuk een wapenvergunning kreeg voor de meest uiteenlopende zware automatische (!) wapens….
  En dan die recente moord op zijn buurmeisje Milly van een volslagen perverse agent, die koelbloedig aan de deur kwam.
  Deze afschuwelijke incidenten roepen elke keer maar weer de vraag op hoe “lankmoedig” is nou die wervingsselectie in hun streven om maar meer jonge mensen binnen te halen en streefcijfers te halen…?

  Deze vraag dingt zich weer op omdat ik een jong iemand ken uit mijn naaste omgeving die onlangs bij de politie in opleiding is gekomen waarvan ik (en niet alleen ik) me afvraag hoe dat toch mogelijk is?
  Een jonge knaap van 21 jr, type lefgozer, respectloos met grote bek en die geen enkele opleiding heeft afgemaakt. Eerlijk gezegd voel ik me niet echt veilig met deze nieuwe lichting aspirantjes.

  Natuurlijk kun je deze afschuwelijke gebeurtenissen niet helemaal uitsluiten. In elke beroepsgroep heb je immers missers. Maar je kunt de kans erop wel erg klein maken, door juist in deze specifieke groep met haar bijzondere handhavingstaak een strenge selectie te eisen.
  In ieder geval voldoende stabiel om een veilig functioneren te garanderen. Het is van levensbelang gebleken….maar ja, dan blijft er waarschijnlijk niemand meer op de zeef liggen in dit dienstverlenende beroep met steeds minder aanzien en toenemende werkdruk. Ik hou mijn hart vast.

 3. Pierre de la Croix zegt:

  Pak Wouter,

  Een wijze Indische vrouw heeft mij eens uitgelegd welke gevoelens verliefdheid losmaakt. “Als je echt verliefd bent”, zei ze, “dan is het DIE OF DOOD”. Haar Djokdjaase accent met die harde D’s benadrukte het gewicht van haar boodschap.

  Als ik de berichten mag geloven was er in Almelo sprake van “crime passionel”, gepleegd door een afgewezen minnaar bij wie de stoppen doorsloegen. “Die of dood”.

  De zwaarste selectie kan m.i. nimmer voorkomen dat iemand de daad bij het woord voegt in geval van afwijzing en “verraad”. Misschien was betrokkene eerst aan het drinken geslagen ……

  Hoe het ook zij, voor mij is eerder de hamvraag waarom politiemensen IN OPLEIDING hun dienstwapen mét munitie mee naar huis mogen nemen (c.q. buiten diensttijd bij zich mogen dragen). Als dat strikt verboden zou zijn, dan heeft de controle op handhaving van het verbod gefaald.

  Pak Pierre

  • Wouter zegt:

   De reeks voorbeelden die ik gaf wijzen op een high risk-profile van deze gestoorde gezagsdragers. Selectie aan de poort is een absolute voorwaarde en stabiliteit een functie-eis.
   De rest is naleven/handhaven van veiligheidsprotocollen.
   Verliefdheid kan in dit ene geval slechts een bijkomende omstandigheid zijn….

 4. Chandra zegt:

  – Geen woorden te veel of te weinig –
  – Geen daden te veel of te weinig-
  – Geen troost te weinig of te veel…..-
  Bij dit alles wens ik de familie van Ashana heel veel sterkte, steun en veel liefde in dit proces…
  Wat een leed dat de familie allemaal moest dragen de afgelopen periode… en nu deze onzinnig dood van Ashana.

  Ik begrijp ook niet waarom politiemensen hun dienstwapen naar huis mogen meenemen… ondanks dat er in de afgelopen 10 jaar ( of meer jaren) agenten hun dienstwapen hebben gebruikt om een geliefde te doden.
  Jaren geleden, in Hilversum, heeft een agent zijn vrouw en kinderen ook met zijn dienstwapen vermoord. Er zouden protocollen opgesteld worden in hoeverre een dienstwapen naar huis mee genomen kan worden.
  Blijkbaar is er niets mee gedaan, ook niet vanuit de overheid.. want blijkbaar mogen zelfs agenten in opleiding ook zo’n wapen mee nemen naar huis…
  Zo triest .. Ashana is in de bloei van haar leven weg gerukt…

  Chandra

 5. Arthur Olive zegt:

  Vorige week hebben we hier in Hollywood een ongeval gehad van iemand die maar lukraak op het verkeer begon te schieten en dankzij een off duty agent die zijn revolver bij zich had heeft hij die man kunnen stoppen. Dus een dienstwapen naar huis mee nemen kan ook een voordeel hebben.Het hele tavreel is te zien op de volgende site:
  http://www.ktla.com/news/landing/ktla-hollywood-suspect-killed,0,484627.story

 6. Arthur Olive zegt:

  Klik op “Hollywood shooting”

 7. Arthur Olive zegt:

  Het nieuws is weer verhuisd; klik “Home Page” en dan “Former Death Row Records VP Dies Days After Hollywood Shooting” daarna klik “Video”

 8. Chandra zegt:

  Arthur, het wel of niet meenemen van een dienstwapen naar huis is geen excuus om zomaar iemand te vermoorden en zelfmoord te plegen, als de liefde in de steek gelaten wordt.
  Net zo min als het sturen van een filmpje waarin het gebruik van een wapen door een agent die niet in uniform is, wordt uitgebeeld. Het rechtvaardigt niet de daad noch de reden.
  Wat dat ook mag zijn.
  Natuurlijk is dat allemaal vreselijk wat die mensen in Hollywood overkomen zijn, maar het rechtvaardigt niet dat een mens een wapen zomaar mag gebruiken wanneer het hem of haar uitkomt.

  Ik vraag me af of je wel gedacht hebt aan de ouders van Ashana, wat het voor hen betekent dat je dit bericht met dat gegeven en filmpje hierin heb geplaatst.
  Het gaat om Ashana en het verdriet van de nabestaanden en niet zozeer over het wel of niet dragen van een wapen in privé sfeer.

 9. Arthur Olive zegt:

  Chandra, ik heb te laat gedacht aan de ouders van Ashana.
  Shame on me.

  • Chandra zegt:

   Dank voor je reactie Arthur… het geeft niets.. het is een onderwerp dat tot veel discussies leidt… hopelijk ook bespreekbaar in een open dialoog..Feit blijft dat voor de achterblijvers het verdriet en de pijn nog heerst….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.