Wanda de Fretes

wanda_163217hHet begon in de Garden Hall, in Jakarta zette George de Fretes zijn dochter van vier op een stoel en zij zong voor de volle zaal wandajoyce4Pretty baby. Gepassioneerd beschrijft Wanda (1946) in Los Angeles de kenmerken van een gemeenschap waarvan klank en kleur zijn vergeten. “Jakarta was na de oorlog een kopie van Amerika. Waarom weet ik nog steeds niet. Misschien omdat er zoveel Amerikaanse soldaten waren. Vrouwen kleedden zich la Rita Hayworth, mijn vader droeg altijd witte sharkskin – heel mooie lichte stof – en witte schoenen. Als je die niet had wilde hij je niet in de band. Mijn moeder, Joyce Aubry, was zangeres. Oude Indische mensen, ook in Californi, kennen mijn ouders nog steeds van vroeger. artikel AD (foto re. Wanda en moeder Joyce Aubry)

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Wanda de Fretes

 1. kamperfoelie zegt:

  ik kan me wanda met de locomotion nog heel goed herinneren. was dat niet in het programma ” rooster” met jos brink? in diezelfde tijd zong anneke gronloh in dat programma: trui, trui, slobbertrui je bent zo lekker wijd – zonder boord en zelf gebreid….. haha. als ik hier eens met leeftijdgenoten over praat, weten ze niet waar ik het over heb… nou ja seg!

 2. kamperfoelie zegt:

  zonder knoop! ipv zonder boord. mijn geheugen…adoe

 3. Blauwvogeltje zegt:

  hahaha..
  ik ging net wat surfen en dat liedje van Wanda staat op het internet…
  ..maar ik kan het me niet herinneren van vroeger..
  surf hierheen, song begint vanzelf

 4. Alles wat u niet leest over Wanda vindt u in MUZIEK VAN DE DUIVEL van Jean Thomassen, een uitgave van Aspekt over de geschiedenis van de Blues, Rock and Roll en Indorock.Ongelooflijk trouwens wat voor onzin er over Wanda geschreven werd en niet alleen over haar…. MUZIEK VAN DE DUIVEL is het standaardwerk over Indorock en de mensen die toen echt belangrijk waren.

 5. Geinig om te lezen dat Wanda in Den Haag geboren zou zijn…Klopt dus niks van!Hm, het lag toch allemaal wat anders, maar dat kunt u lezen in mijn boek dat rond november 2008 zal verschijnen.Veel Indomusici… will not be amused…want mensen die er echt iets van wisten,zoals ik, hebben nooit iets gepubliceerd.Dus bij deze als nog- Adoe

 6. SuzieQ zegt:

  Benberoeps bassiste geweest en heb kleinschalig een music agency ja hoor de Indo ROCK ZAL ALTIJD BLIJVEN andere bandjes en genres komen en gaan maar die oudjes doen het nog steeds mijn vrienden zijn o.a. Eddy Chattelain Crazy Rockets en the best Andy Tielman niet jong meer nog steeds een gouden stem goede herinnering aan Little Bird geplaatst door Suzie Q 10.09.08

 7. Via mauke Cramm ben ik in aanraking gekomen met de muziek van George de Fretes. Nu ben ik op zoek naar d Moon of Manakora. heeft iemand die muziek?

 8. claudine zegt:

  Roy de Fretes (neef van George)
  010-4160238

 9. esther martens - van duijne zegt:

  ben op zoek naar het nummer Royal Hawaiian hula van george de fretes wie o wie kan mij helpen.

 10. sip zegt:

  ik heb hem wel voor je [mp3], ik stuur het wel naar blaauwvogeltje, als je nu daar je emailadres naar toe stuurt, komt alles goed.

 11. Bob Vijfvinkel zegt:

  In mijn optiek is Joyce Aubry de zangeres van de Mena Moeria Minstrels van Rudi Wairata uit de vijftiger jaren.
  Zij hadden o.a. een hit met “Klappermelk met suiker”.

 12. Ed Aubri zegt:

  Ik ben op zoek naar adres van Wanda de Fretes, wie kan mij helpen.
  Mijn naam is Ed Aubri en ik ben haar neef, Joyce Aubrey (Aubri) was de zuster van mijn vader, dus mijn tante.
  Mail mij naar eaubri@gmail.com

 13. Boeroeng zegt:

  Wordt lid van facebook en laat een bericht achter op deze amerikaanse indosites. Misschien dat iemand een tip heeft voor je.
  http://www.facebook.com/pages/The-Indo-Project-Inc/182395697015?ref=ts
  http://www.facebook.com/groups/4071009060/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.