De Weduwe van Indië: Stephan_Linn

Maud Caroline Linn, geboren in 1893 te Bandoeng, overleed in 1960 te Eindhoven.
Dochter van Wilhelm Linn uit Amsterdam, daar geboren in 1844 . Hij overleed in 1909 te Bandoeng. Wilhelm was opgeleid tot Oost-Indisch ambtenaar te Delft, arriveerde in 1865 te Indië, was landmeter en controleur van het Binnenlands Bestuur en werd later assistent-resident te Soemedang. Na zijn pensionering was hij een korte tijd directeur van koffieplantage Tjipohpohan.
Haar moeder was de Chinese vrouw Idji Go Ting, zo genoteerd in haar acte van overlijden.
Veel werd er niet gehuwd te Indië en veel na een paar jaar samenwonen en kinderen krijgen. Zo ook haar ouders, reeds met kinderen geboren, huwden zij in 1897 te Bandoeng.
Maud huwde te Bandoeng in 1915 met …

Wilhelm Leopold Emil Alexander Stephan, ook in dit graf ter ruste gelegd in 1963, maar overleden te Amersfoort. Hij was geboren 1888 in Berlijn, zoon van Leopold Stephan en Elisabeth Driessen. Wilhelm Leopold werd employée van diverse thee-plantages in de regio Bandoeng. Zijn zus huwde met een broer van echtgenoot Maud.

Mensen uit Indië kwamen voor het eerst naar Nederland of keerden terug. Europa was deels een geboorteland. Voor velen uit Indië was Europa niet het land waar ze geboren en getogen waren. Een opmerkelijk aantal koos de ambtelijke stad Den Haag voor definitieve vestiging. Ze  overleden daar en werden in de aarde gelegd, ondermeer te begraafplaats Oud Eikenduinen.
Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.