De Weduwe van Indië: Spangenberg_Pothoff

Dit is het graf van Jeanne Corrie Pothoff en haar echtgenoot.
Jeanne was geboren in 1883 te Semarang en overleed 1960 te Vlaardingen. Haar moeder was Charlotte Elisabeth Harriet Gerlach geboren en overleden te Semarang (1849-1884) en aldaar in 1873 gehuwd met haar vader Jan Arnold Pothoff (1847 Semarang-1911 Soerakarta), chef bij de Semarang Joanna Stoomtrammaatschappij.
Stamvader Pothoff was vermoedelijk een VOC-dienaar in de 18e eeuw. Jeanne ging met man, twee zonen en een pleegzoon naar Nederland in 1929. Terug in 1930 en in 1949 definitief naar Nederland. waar ze haar 50-jarig huwelijk vierde met haar echtgenoot………
Jan Spangenberg, in Indië beambte bij het Binnenlands Bestuur, geboren 1877 in Batavia, overleden 1968 in Den Haag. Zoon van Si Asepa en Ferdinand Carolus Leonard Christiaan Johan Spangenberg(1825 Soerabaja – 1877 Batavia), klerk binnenlands bestuur en bij overlijden was hij commies Algemeene Rekenkamer.
Zijn stamouders waren Johan Philip Böhmer Spangenberg (1800 Berbice-1830 Onrust, Batavia), luitenant ter zee, later directeur maritiem etablissement op het eiland Onrust . En Christina Johanna Elisabeth Baudoin (1807 Ambon – 1891 Rembang), dochter van de Franse kapitein Leonard Baudoin, die resident van Boeroe werd. (kleinzoon van Leonard Baudoin)

Mensen keerden terug uit Indië. Europa was deels een geboorteland. Voor velen uit Indië was Europa niet het land waar ze geboren en getogen waren. Een opmerkelijk aantal koos de ambtelijke stad Den Haag voor definitieve vestiging. Ze overleden daar en werden in de aarde gelegd, ondermeer te begraafplaats Oud Eikenduinen.
Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.